|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικα το ιδανικο θα ηταν ΚΑΙ στο σπιτι να εχεις τα παντα σε ενα μετασχηματιστη 1:1
Η Γειωση ειναι απαραιτητη για καποιες ηλεκτρονικες συσκευες που ακτινοβολουν παρασσιτικες συχνοτητες και γενικα για οτιδηποτε χρησιμοποιει υψηλες συχνοτητες, αλλα για αλλους πλεον λογους, οχι για ασφαλεια. (αν και για λογους ασφαλειας ειναι απαραιτητη αν εχουμε αντικεραυνικα φιλτρα γραμμης, κεραιων κτλ) Τωρα κατα ποσο αυτο θελει να το κανει ο καθε ενας ειναι αλλη ιστορια και σιγουρα εδω δεν ειναι το καταλληλο φορουμ για τετοιου ειδους συζητηση, ομως το πιο σπανιο ατυχημα σε σπιτι ειναι η ηλεκτροπληξια οποτε θα ηταν υπερβολη κατι τετοιο και για να προεβαινε καποιος μη ειδικος σε τετοιου ειδους ενεργεις θα πρεπει ειτε να ειναι υποχονδριος ειτε να εχει πολλα λεφτα που δεν ξερει τι να τα κανει. Στα εργαστηρια ομως που δουλευουμε συσκευες υπο ταση και που φτιαχνουμε νεες κατασκευες που πρακτικα δεν εχουμε εξακριβωσει ακομα αν λειτουργουν σωστα η συγκεκριμενη λογικη εγκαταστασης εκτος οτι ειναι και υποχρεωτικη με νομο μπορει να γινει και ζητημα ζωης και θανατου. Τωρα απο κει και περα αν ρωτας σε εντελως θεωρητικο επιπεδο, η αν εισαι δισεκατομμυριουχος και δεν ξερεις τι να κανεις τα λεφτα σου, τοτε ναι, το καλυτερο θα ηταν η υπαρξη μετ/η 1:1, ηλεκτρονικου σταθεροποιητη τασης με χαμηλη ταχυτητα αποκρισης και ups online (πλακα πλακα στο δωματιο που εχω τους υπολογιστες ετσι εχω κανει την εγκατασταση σπιτι, αλλα εμενα τυχαινει πολλες φορες και μου μενουν συσκευες που αγοραζονται για καποια εγκατασταση και τελικα στην πορεια κατι γινεται και ειτε κοβουν οι πελατες τιμη οποτε κοβω κι εγω απο την εγκατασταση κατι, ειτε αλλαζουν τα σχεδια στην πορεια για διαφορους λογους ) |
|
|||
|
|||
![]()
επαθα ακριβώς το ίδιο σήμερα στο σαμπ.
εβγαζα ενα ενα τα καλώδια και εβαζα το δακτυλο με την πληγή. επικεντρώθηκε το πρόβλημα στον θερμαντήρα. τον αλλαξα με εναν αλλο κι εκανε το ιδιο. να σημειώσω ότι τον δευτερο δεν το βούτηξα όλον μέσα...
REEF LIGHT Main display : 80x60x60h , Sump : 60x50x40h Lighting : Kessil A360W Controller : Apex Circulation: 2 X Tunze 6055 Return pump: Sicce 4000 Skimmer : RLSS 6 Heating : Eheim 300 Cooling : Teco TK500 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ χαμηλή αντίσταση που ακόμα και επαγωγικα ή απλά δυνορευματα τα καταλάβαιναν σα χτύπημα όπως υπάρχουν και άλλοι που έχουν τόσο υψηλή αντίσταση που πιάνουν με γυμνά χέρια τις μπάρες των 380 και δε νοιώθουν τίποτα (έχω γνωρίσει άτομα και των δύο κατηγοριων). Επίσεις όλοι μας έχουμε φάσεις που υπό συνθήκες γινόμαστε υπερευαισθητοι
|
|||
|
|||
![]()
Οι θερμοστατες όπως κ τα φίλτρα ,φωτισμος δεν έχουν γείωση.βγάλε ένα ενα αυτά κ βαλτα μεμονωμένα στην πρίζα έτσι θα βρεις ποιο φταίει.τα φίλτρα δουλεύουν με μαγνήτη πηνίο όχι όπως τα ποιο πολλά μίξερ για παράδειγμα.οι θερμοστατες έχουν μια πολύ μικρή ασφάλεια εσωτερικά που καίγεται σ περίπτωση διαρροής (από νερό) κοίτα προσεχτικά τα φώτα σου!!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαρροη στο ενυδρειο..... | tyxeros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 27-12-09 11:02 |
Διαρροη!!!! | skullman2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 14-01-09 19:38 |
Διαρροη ρευματος | poseidonbc | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 25-04-08 10:08 |
διαρροη | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 15-06-05 01:41 |
διαρροη SOS | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 28-04-05 09:23 |