|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη δεν μπορω να βρω κ2so4 μπορω να χρησιμοποιησω αυτο??
http://www.farmachem.gr/site/xpage.a...&ProductID=382 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ολες οι αλγες τυπου "ροδοφυτα" (bba, brush, staghorn κλπ) προερχονται απο την θαλασσα και μπηκαν στα γλυκα υδατα πριν εκατομμυρια χρονια απο τις εκβολες ποταμων. Φαινεται λοιπον οτι η εμφανιση τους συσχετιζεται με την ανισορροπια μεταξυ ασβεστιου- μαγνησιου. Στις επιγειες καλλιεργειες η αναλογια μεταξυ Ca-Mg ειναι γυρω στο 4 προς 1. Στις υδροβιες ομως καλυτερη ειναι η αντιστροφή της φορμουλας , δηλαδη 1 προς 4 μιας και η περισσεια στο ασβεστιο προκαλει ειτε μαυρη αλγη ειτε προβληματα με dust αλγη. Παράθεση:
Εγω σκοπευω τωρα που μου τελειωνει το Κ2SO4 (θειικο καλιο) να το αντικαταστησω στη λιπανση μου με KH2PO4 (φωσφορικο καλιο) που ειναι ελευθερο απο θειουχα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι , σαφως ! εννοειται οτι θα κοψεις το fleet και θα παρεις φωσφορικα απο το φωσφορικο καλιο. Το κερδος ειναι οτι τα φυτα παιρνουν επαρκες καλιο απο τον συνδυασμο ΚΗ2PO4 & KNO3 και παραλληλα αποφευγονται τα θειουχα παραγωγα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ....Σε ξενογλωσσο site διαβασα οτι 1 γρ mgso4+7h2o αντιστοιχει σε 0,48 γρ του MGSO4...
Αν ισχυει αυτο εγω επειδη δεν βρηκα ενυδρο αλλα καθαρο mgso4 αντι της μιας κουταλιας της σουπας που λεει η συνταγη του φτωχου σε 500 ml νερου θα πρεπει να βαλω μιση...ετσι δεν ειναι?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Συνεχίζω το θέμα εδώ για να μην ανοίξω νέο για να κάνω μια ερώτηση και ταυτόχρονα μια ενημέρωση!Πήγα σήμερα στη Σωκράτους για τα λιπάσματα, οπότε το ΚΝΟ3 βγαίνει σε συσκευασία 1kgr και κοστίζει 5ευρώ,ενώ το Κ2SO4 και αυτό σε συσκευασία 1kgr και κοστίζει 50ευρώ!!!!Δε δίνει μικρότερες συσκευασίες και φυσικά πήρα μόνο το νιτρικό κάλιο!Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα την Ε.Ι. λίπανση μιας και μαζεύω ακόμα τα υλικά, και το επόμενο είναι fleet enema από το φαρμακείο.Super 4 είχα ενα σακουλάκι για τα φυτά του μπαλκονιού!
Η ερώτηση είναι η εξής, έχει βρεί κάποιος πιο φθηνά το θειικό κάλιο σε κάποιο άλλο μαγαζί?Αν αντί για θειικό κάλιο συνεχίσω το seachem potassium, πόσο πρέπει να συμπληρώνω για να φτάσω το κατώφλι των 30ppm εβδομαδιαίως, μιας και θα χρησιμοποιείται και το νιτρικό κάλιο παράλληλα?? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου προτείνω να μην ψάχνεσαι για θειικο κάλιο.Πάρε φωσφορικό καλιο και μην πάρεις κλυσμα.Έτσι τα φυτά σου θα παίρνουν κάλιο και από το νιτρικο κάλιο και από το φωσφορικό καλιο.Εγώ τουλάχιστον όσο καιρό κάνω ei λίπανση,έτσι το δουλεύω.Τώρα η δοσολογία είναι κάτι σχετικό,αφού κάθε σύστημα είναι διαφορετικό....
|
|||
|
|||
![]()
Το φωσφορικό κάλιο θα το βρω στη Σωκράτους?Δεν τον ρώτησα αν έχει!Ξέρει κανείς αν η τιμή του είναι περίπου στα ίδια με το νιτρικό κάλιο??Επίσης βάζοντας τις ποσότητες στο dose calculator φαίνεται πως για να πετύχεις τη συγκέντρωση φωσφορικών που θες, η συγκεντρωση του καλίου από φωσφορικό κάλιο, είναι μικρή.Νομίζω οτι και πάλι θα χρειαστεί συμπλήρωμα από κάποιο άλλο σκεύασμα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Στην ίδια τιμή παίζει με το νιτρικο.Εγώ πάντως κάνα χρόνο+ που λιπαινω ετσι,δεν παρατήρησα έλλειψη καλίου στα φυτά μου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιπανση: Ε.Ι. | Ηλίας | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 15-05-10 13:48 |
λιπανση | andreas213 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 18-08-09 00:56 |
λιπανση | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 01-09-08 18:28 |
λιπανση | kanarini | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 12-05-08 21:26 |
λιπανση | thu vu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 10-04-08 16:40 |