|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εδώ κάτι μαθαίνουμε...για πέστε κι'άλλα....άλλα...άλλα.....
|
||||
|
||||
![]()
Samian αν έχεις ένα ενυδρείο με 80% SPS κοράλλια, που να στηρίζεται στη βιολογία του βράχου και της άμμου, που να έχεις φροντίσει να πάρεις ένα πολύ καλό σκίμμερ, να παρέχεις τα κατάλληλα φώτα, να έχεις τουλάχιστον 2-4 καλούς κυκλοφορικές , να έχεις φροντίσει για την υποστήριξη των κοραλλιών με κάποιο καλό ριάκτορα, να έχεις πετύχει χαμηλά νιτρικά και παρόλα αυτά να θες και κάτι ακόμα για να το κάνεις «καλύτερο»… αν σου έχουν περισσέψει χρήματα και σου αρέσει οπτικά να βλέπεις το νερό στο ενυδρείο να πηγαίνει πάνω κάτω χωρίς να σου προκαλεί ζάλη …ε τότε συρε και πάρε ένα wavebox
Θέλω να πω ότι το wavebox όπως και οι πολύ ακριβοί κυκλοφοριτές με τους κοντρόλερς δεν θα πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητες κάποιου και ξεκινά ένα θαλασσινό ενυδρείο. Δεν είναι αυτά που θα αναστήσουν τα κοράλλια σου αν έχεις αμελήσει τα βασικά. Εγώ είχα πάρει σαν αρχάριος δύο κυκλοφοριτές της Tunze με τον αντίστοιχο κοντρόλερ. Μία που τους πήρα μία που τους πούλησα. Μετά πήρα τους Marea και τους έχω ακόμα. Μέχρι και Lps κοράλλια μια χαρά τα πήγαν. Κάποια στιγμή που έβαλα sps και δεν πήγαν καλά ήταν άλλες οι αιτίες και όχι η κυκλοφορία ή ο τρόπος που γινόταν
|
||||
|
||||
![]()
Σωστόοοοοοος. Έλα όμως που είναι και η τρέλα της προσπάθειας για ..όσο γίνεται περισσότερο.... διατήρηση των ζωντανών μας σε φυσικές συνθήκες. Βέβαια αυτό ποτέ δε νείναι δυνατόν κατά 100%, αλλά η προσπάθεια μετράει.
Όσο για το ζάλισμα ....παρόλο που είμαι νησιώτης....μετά από αρκετή ώρα σε βάρκα....δεν το έχω το θέμα. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για το καλωσορησμα!
τωρα σε οτι αφορα την κυματομηχανη εγω τουλαχιστον θεωρω οτι ειναι οτι πιο κοντινο στη φυση αρα αν μπορει καποιος να εχει μια τοτε μονο πολυ καλο θα κανει, στο ενυδρειο μου τα χρησιμοποιω σχεδον ολα απο κυματομηχανη μεχρι κοντολλερ για τους κυκλοφορητες,τον απλο tunze single controller 7091 και αυτος ακομη κανει δουλεια για μενα και τον θεωρω πολυ καλη και φθηνη λυση για αυτο που προσφερει ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κυκλοφορητές... | QS-Plan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 17-07-13 21:51 |
κυκλοφορητές Juwel | sailim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 28-02-10 20:13 |
κυκλοφορητές» για ενυδρεία | trelele | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 30-01-09 18:16 |
Κυκλοφορητές >2000λτ | mmbuna | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 31-03-05 23:32 |