|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tι λαθρεπιβατες?
Τα αυγα που δεν ξεκολλανε ειναι απο zebra nerite και αυτα δεν θεωρουνται λαθρεπιβατες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο λαθρεπιβατες εχω 2 ειδων. Δεν εχω και φωτογραφικη να βγαλω φωτο ωστε να βοηθησω. Πως αλλιως μπορω να σου τα περιγραψω? |
|
||||
|
||||
![]()
Tα αυγα απο ζebra nerite ειναι τα ασπρα στο τζαμι
|
||||
|
||||
![]()
Aνεβαζω φωτο σε 2 λεπτα απο τα σαλιγκαρια που εχω να δεις. Παντως ειχα και τετοια αυγα, ασπρα δηλαδη σε ξυλα, φυτα, πετρα δεν θυμαμαι σε τζαμι αν ειχα. Ανεβαζω φωτο με τα 2 ειδη απο σαλιγκαρια που εχω να δουμε. Αυτα που αφαιρεσα ηταν πολλα μαζι σε κατι σαν βλεννα μεσα, δεν ξερω πως να το πω, πολυ ελαστικο που το επιασα με την τσιμπιδα και το τραβηξα και δεν ξεκολλαγε με τιποτα. Δυστυχως δεν βλεπω αλλου τετοια σαν αυτα που εβγαλα να σας ανεβασω. Ισως να εχουν μηνει μερικα παω να δω.
![]() Σε ευχαριστω. Edit: Βρηκα και αλλα αυγα, ανεβαζω φωτο... ------------------------- http://imageshack.us/g/148/p1020659e.jpg/ Kαταλαθος δεν τις ανεβασα με το account μου στο image shack, ξεκινησα το upload και δεν μπηκαν στα αλμπουμ μου. Εμφανιζονται? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 06-07-11 στις 20:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φαινονται.
Εχεις σαλιγκαρια Gyraulus acronicus και Physa acuta. Απο τα πρωτα δεν βλεπεις αυγα, απο τα δευτερα θα δεις κατι γλειωδη σακουλακια με τα αυγα μεσα, οπως και βλεπω οτι εχεις. Αυτα δεν ξεκολλανε δυσκολα. Αν νομιζεις οτι ειναι δυσκολο να ξεκολλησεις αυγα απο Physa, να μη σου πω για τα αυγα των zebra οτι θελεις καλεμι και σφυρι. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nαι, γλειωδη σακουλακια ηταν αυτα που αφαιρεσα, σαν αυτα στις φωτο που ανεβασα. Διαβασα οτι ειναι ακινδυνα τα physa και οτι τρεφονται με αλγη και δεν τρωνε τα φυτα, οποτε τα αφηνω ετσι? Θα καθαριζουν και γενικα το ενυδρειο φανταζομαι απο υπολλειματα τροφης κλπ. Υπαρχη περιπτωση να ειναι physa fontinalis? Καπου διαβασα οτι τα physa akita γενανε μεσα σε γλειωδη σακουλακια οπως ειπαμε αλλα στην επιφανεια του νερου ενω τα fontinalis παλι γλειωδη σακουλακια αλλα στα τζαμια. Εγω παντως οτι αυγα τετοια εχω ειναι σε φυτα και στη ριζα.
Για τα αλλα δεν βρηκα κατι. Ειναι και εκεινα εξισου ακινδυνα για τα φυτα? |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν πειραζουν υγιεη φυτα.
Μονο προβλημα ειναι ο υπερπληθυσμος και το θεαμα αν δεν αρεσει σε καποιον. Δωσε λινκ απο το θεμα με τη διαφορα των physa.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
zebra danio | linos21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 02-09-10 22:59 |
μονομαχος με zebra danio | poppy | Bettas | 7 | 29-08-10 11:22 |
¶ρρωστο Zebra Danio | gmanes | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 28-05-09 11:34 |
glofish?zebra danio | τονυ | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 17-08-07 13:43 |
Γέννα zebra danio | gwgw | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 20-09-06 11:21 |