Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-07-11, 20:07
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Μια χαρα ενυδρειο ειναι το rio και ματσοβολο.
Ακομα και το εσωτερικο φιλτρο που εχει ειναι μια χαρα (καλη φιλτρανση για το λιγο συγκριτικα χωρο που πιανει).
Αν το βγαλεις ομως θεωρειται επεμβαση και χανεις την 5ετη εγγυηση στις κολλησεις και σου μενει φυσικα η 2ετη για τα ηλεκτρικα της.
Αν το παρεις απο κηφισια μερια θα εχεις 50% δωροεπιταγη και η βαση του θα σου βγει τσαμπα και θα περισσεψουν κιολας λεφτα και για κανενα καλο θερμαντηρα ή τιποτα εξτρα.
Παλιά 05-07-11, 22:23
Το avatar του χρήστη vaska
vaska Ο χρήστης vaska δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια χαρα ενυδρειο ειναι το rio και ματσοβολο.
Ακομα και το εσωτερικο φιλτρο που εχει ειναι μια χαρα (καλη φιλτρανση για το λιγο συγκριτικα χωρο που πιανει).
Αν το βγαλεις ομως θεωρειται επεμβαση και χανεις την 5ετη εγγυηση στις κολλησεις και σου μενει φυσικα η 2ετη για τα ηλεκτρικα της.
Αν το παρεις απο κηφισια μερια θα εχεις 50% δωροεπιταγη και η βαση του θα σου βγει τσαμπα και θα περισσεψουν κιολας λεφτα και για κανενα καλο θερμαντηρα ή τιποτα εξτρα.
Είμαι Πάτρα, ξέρεις αν ο "Κηφισιάς" στέλνει?? Κάποιο τηλ επικοινωνίας έχουμε????

Αυτό με την δωροεπιταγή μου αρέσει τα μάλα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-11, 00:12
Member

Προεπιλογή

Τελικά η αρχή έγινε. Πριν από δύο εβδομάδες ήρθε το Dubai 120 (240 L). Την προηγούμενη Κυριακή έστησα το έπιπλο, σήμερα έφερα το ενυδρείο στο σπίτι και από νωρίς το απόγευμα πλένω την άμμο που αγόρασα όχι από πετσοπάδικο αλλά από κατασκευαστή πισίνων (ακολουθώντας την πολύτιμη συμβουλή συμφορουμίτη) για να γλυτώσουμε κανένα φράγκο. Η άμμος που τελικά έβαλα είναι λίγο περισσότερο από 40 κιλά κι έχω καλύψει 4,5 cm σε ύψος. Τα ψαράκια αλλά και τα φυτά που θα μπουν στην αρχή θα είναι ευγενική χορηγία συμφορουμιτών από Πάτρα.

Φωτό από την μέχρι τώρα πορεία του ενυδρείου θα μπουν αύριο.

Από τ' αρνητικά που είδα μέχρι τώρα είναι ότι στο μανιουαλ δεν αναφέρεται τπτ για την κατανάλωση του εσωτερικού φίλτρου, ούτε για τα λίτρα που μπορεί να γυρίσει. Επίσης δεν είδα πουθενά ρυθμιστή ροής.

Από τα θετικά είναι ότι το φίλτρο - κυκλοφορητής - θερμαντικό σώμα (όλα σε ένα κουτί) πιάνουν σχετικά λίγο χώρο στο τάνκ αλλά και όλα τα επιμέρους εξαρτήματα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα (για έλεγχο και καθαρισμό). Επίσης δεν είναι κολλημένο στο γυαλί οπότε εύκολα τα καταργώ αν δω ότι δεν μου κάνει και πάω σε εξωτερικό. Το καπάκι έχει έτοιμες τρύπες για αυτόματες ταΐστρες και δεν θα χρειαστεί να κόβω.

Αυτά προς το παρών, η όποια εξέλιξη θα συνοδεύεται από φωτό για να έχετε άποψη και να συμβουλεύετε όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-08-11, 09:02
Member

Προεπιλογή

Λοιπόν μετά από 16 ημέρες που τρέχει το ενυδρείο, έχουμε τιμή στα νιτρώδη 5.00 κι έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους νιτρικά.

Χθες ανέβασα την αμμωνία από το 2 στο 3 και στην πρωινή σημερινή μέτρηση η αμμωνία είχε κατέβει πάλι στο 2. Αν έχω καταλάβει σωστά τη όλη διαδικασία του στρωσίματος όλα αυτά δείχνουν ότι είμαι σε καλό δρόμο.

Εμφανίστηκαν στην επιφάνεια του νερού κάτι άσπροι κόκκοι σαν σκόνη κιμωλίας (αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω), να υποθέσω είναι κάποιου είδους άλατα?????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-08-11, 10:30
Το avatar του χρήστη pkas
pkas Ο χρήστης pkas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: βυρωνας
Προεπιλογή

Πως το στρωνεις;
Οι "γειτονες " που θα σου δωσουν τα ψαρακια μπορουν να σου δωσουν και μπολι λογικα, κατι που θα σε βοηθησει πολυ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-08-11, 11:01
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Πως το στρωνεις;
.........

By the book φίλε μου, αμμωνία, αναμονή και προσευχή

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές