|
|
||||
|
||||
![]()
Μωρέ μπορεί να είναι πολύ κρίμα, αλλά κάπως πρέπει ν' αρχίσω και μάλιστα να δώσω έναυσμα και στην 7χρονη κόρη μου, που θεωρώ ότι να μπορεί να βλέπει real time την διαδικασία της γέννησης και της ανάπτυξης του γόνου, είναι ότι καλύτερο. Είμαι όμως ανοικτός σε προτάσεις, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του νήματος.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι πολυ ωραια τα γκαπυς και μενα μου αρεσουν οπως και τα πλατυς που δινουν χρωμα και κινηση στο ενυδρειο..σιγουρα για την μικρουλα σου θα ειναι ότι πιο ωραιο θεαμα να βλεπει μεσα σε λιγες εβδομαδες μικρα ψαρακια δικης σου παραγωγης..για μενα τα λιτρα που εχεις αξιποποιησε τα οπως θελεις..και η αληθεια ειναι ότι τα ζωοτοκα θα σε κανουν να εισαι συνεχεια πανω απο το ενυδρειο οπως εγω και να χαζευεις μηπως ξεπεταχτει κανα ψαρακι !! βεβαια υπαρχουν και παρα πολλα αλλα ψαρια που αν ειχα θα εβαζα σε ενα ενυδρειο 250 λ αλλα για ξεκινημα με ζωοτοκα θα εισαι μια χαρα !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο νερό πως πας? Σκληροτητες και ph έχεις μετρήσει? Θα σου πρότεινα αρχικά να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα τεστ που ειναι ακρως αναγκαια για την αρχή. Οσον αφορα τον εξοπλισμό γράψε τι εχεις για να σου πουν οι πιο εμπειροι αν επαρκεί, αν και αυτο ειναι πάλι σχετικό μιας και εξαρταται απο τα ειδη που θες να φιλοξενήσεις! Επίσης σε τόσα λίτρα το κοπάδι των καρδιναλιων θα μπορουσε να ειναι 20-30 για να δεις και συμπεριφορές!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιθανά δεν κατάλαβες ότι δεν έχω τπτ. Τώρα λέω να ξεκινήσω δειλά δειλά. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να αποφασίσεις τι ψαρια θες και τι νερό απαιτουν και μετά να συζητήσεις με τους πιο εμπειρους τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς για να μην ξοδεψεις λεφτά τζαμπα. Ανάλογα με το ειδος μπορει να χρειαστεις να αγορασεις Α/Ο μπορεί να χρειαστείς ενα πολυ απαιτητικό φίλτρο κτλ. Ρωτα για να σωσεις χρήματα. Ξερεις ποσες φορές έχω πάρει μ@@@@κιες και βλέποντας τα ιδια πραγματα η και καλυτερα σε χαμηλοτερη τιμη βαρουσα το κεφαλι μου?? Όσο για φυτά υπάρχουν πολλοί χομπιστες στην Πάτρα που θα μπορούσαν να σε προμηθευσουν με κλαδεματα για να βγεις κι απο αυτο το έξοδο. Και κάτι τελευταίο, αμα ψαξεις μέσα στο φορουμ θα βρεις καταστήματα σε εσωτερικό και εξωτερικό που έχουν ενυδρειακά ειδη. Ψαξου καλά! Και να θυμασαι σε οτι παραγγελνεις να υπολογιζεις και το μεταφορικό κόστος μιας και αρκετες φορές με τα μεταφορικά βγαίνει το ιδιο κόστος απο το να αγοραζες απο ενα μαγαζι της γειτονιας σου. Ωστόσο για μεγάλες παραγγελιες οπως αυτες που κανουμε για να αρχισουμε πιστευω συμφερει ακομα και το εξωτερικό.Δυο γνωστά ειναι αυτά στη Γερμανία: www.aquaristikshop.com ( φτηνό αλλά οχι τόσο γρήγορο- υπολογιζε 20-30 μερες για ελλάδα) και www.aquaristic.net ( λίγο πιο ακριβό αλλα πιο γρήγορο- εχει και καποιες προσφορες τωρα.) Γι αυτό κανε και μια λίστα με οσα θες βάλτα κάτω και καλή αρχη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Τη συνθεση που θελεις να κανεις πρεπει να ξανασκεφτεις λιγο και να μελετησεις, γιατι δεν ειναι πολυτα συμβατα ολα τα ειδη που ανεφερες και οχι μονο στις απαιτησεις των παραμετρων νερου.
Καλως ηρθες και καλη συνεχεια στο χομπι.
|
||||
|
||||
![]()
για μια χαρα ενυδρειο το πας, αλλα θα πας ή σε ζωοτόκα ή σε τετρα.
(το ένα έχει αλλες απαιτήσεις ναρού απο το άλλο) (για μενα παρε και μια οσμωση απο την αρχή και ξεκίνα με σκαλάρια και τετρα) ειναι ενας μαγικός κόσμος και η μικρούλα σου, οπως και ο δικος κ=μου ο μικρούλης, θα λατρέψει την την εικόνα του και θα μαγευτεί με τα χρώματα και τις κινήσεις. (στο λέω απο πρώτο χέρι, ο δικός μου ειναι μονο 7 μηνών και δεν θέλει να τον παίρνω μπροστά απο τα ενυδρεία) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶λλαξε ο αστακός , κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς.... | tzimakos | Αστακοί - Καραβίδες - Καβούρια | 3 | 04-05-10 00:28 |
«Ο κύβος ερρίφθη» ή όπως ακριβώς ειπώθηκε: alea jacta est | Γιώργος Κ | Bettas | 6 | 28-06-09 18:38 |
Ερώτηση από αρχάριο...ή αλλιώς ...λάθος ξεκίνημα | vakol | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 17-02-04 06:36 |