|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
φοβερη συλληψη μπραβο απλη κατασκευη και ωραια
|
|
||||
|
||||
![]()
μιχαλη μου η μεγαλη λιμνη την εκανα μια δεξαμενη σιντριβανι τα βατραχια δε μου αφισαν τιποτα!!!! (να και φωτο) η δευτερη ειναι η μεγαλη αγαπη μου!!!! γιατι εχει μικρο κοστος μονο νουφαρα! ( πολλα νουφαρα ) και ενα φιλτρο με σκουπες και ενα μικρο κοματι του φιλτρου με λαβα χαλικι και φυτα! το νερο ειναι απεχτο τα ψαρια μες την τρελη χαρα! και το ποιο σημαντικο κλαδεβω, αγγιζω χορις να σκυψω
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θεμη σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
και καποιοες ακομα φωτο απο την μικρη μου λιμνη
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ομορφιες!!!! ψαρακια - λιμνες - νουφαρακια!!!!!!!! πολύ όμορφα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=lenia;599815]ομορφιες!!!! ψαρακια - λιμνες - νουφαρακια!!!!!!!! πολύ όμορφα!![/QUOTE
ευχαριστω!!! να και αλλες 2 φωτο |
|
||||
|
||||
![]()
Η πελτάτα ακόμα δεν άνθισε;
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν ανθησε ακομα. αλλα ειναι ετοιμη! εχει βγαλει παρακλαδια στα φυλλα της!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
να και το λευκο μου νουφαρο!!!!!!! ειναι πανεμορφο και μοσχοβολαει!!! ειναι ποιο μεγαλο απο τα αλλα γιατι;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Έτρωγε όλο του το φαγητό, γι' αυτό...
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τεραστιοοοοοοοοοοοοοο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ξεχασα.......... τα ψαρια μου γιατι μου τρωνε την ποντεδερια ![]() ![]() ουφφφφφφφφ κουραστηκα και σας κουρασα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
¶σε καλύτερα. Υπάρχουν τόσες και τόσες ποικιλιές, υβρίδια και παραλλαγές που αν δεν αγοράσεις κόνδυλο με όνομα και βούλα, πολύ απλά δεν ξέρεις τι έχεις ακριβώς. Μη σου πω ότι και μέσα στην ίδια τη λίμνη μπορεί να υπάρξει υβρίδιο μεταξύ δύο διαφορετικών ποικιλιών!
Παράθεση:
![]() Το χαλάκι που δημιουργήθηκε γύρω-γύρω αλλά και στον πυθμένα είναι ταυτόχρονα και καλή τροφή. Δεν παρατήρησες τα ψάρια σου να τσιμπολογάνε?
|
||||
|
||||
![]()
βασιλη οντος ολα τα ψαρια πανε και τσιμπολογαν αυτη την αλγη!
αλλα τα κοι θα το διωξω αν μου κανουν τετοια πραγματα ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Αν σου αρέσουν τα φυτά, φτιάξε κήπους.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη διαφωνώ κι εγώ μαζί σου! Για εμάς τα λουλούδια και τα φυτά είναι οι απόλυτοι άρχοντες ενός υδρόβιου κήπου!
![]() Τα ψάρια υπάρχουν για να συμπληρώνουν το οικοσύστημα! Αν δω κανένα χρυσόψαρο να μου τρώει φυτά θα το στείλω σε ενυδρείο ανίδεου για τιμωρία! ![]() ![]() ![]() Εσύ δηλαδή γιατί έχεις νούφαρα για να έχουν σαλάτα τα κόι; ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Έχετε την εντύπωση δηλαδή ότι εμένα δεν μου αρέσουν τα λουλούδια? Γνωρίζετε την απάντηση και με το τέλος της κατασκευής μου, θα δείτε τρόπους που μπορούν να ζήσον φυτά και κοι μαζί στο ίδιο κύκλωμα. ![]() Μα εννοίται ότι από πέρσι δεν έχω νούφαρα στη μεγάλη δεξαμενή με τα κοι. Αν τολμήσω και τα βάλω τώρα, πολύ πιθανόν να γίνουν σαλάτα με τα ψάρια των 40 εκατοστών και ένα στόμα "ΝΝΑ" (με το συμπάθιο)... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
βασιλη τι συστημα ειναι αυτο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() άρα ... εσύ ψαράς, εγώ λουλουδού! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αλλαξα καπος τη λιμνη και ειπα να σας τη διξω. βασικα το φιλτρο αλλαξα το κανα σε ενα μεγαλο βαρελι.
το νουφαρο που μου δοσε η loysu ανθησε! στο αφιερωνω! ειναι ολο μπουμπουκια!!! (δεν εινι καθαρες οι φωτο αλλα........... θα καταλαβετε στο περιπου ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαρηκα παρα πολυ με αυτο το φυτο!!! το ανθος τους κρατα μια μερα;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το όμορφο με τις νυμφαίες όμως είναι ότι παράγουν λουλούδια με το κιλό... ![]() Το νούφαρο της Λούσης είναι λωτός?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aν ο μίσχος των λουλουδιων και των φύλλων βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού είναι λωτός. Αν μίσχος, φύλλο και λουλούδι βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια του νερού, τότε νυμφαία. Έχουν αρκετές διαφορες όπως τα φύλλα, το μέγεθος, ακόμα και η σύνθεση των πετάλων του λουλουδιού.
Έχεις κάποια πιο κοντινή φωτογραφία?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι βρε παιδιά! Νυμφαία είναι η πελτάτα! Λατινικό όνομα nymphoides peltata.
Ο μίσχος των φύλλων της δεν βγαίνει από το νερό αλλά το άνθος ναι, είναι ψηλότερα, και κρατάει μόνο μια μέρα. Το φυτό όμως καθημερινά δίνει άνθη. Να μια φωτο του λουλουδιού από τα δικά μου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό είναι λωτός, που δυστυχώς για μας δεν έχουμε δει ακόμα τέτοια λουλούδια στις χώρες μας. Δες το πρώτο βίντεο Λούση....Δεν τα θέλεις? ![]() Αυτές είναι οι γνωστές μας νυμφαίες, τα νούφαρα δηλαδή: και αυτό νυμφοειδές, με σαφέστατες διαφορές από τα άλλα τρία. Είναι με λίγα λόγια μακρινοί συγγενείς και οι τρεις τους... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
η μικρη μου λιμνουλα! | kouman | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 284 | 30-03-21 00:55 |
ΜΙΝΙ ΛΙΜΝΟΥΛΑ | Obelix(Reifen) | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 23-05-15 11:37 |
παρουσιαση της λιμνουλα μου | ilias510 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 28 | 14-07-11 09:06 |
Μινι λιμνουλα | ANEMOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 15-06-09 13:43 |
ετοιμαζω κι εγω την λιμνουλα μου... | thanasis76 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 29-04-08 19:22 |