Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-06-11, 13:37
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Θα ελεγα οτι με τα ενυδρειακα τεστ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για ενα νερο πηγης, πηγαδιου κλπ
Αν ειχες τη δυνατοτητα για τεστ στο χημειο του κρατους κατι θα γινοταν αλλα και παλι δεν καλυπτεσαι για παντα.
Αυριο μεθαυριο μπορει να αλλαξουν τα δεδομενα στην πηγη.

Αν δεν βρεις ακρη τελικα στο ενυδρειο ειτε με τις αλγες, ειτε με τα ψαρια ειτε με την ισιρροπια γενικα, κατι απο εκει μπορει να φταιει.
Παλιά 11-06-11, 14:10
Το avatar του χρήστη mikrosaquaristas
mikrosaquaristas Ο χρήστης mikrosaquaristas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: euboea
Προεπιλογή

σωστά αυτά που λές
νερό πηγής σίγουρα όχι σταθεροί παράμετροι

απ την άλλη πάλι (αυτή η άλλη πάντα εκεί η άτιμη)
σάμπως και με το νερό του δικτύου έχεις σταθερές παράμετρους?
εντάξει στην Αθήνα κοτζάμ Μόρνος δεν μπορεί να αλλάζει παραμέτρους
αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα που τροφοδοτείται απο διάφορες γεωτρήσεις παράλληλα....φυσικές πηγές νερού είναι και αυτές και στα υδραγωγεία πέρα απο λίγη χλωρίωση (κι αυτή όχι πάντα) τι άλλο πιστεύεις πως κάνουνε?
άντε να περνάει και απο κανα αργό αμμόφιλτρο......

πάντως με όλα τα ενυδρειακά τέστ και όλα τα στοιχεία παρατήρησης που διαθέτω (π.χ. απο την πηγή μέχρι την κορυφή του βουνού δεν υπάρχουν καλλιέργειες άρα δεν κινδυνεουμε απο νιτρικά ή ζιζανιοκτόνα κλπ)
το νερό που βάζω είναι καταπληκτικό
και με τις UV σίγουρα είναι στείρο απο μικροοργανισμούς
απο αμμωνία και φωσφορικά είναι 0
μόνο σίδηρο δεν ξέρω

βέβαια-για να επανέρθω και στον πόνο μου
εδώ το θέμα είναι ότι το κυανοβακτήριο αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του υποστρώματος-δηλαδή σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού
άρα μπορεί να είναι κάτι άλλο
ΚΑΙ
εφώσον υπάρχει στο εσωτερικό του υποστρώματος μπορεί ακόμα και η αντιβίωση να μην το "πιάσει"....

ΥΓ
το λάθος που πληρώνω είναι όταν το πρωτοείδα στον βυθό μου και αντί να ψάξω στο φόρουμ
πήρα την κωλολαβίδα και το ανακάτεψα με την άμμο για να εξαφανιστεί.......νόμιζα ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό.......
-------------------------
βρήκα αυτήν την συνταγή εδώ http://www.myfishtank.net/articles/b...algae-article/

Day 1.
Add 2.5 mg/L erythromycin. If you have a protein skimmer, turn it off. I believe it will inactive a lot of the antibiotic through coprecipitation with protein. It will, however, be very usefull later.
Day 2.
Add 2.5 mg/L erythromycin.
Day 3.
Now you should see a lot of dead blue-green bacteria floating around in the tank. Increase filtration (a second mechanical filter if possible) to get rid of it. If you have a protein skimmer, turn it on. The critical thing now is to get rid of as much protein (dead bacteria) as possible to avoid a peak of ammonia.
Day 4.
Most blue-green bacteria should be dead by now. Try to clean out as much as possible of the dead stuff. I use a jet stream of water from the outlet of a canister filter to remove it from plants and decorations. Combined with the second mechanical filter, this works fine for me. Let the filter work for a couple of hours then make a 50% water change. Add 2.5 mg/L erythromycin.
Day 5-7.
Wash the mechanical filter at least once a day. Keep check on ammonia and nitrite but do not change any water unless absolutely necessary. The extra filter can be removed as soon as the water clears up.
Day 8.
Make a 30% water change. Add 1 mg/L erythromycin.
From now on, resume your normal maintenance.
The concentration I use is in theory a bit high and getting up where it should starts having an effect also on G(- ) bacteria. When I started using erythromycin I had problems using lower concentrations in the tank. It was not very effective. It might be time to check it again.
One word of caution. Only use erythromycin when you really need it or you might end up with blue-green bacteria resistent to the antibiotic.
My practical experience of using erythromycin to battle blue-green bacteria is limited to my own few tank (and some friends). It would be interesting to get some feedback from people with experience (good or bad) of battling blue- green bacteria (with or whithout erythromycin). I would of course post a summary of the response.
Submitted by Ron Reisdorf

σωστή?
-------------------------
http://www.plantedtank.net/forums/al...-question.html
και μία εφησυχαστική ανάλυση απο τον Barr περι του θέματος BGA μεταξύ τζαμιού και υποστρώματος

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikrosaquaristas : 11-06-11 στις 14:10 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-11, 09:03
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Προεπιλογή

Σωστη.Εγω τουλαχιστον αυτη εχω δοκιμασει...
Παλιά 15-06-11, 23:02
Το avatar του χρήστη mikrosaquaristas
mikrosaquaristas Ο χρήστης mikrosaquaristas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: euboea
Προεπιλογή

λοιπόν έβαλα απο αυτήν την συνταγή και έχω την εντύπωση πως τα ψάρια έχουν αναστατωθεί ελαφρώς

απ την μία λέω λογικό αφού το νερό κοκκίνησε και μυρίζει κιόλας
απ την άλλη πάλι ανησυχώ

αρχικά παρατήρησα τα τενιάτους μου να κολυμπάνε αγγίζοντας το τζάμι πάνω κάτω πάνω κάτω ,πράγμα που δεν είχαν ξανακάνει και εμένα μου έμοιαζε σαν να έψαχναν απο που να φύγουν....
τα κόνγκο αρχικά πήγαιναν συνέχεια δεξιά αριστερά ,πράγμα σύνηθες για την περίπτωσή τους(είναι νευροσπάσματα) αλλά τώρα δεν πήγαιναν όλα μαζί όπως συνήθως αλλά άναρχα,ένα απο εδώ άλλο απο εκεί κλπ

γενικά υπάρχει άγχος......
τι λέτε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-11, 00:21
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Δεν ξερω τι να σου πω . Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ερυθρομυκινη. Το μονο που λεω να προσεξεις ειναι , αφου επικρατει αγχος , να εχεις το νου σου , να παρακολουθεις απο κοντα τα ψαρια σου, και καλα κλειστο το καπακι γιατι σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως βρισκουμε τα ψαρια στο πατωμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-11, 05:56
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Προεπιλογή

Εγω θα σου προτεινα να τσεκαρεις μια το νερο για αμμωνια κτλ.
Παλιά 16-06-11, 09:38
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Αν ακολουθείς τις οδηγίες κατά γράμμα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα...στο σημείο που λέει να καθαρίζεις το φίλτρο σου καθημερινά. Αυτό πραγματικά μπορεί να σου αναστατώσει τη βιολογία, η ερυθρομυκίνη ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σου αλλάξει κάποιες από τις παραμέτρους σου τόσο τραγικά ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στα ψάρια.
Πάνε χρόνια που δεν έχω βάλει ερυθρομυκίνη. Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα ήταν σε μορφή χαπιού των 500mg. Επειδή είμαι γνωστός υπερβολικός κι ανυπόμονος τύπος, χρησιμοποιούσα καθημερινά 2 χάπια των 500mg σε ενυδρείο 120 λίτρων (καθαρός χώρος γύρω στα 110). Επί 5 μέρες συνεχώς. Το νερό όντως έπαιρνε ένα χρωματάκι. Έκανα μια μικρή αλλαγή στην 3η μέρα (περίπου 15 λίτρα) και συνέχισα. Την έκτη μέρα (τελευταία της κούρας) έκανα μια γενναία αλλαγή (κοντά στα 90 λίτρα), ξέπλυνα τα φίλτρα, άλλαξα τον υαλοβάμβακα του φίλτρου κι όλα ήταν μέλι γάλα. Κανένα πρόβλημα με τα ψάρια και με την Bga.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές