|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα εβαλα την τεντα δεν ειναι και το ποιο ωραίο θέαμα αλλα αναγκα και θεοι πείθονται.
Παντως η η αλγη που επέπλεε σήμερα ηταν ελάχιστη και την μαζευε το skimmer χωρις να βουλώσει (αλλα παρολη την UV το νερο ηταν καταπράσινο) Τα χρυσοψαρα για πρωτη φορα τα ειδα να την τρώνε ειδικά αυτην που ηταν σκιά (περίεργο; ) Αν και δεν ειναι κατι ευκολο να αλλάξεις 6000 λιτρα συν λεω να ριξω μια γερη αλλαγη νερου
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλη δουλεια....... με πολυ ομορφο αποτελεσμα1!!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ψάρια συνήθως τρέφονται με την τριχοειδές άλγη. Θα τα δεις πολλές φορές την ημέρα να τσιμπολογάνε, οπότε τίποτε το παράξενο. Ούτε η αλλαγή νερού θα σου δώσει το αποτέλεσμα που ζητάς. Αυτό που ζητάς Γιάννη θα έρθει όταν η λίμνη σου έχει την απαιτούμενη εξάπλωση των φυτών.
|
||||
|
||||
![]()
Σκονη δεν εχω αλλα απο πρασινο νερο αλλο πραγμα και αιωρουμενη αλγη γεματος σιγουρα θελω καποιο καλυτερο φυλτρο θα τα πουμε οταν ερθω η uv ειναι 18 W
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη τι εχεις απο φιλτρανση? βαλε μας μια φωτο απο το φιλτρο σου...ειναι diy?
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικά εσύ Γιάννη, έχεις την τριχοειδή που αναπτύσεται κανονικά χωρίς βασικούς ανταγωνιστές, να δέχεται το ηλιακό φως όλη τη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο η άλγη ως φυτό και η ίδια, παράγει οξυγόνο σε μικροσκοπικές φυσαλίδες κάνοντας την ελαφριά ώστε η άνωση να την ανεβάζει στην επιφάνεια, όσο τουλάχιστον δέχεται τον ήλιο από πάνω. Το βάδυ και το πρωί δεν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, γιατί, λόγω έλλειψης φωτός δέχεται οξυγόνο παράγοντας διοξείδιο, μια ένωση βαρύτερη από το οξυγόνο, οπότε πιάνει πυθμένα και καθαρίζει η επιφάνεια...! Παντού, λίγο ή πολύ αντιμετωπίζεται η ίδια κατάσταση. Προσωπικά την βλέπω κακή ως προς την άποψη της αισθητικής της λίμνης. Όταν και αφού ελέγχεται η τριχοειδής να παραμένει δηλαδή σαν ένας τάπητας ύψους 2-5 εκατοστών, βοηθά μπορώ να πω το όλο κύκλωμα. Τα ψάρια, ναι την τσιμπολογάνε, συνήθως νωρίς το πρωι και αργά το απόγευμα, καταναλώνοντας μια ποσότητα όμως, αφήνοντας πίσω τους κομμένη άλγη που σχηματίζει μικρούς σωρούς στον πυθμένα. Εδώ είναι που δουλεύει το μπότομ ντρέιν, ώστε να απορροφά τα απομεινάρια, στερώντας της το δικαίωμα να ανέβει κατά την περίοδο της φωτοσύνθεσης στην επιφάνεια και να σου βουλώσει το σκιμεράκι σου... Για τα φίλτρα, ναι, θα πρέπει να σκέφτεσαι ενίσχυση.
|
||||
|
||||
![]()
Η λιμνη ειναι κατι παραπανω απο 6000 λιτρα
το φιλτρο ειναι ![]() Η αντλια ειναι 11500 λιτρα ![]() Σημερα ξεκινησα την κατασκευη γεφυρας θα εχω τουλάχιστον σκια γιατι η τεντα δεν μου αρεσει καθολου ![]() και το τεστ αντοχής ![]() 3 μετρα μήκος επι 1,20 πλατος θα σηκωθεί με ξύλινα πόδια θα μπει καγκελακι κλπ εχει δουλειά ακομα αλλα για την ωρα εχω σκια
|
||||
|
||||
![]()
Πώς και μας ξέφυγε? Και η γέφυρα κάνει δουλειά και μάλιστα έχει και καλή εμφάνιση...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μα Γιαννη εχεις καλυψει παραπανω απο το 1/3 της λιμνης σου ετσι..
Ελπιζω να εχει καλο αποτελεσμα και να αξιζει το κοπο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |
Ερωτήσεις για λίμνη. | brace | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 16-08-08 03:08 |
Φυτά στη λίμνη! | lucy | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 10-08-07 07:42 |