|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκονη δεν εχω αλλα απο πρασινο νερο αλλο πραγμα και αιωρουμενη αλγη γεματος σιγουρα θελω καποιο καλυτερο φυλτρο θα τα πουμε οταν ερθω η uv ειναι 18 W
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη τι εχεις απο φιλτρανση? βαλε μας μια φωτο απο το φιλτρο σου...ειναι diy?
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικά εσύ Γιάννη, έχεις την τριχοειδή που αναπτύσεται κανονικά χωρίς βασικούς ανταγωνιστές, να δέχεται το ηλιακό φως όλη τη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο η άλγη ως φυτό και η ίδια, παράγει οξυγόνο σε μικροσκοπικές φυσαλίδες κάνοντας την ελαφριά ώστε η άνωση να την ανεβάζει στην επιφάνεια, όσο τουλάχιστον δέχεται τον ήλιο από πάνω. Το βάδυ και το πρωί δεν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, γιατί, λόγω έλλειψης φωτός δέχεται οξυγόνο παράγοντας διοξείδιο, μια ένωση βαρύτερη από το οξυγόνο, οπότε πιάνει πυθμένα και καθαρίζει η επιφάνεια...! Παντού, λίγο ή πολύ αντιμετωπίζεται η ίδια κατάσταση. Προσωπικά την βλέπω κακή ως προς την άποψη της αισθητικής της λίμνης. Όταν και αφού ελέγχεται η τριχοειδής να παραμένει δηλαδή σαν ένας τάπητας ύψους 2-5 εκατοστών, βοηθά μπορώ να πω το όλο κύκλωμα. Τα ψάρια, ναι την τσιμπολογάνε, συνήθως νωρίς το πρωι και αργά το απόγευμα, καταναλώνοντας μια ποσότητα όμως, αφήνοντας πίσω τους κομμένη άλγη που σχηματίζει μικρούς σωρούς στον πυθμένα. Εδώ είναι που δουλεύει το μπότομ ντρέιν, ώστε να απορροφά τα απομεινάρια, στερώντας της το δικαίωμα να ανέβει κατά την περίοδο της φωτοσύνθεσης στην επιφάνεια και να σου βουλώσει το σκιμεράκι σου... Για τα φίλτρα, ναι, θα πρέπει να σκέφτεσαι ενίσχυση.
|
||||
|
||||
![]()
Η λιμνη ειναι κατι παραπανω απο 6000 λιτρα
το φιλτρο ειναι ![]() Η αντλια ειναι 11500 λιτρα ![]() Σημερα ξεκινησα την κατασκευη γεφυρας θα εχω τουλάχιστον σκια γιατι η τεντα δεν μου αρεσει καθολου ![]() και το τεστ αντοχής ![]() 3 μετρα μήκος επι 1,20 πλατος θα σηκωθεί με ξύλινα πόδια θα μπει καγκελακι κλπ εχει δουλειά ακομα αλλα για την ωρα εχω σκια
|
||||
|
||||
![]()
Πώς και μας ξέφυγε? Και η γέφυρα κάνει δουλειά και μάλιστα έχει και καλή εμφάνιση...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μα Γιαννη εχεις καλυψει παραπανω απο το 1/3 της λιμνης σου ετσι..
Ελπιζω να εχει καλο αποτελεσμα και να αξιζει το κοπο
|
||||
|
||||
![]()
Θα δειξει παντως για την ωρα η επιπλεουσα αλγη ειναι ελάχιστη εως καθολου απο αιωρούμενη και πράσινο νερό αλλο να σας τα λεω και αλλο να το δειτε αλλα πολλα ζητω ειναι η πρωτη μερα σημερα το απογευμα η αυριο θα ριξω και μια σκουπα βυθου εδω ειμαστε για να μην λεμε μονο τα καλα και τις επιτυχίες αλλα και τα κακα τα στραβα και τα ανάποδα και να μαθαίνουμε πως να τα διορθώσουμε.
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητε μου Γιαννη, τα ιδια προβληματα αντιμετωπιζα και εγω οταν ειχα παρομοια φιλτρα και αντλιες με μια μικρη UV που στην ουσια το μονο που εκανε ηταν να καιει ρευμα.
![]() Συμφωνω με οσα ειπε ο Βασιλης ομως, στην ουσια η αλγη που βλεπεις να επιπλεει ειναι νεκρη αλγη (αν την πιασεις με το χερι σου θα δεις οτι λιωνει) που αν καποιος την αφησει χωρις να την απομακρυνει απο την λιμνη, θα ειναι πρωτης ταξεως λιπασμα για την επομενη γενια αλγων και οχι μονο αφου επιδρα αρνητικα και στην ποιοτητα του νερου. Μην ανησυχεις, θα κανει τον κυκλο της και θα εξαφανιστει μεχρι ομως την επομενη φορα... Επιβαλλεται αλλαγη εξοπλισμου, Γιαννη ![]() Για να καταλαβεις τι θελω να πω, πριν ενα μηνα η λιμνη μου περιμετρικα στους βραχους ηταν γεματη με νηματωδη αλγη, την μαζευα για να την περιορισω, ωσπου μια μερα παρατηρησα οτι αρχισε να πεφτουν κατω στο βυθο κομματια (σε αυτο βοηθησαν και τα ψαρια) τα οποια ομως ηταν λιωμενα. Δεν εβρισκα κοματια στην επιφανεια και σε αυτο βοηθησε ο αερισμος της λιμνης τα οποια τα εσπρωχνε στο βυθο και τα μαζευε το drain. Τωρα δεν εχω καθολου αλγη και ο βυθος ειναι ενα πρασινο χαλι. Εχεις κανει καθολου τεστ το νερο τελευταιως????? Καμια αλλαγη νερου????? ![]() Μεχρι να αποφασισεις τι θα κανεις με το θεμα φιλτρου (αυτο που σου εταξα ισχυει) αυτο που εχεις, αν μπορεις να το καθαριζεις καθε εβδομαδα.... Υ.Γ Η γεφυρα, παρα πολυ ωραια....μπραβο σου!!!!
|
|||
|
|||
![]()
ισως θα ηταν καλυτερα να σκεφτεις τη λυση της τοξοειδης γεφυρας. καλυψες αρκετη επιφανια της λιμνης. τουλαχιστο με την τοξοειδη θα εχεις τη σκια (καποιες ωρες) αλλα και οπτικη επαφη με τη λιμνη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπως εγραψα και ποιο πανω ειναι λυση αναγκης στο πλανο ειναι να συκωθει ποιο ψιλά με ξύλινα ποδια και δεξια αριστερά θα μπουν ξύλινα σκαλοπάτια γιατι τοξοειδης στα 3+ μέτρα θέλει πανάκριβα δοκαρια και μεταλλική δεν μου αρεσει
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα!
αν μπορουσες να με διαφωτησεις, αυτο τον καταρρακτη περιπου πως τον εφτιαξες? εχεις βαλει κατι για πλατη? Τι υλικα χρησιμοποιησες ς? Θελω να κανω κατι παρομοιο και παγματικα δεν ξερω απο που να αρχησω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η πλατη ειναι κτισμένη με τσιμεντόλιθους σε σχημα ανοικτου Π που οσο ανεβαίνει στενεύει τους περασα τσιμεντοκονία (σοβας με αμμο θαλασσης και τσιμεντο) εστρωσα liner μονο μεχρι την μεση (κατα υψος) δεν μου εφτασε για ποιο πανω (ποιο πανω η στεγανότητα βασιζετε στην τσιμεντοκονία και μετα έκτισα τα σκαλοπάτια οι πετρες που βλεπεις στις φωτογραφίες δεν ειναι κτισμένες ειναι απλα ακουμπισμένες κατι σαν ξερολιθιά
Υγ τα σκαλοπατια ειναι απο πλακα καρυστου
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |
Ερωτήσεις για λίμνη. | brace | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 16-08-08 03:08 |
Φυτά στη λίμνη! | lucy | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 10-08-07 07:42 |