|
|
||||
|
||||
![]()
Δεδομενο 1: Εχεις 500 λιτρα με δισκους.
Δεδομενο2: Το αλλο φιλτρο που θα δουλευει στο ενυδρειο ποιο ειναι? Σε ενδιαφερει η καταναλωση ρευματος?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο για την κατανάλωση που αναρωτιέσαι, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι η διαφορά στην κατανάλωση ανάμεσα στο FX5 και στο 2080 είναι τέτοια που το κόστος της θα άλλαζε το..... βιοτικό μου επίπεδο. ------------------------- Παράθεση:
![]() Το είδα ρε συ το πινακάκι, αλλά ακόμη και μετά από αυτό, πάλι "ναι μεν, αλλα" ήταν......... Η διαφορά στο κόστος της κατανάλωσης, νομίζω ότι είναι ελάχιστη και ουσιαστικά νομίζω ότι μου είναι και αδιάφορη. Όσο για τις αλλαγές νερού............... Όταν είδα τα βιντεάκια της Fluval για το στήσιμο του φίλτρου και την λειτουργία του, ομολογώ ότι το ερωτεύτηκα το φίλτρο........... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sotiris7 : 10-01-11 στις 15:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
επαθες και σύ αυτό που έπαθα κι εγώ... ![]() Κοιτα, πάντα είναι ναι μεν αλλά! Το θέμα για σένα στην κατανάλωση να μην είναι θέμα, αλλά σε μενα και κάτι άλλους που πλησιάζουμε τα 10 ενυδρεία, λιγο λιγο η διαφορά μεγαλώνει... οφειλα να στο μεταφέρω πάντως.. Κοιτα... Εγω θα έλεγα, πάρε το FX5 και ΑΝ δεν σε ικανοποιήσει πουλα το μετα απο μια εβδομάδα 20 ευρώ φτηνότερα, και πάρε το EHEIM, και αν δεν σε ικανοποιήσει πουλα το κι αυτο 20 ευρώ λιγότερα και πάρε τον Bokosta να σου κάνει το φίλτρο! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶στα να πάνε αδερφέ.............
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν επιμένω στην πρότασή μου, γιατί όποιος είναι έτοιμος να δώσει 300 ευρώ για φίλτρο, σίγουρα δεν κοιτάει προς Κίνα μεριά.
Αλλά για δες το και λίγο πιο σοβαρά, 90 ευρώ έχει, τι είχες τι έχασες αν το δοκίμαζες. Κι αν βγει τεφαρίκι ?? Σε χαλάει να γλυτώσεις 210?? Πέρα από πλάκα, εγώ θα δοκίμαζα τον Κινέζο, αν δεν σου κάνει τον πουλάς κανα 60άρι κι έχασες 30 ευρώ, αν όμως βγει καλός?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ελεγα αν ειχες καποιο σουπερ φιλτρο ηδη στο ενυδρειο να δοκιμαζες το κινεζικο. 25 watt το 2080, το κινεζικο 55 watt. 30 βατ παραπανω, 24/24 και για 365 μερες εχει διαφορα. Μιλαμε για 262 κιλοβατορες παραπανω το χρονο. Περιπου 30-40 ευρω το χρονο, παραπανω ρευμα Οι προδιαγραφες στο πινακακι για το FX5 για τα υλικα δεν ειναι ακριβεις. Η κατασκευη του δεν επιτρεπει την πληρη εκμεταλευση του χωρου για βιολογικο υλικο. 20 λιτρα εξωτερικο ογκο για τον καδο μπορει να εχει, αλλα μεσα του πανω απο 5.9 λιτρα χωρο για βιολογικο κεραμικο υλικο δεν εχει. (γυρω γυρω μπαινουν σφουγγαρια) "It will hold up to 1.5 gallons (5.9 liters) of media" http://www.hagen.com/pdf/aquatic/FX5_user_manual_EN.pdf Ευκολη νερου μπορεις να επιτυχεις σε ολα τα εξωτερικα φιλτρα. πχ για το 2080 εχω φτιαξει το παρακατω, με ενα βανακι 16/22, ενα Τ συνδεσμο και λιγο λαστιχο. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893 Δυχρηστο δεν ειναι παντως σε καμια περιπτωση το 2080. Εχουν βαλει και προφιλτρο στο πανω μερος του φιλτρου κατω απο την κεφαλη σε ειδικο ξεχωριστο στεγανο καλαθι, που το βλεπεις με το που ανοιξεις το καπακι. Βγαζεις το μεγαλο σφουγγαρι-προφιλτρο σε λεκανακι (το παρεχει στη συσκευασια) και το μεταφερεις ευκολα για ξεπλυμα στη βρυση. Τα υπολοιπα ειναι γνωστα, αυτοματο priming, μιας κινησης αποδεσμευση σωληνων, ρυθμιση ροης, δεικτης ροης, δυο εισαγωγες νερου για καθε ακρη του ενυδρειου, spraybar, 3 μεγαλα (4λτρα) καλαθια για υλικα, ροδακια, 12 λιτρα υλικο (αν και μου περισσεψαν 1-2 λιτρα απο τα μαμισια), συν 1.5 λιτρο προφιλτρο, 25 μονο βατ καταναλωση.
|
||||
|
||||
![]()
Το 2080 το ειδα σε προσφορα στον Υδατινο με 299Ε μαζι ομως με τα μαμισια υλικα (substrat pro). Αυτα κοστιζουν κανενα 80αρι αν τα αγοραζες μονα τους.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47013 ΥΓ ελπιζω μονο να μη προοριζεις το ενυδρειο για υπνοδωματιο. Σαν εργοστασιο θα ακουγεται τη νυχτα με τοσο εξοπλισμο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλώς στο μυαλό μου, είναι περισσότερο θέμα ποιοτικής φίλτρανσης ώστε το ενυδρείο να είναι μια χαρά για τα ψαράκια μου, παρά κόστους του φίλτρου. Αν λοιπόν ο Κινέζος έχει καλής ποιότητας φίλτρα, γιατί να μην τον δοκιμάσει κανείς. Το λέω απλώς γιατί υπάρχει και το άλλο γνωμικό, που λέει πως "ότι πληρώνεις - παίρνεις"...... Μπορείς να του βάλεις ότι υλικά θέλεις, ή έχει συγκεκριμένα υλικά;;; Σε τι διαφέρει ο Κινέζος από τα άλλα φίλτρα για τα οποία συζητάμε;;; Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σ' αυτό που σου έδωσε ο Κώστας
http://www.monsterfishkeepers.com/fo...ad.php?t=68458 τα λέει όλα ![]() Έχεις δίσκους σε 500 λίτρα. τι χρειάζεσαι? περισσότερη βιολογία,καλύτερη ροή (και κυκλοφορία-έχει δυό εισόδους),λιγότερο θόρυβο,περισσότερο όγκο βιολογικών υλικών,λιγότερη κατανάλωση? πέρνεις το 2080 μια λίγο καλύτερη μηχανική φίλτρανση? πέρνεις fx5 Δεν συγκρίνουμε τον κινέζο,είναι ασύγκριτος ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κοιτα , το οτι το κινέζικο είναι καλό για τα λεφτά του, είναι...
Αλλά τα πλαστικά του κτλ κτλ είναι ψέυτικα. + να προσθέσεις τα υλικά, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και τόσο φτηνα..... απλά πραγματα... Ολοι όσοι υπολογίζουν το κινέζικο για φτηνό, δεν υπολόγισαν οτι για να πάρεις πχ 10 litra substat pro (minimum) θα σου βγει άλλα 150 ευρώ. οποτε 90 +150 = 240... απλα μαθηματικά ρε παιδιά!!! και siporax χύμα να παρεις πάλι 60 ευρω +90 = 150 ευρώ.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαν υποστηριξη δεν ειναι ασχημη ιδεα. Για τα λεφτα του πολυ καλο. Καλυτερο απο το "οτι πληρωνεις παιρνεις". Το μονο μειον ειναι η καταναλωση και να εξετασεις ακριβως ποσο υλικο χωρανε τα φιλτρα. Μη στηριζεσαι στο "ογκος καδου". Δεν σε ενδιαφερεις ποσο μεγαλα ειναι το φιλτρα εξωτερικα, αλλα ποσα υλικα χωρανε "πραγματικα". Επισης η πραγματικη ροη ειναι ενα θεμα που συζητειται για ολα τα φιλτρα. Οι ροες που αναφερονται στις προδιαγραφες ειναι "εικονικες" και αφορουν την αποδοση της αντλιας σε μηδενικο υψος και χωρις υλικα. Αναλογα την αντλια τωρα, αλλαζει η αποδοση οσο ανεβαινει το υψος. Αλλες κρατανε υψηλη αποδοση μεχρι ενα σημειο και μετα πεφτουν αποτομα μολις φτασουν στο μανομετρικο τους, σε αλλες εχουμε αναλογικα ομαλη πτωση της ροης οσο ανεβαινει το υψος και σε αλλες πεφτει γρηγορα η αποδοση. Παντα πρεπει να μαντευεις. ------------------------- Παράθεση:
Και δεν χωραει 10 λιτρα ουτε με σφαιρες Γυρω στα 6 το "κοβω" το μεγαλο κινεζικο Εδω φαινεται καλυτερα http://www.aquariacentral.com/forums...d.php?t=220347 (μη παρεις με UV)
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 10-01-11 στις 17:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Σωτήρη, με κάλυψε ο Σπύρος. Διαφωνώ μόνο με την χωρητικότητα του κάδου του, εγώ τον κόβω για 10λιτρο, αλλά δεν το έχω για να το μετρήσω.
Δες κι ένα review εδώ: http://www.aquariacentral.com/forums...d.php?t=220347 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διατήρηση βιολογίας φίλτρων | Crazy_Beaver | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 09-11-10 13:21 |
Αλλάζονται τα υλικά των φίλτρων; | panos1972 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 01-03-10 10:52 |
Εξωτερικών φίλτρων προδιαγραφές | maniac | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 03-12-07 11:20 |
Σύνδεση φίλτρων σε σειρά | grtasos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 05-03-05 08:14 |
Υλικά φίλτρων 1 | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 23:01 |