|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κουράζεις πολύ, αυτό έχει πάθει το ενυδρείο σου. Ρίχνεις τόσο όσο χρειάζεται κι όχι όσο λέει το μπουκαλάκι ή προτείνει ο χ. Εχεις κάποια ρουτίνα λίπανσης. Συνέχισε έτσι και ρίχνε όσο πιστεύεις ότι τα φυτά έχουν ανάγκη. Όσο για το co2... πέτα drop checkers και ιστορίες και μπουμπούνισε το τόσο όσο απαιτούν τα φυτά.
Με τιμή, ο μπακάλης ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπακαλη καλα τα λες αλλα το μπακαλιστικο για μενα πχ μπορει να ειναι 20μλ την μερα σιδηρο και τα τιναξω το ενυδρειο στον αερα. Αυτα που λες ειναι για καποιον πολυ πιο εμπειρο που εχουν δει και εχουν δει τα ματακια του
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν τινάξεις λοιπόν το ενυδρείο στον αέρα, σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσεις τη δόση σου...οπότε μειώνεις και παρακολουθείς
|
|
|||
|
|||
![]()
Κι εγώ μετά από πειραματισμούς, ΕΙ και χιλιάδες μετρήσεις, κατέληξα στην μπακαλίστικη μέθοδο του Μάκη, δηλαδή ρίχνεις-βλέπεις-ξαναρίχνεις-ξαναβλέπεις.
Όχι ότι τα φυτά μου είναι τώρα σε καλύτερη κατάσταση (για την ακρίβεια δεν βλέπονται) ![]() Δεν το συστήνω -ειδικά στον Δημήτρη που το ψάχνει πολύ με τα φυτά-, απλά μου φαίνεται ότι το ψειρίζετε πολύ, κολλάτε στη λεπτομέρεια. Με τιμή, ο μπακαλόγατος. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ μετά από πειραματισμούς, και χωρίς μετρήσεις, κατέληξα στην μπακαλίστικη μέθοδο του Μάκη, δηλαδή ρίχνεις-βλέπεις-ξαναρίχνεις-ξαναβλέπεις και πράττεις ανάλογα.
Ρίχνω ΚΝΟ3, Κ2SO4, fleet enema, Power4 και με DIY CO2 τα φυτά μου πάνε καλά και έχω ελάχιστη έως καθόλου τριχοειδή άλγη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι να κάνω, αρχίζω τους πειραματισμούς... |
|
|||
|
|||
![]()
Ταπεινά σου παραθέτω την γνώμη μου. Το ενυδρείο σου πρέπει να είναι "φουλ" φυτεμένο για μεγάλες δόσεις λιπασμάτων. Στο δικό μου είχε αρχίσει να γεμίζει green hair algae σε σημείο να θέλω να το παρατήσω. Με έσωσε ο xxone 17 όταν μου χάρησε καμιά δεκαριά Ramshon snails. Σε δύο μέρες είχαν φάει και την πιο επίμονη άλγη. Από τότε έχω σωθεί και όλα πάνε καλά. Φιλικά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάνο κοίτα τι θα σου έρθει!! | Γιώργος Κ | Δίσκοι | 20 | 17-06-10 19:08 |
Πρόβλημα με φυτά...φυτά σουρωτήρι | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-06-10 16:54 |
Τι εχουν τα φυτά μου ? | imichal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 12-12-07 17:24 |