|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ μετά από πειραματισμούς, και χωρίς μετρήσεις, κατέληξα στην μπακαλίστικη μέθοδο του Μάκη, δηλαδή ρίχνεις-βλέπεις-ξαναρίχνεις-ξαναβλέπεις και πράττεις ανάλογα.
Ρίχνω ΚΝΟ3, Κ2SO4, fleet enema, Power4 και με DIY CO2 τα φυτά μου πάνε καλά και έχω ελάχιστη έως καθόλου τριχοειδή άλγη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι να κάνω, αρχίζω τους πειραματισμούς... |
|
|||
|
|||
![]()
Ο καθενας πρεπει να ακολουθει την μεθοδο που τον βολευει και του "βγαινει". Εμενα καθως και χιλιαδες αλλους μποσταναδες ανα τον κοσμο , καθως και το 99% αυτων που κατεβαινουν σε διαγωνισμους, μας βολεψε το Estmative Index. Πριν ακολουθησω αυτη τη μεθοδο, ειχα πολλες αλγες και αδυναμα φυτα, εκανα συνεχεια μετρησεις και γενικα και κουραστικο γινοταν το θεμα και αποτελεμα δεν εβλεπα.
Αν με την μπακαλιστικη παλια μεθοδο δεν εχετε και μπακαλιστικα ενυδρεια, και σας βολευει , τοτε μεινετε σε αυτο. Το ζητουμενο ειναι να μην μας κουραζει ενα ενυδρειο αλλα να μας χαλαρωνει. Αν κουραστεις και απελπιστεις συνηθως τα παρατας και πας σε αλλο ειδος ενυδρειου. Τα high tech φυτεμενα ειναι για τους λιγους και υπομονετικους. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπακαλίστικη μέθοδο εννοώ το ΕΙ απλά μην κολλάτε σε αυτά που λέει ο Barr, ο Raven, ο Craven κτλ κτλ. Ολοι αυτοί έχουν παίξει (κι αν έχουν παίξει) με τα ενυδρεία τους και την λίπανση και κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα με βάση τα δικά τους ενυδρεία. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να διδαχθούμε από αυτή την εμπειρία και να τη προσαρμόσουμε στις ανάγκες των δικών μας ενυδρείων. Έκεί έγκειται ο πειραματισμός
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι, για την ιστορία, να σας πω τι έγινε. Μετά από διάφορους πειραματισμούς, αποφάσισα να μετρήσω GH, ασβέστιο και Μαγνήσιο.
Βρήκα ότι στο νερό της βρύσης μου, το ασβέστιο ήταν αρκετά ψηλό (100ppm) ενώ το Μαγνήσιο πολύ χαμηλό (17ppm). Διαβάζοντας σε άλλα φόρουμ, βρήκα ότι η αναλογία Ca/Mg "πρέπει" να είναι κοντά στο 3:1 - 4:1 ή κάπου εκεί, και σκέφτηκα να αυξήσω το Μαγνήσιο. Εδώ και 2 βδομάδες είδα μεγάλη βελτίωση, τα φυτά πάνε σφαίρα, και το καταλαβαίνω από τα νιτρικά μου που ενώ στο τέλος της βδομάδας ήταν 10-20, άρχισαν να πέφτουν στο 5. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάνο κοίτα τι θα σου έρθει!! | Γιώργος Κ | Δίσκοι | 20 | 17-06-10 19:08 |
Πρόβλημα με φυτά...φυτά σουρωτήρι | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-06-10 16:54 |
Τι εχουν τα φυτά μου ? | imichal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 12-12-07 17:24 |