|
|
||||
|
||||
![]()
axaxaxaxaxax προς θεου δεν ειπα οτι τσακωθηκες με καποιον,απλα μιλαω γενικα για τα ποστ που βλεπω σε ολα τα θεματα,καποιοι το περνουν προσωπικα και αντιδρουν λιγο ποιο επιθετικα το οποιο δε χρειαζεται,βεβαια ο καθενας αντιδρα αναλογα με το χαρακτηρα του και καμια φορα γινονται παρεξηγησεις......τελοσ παντων οσο για τα βακτηρια πιστευω πως ο καθενας πρεπει να χρησιμοποιει οτι του δινεται και αναλογα με τις αναγκες του....αν σου φερουν δηλαδη ενα ενυδρειακι δωρο που εχει γινει και της μοδας τωρα τελευταια για καποιο λογο,τι θα κανεις?δεν ειναι καλυτερα να χρησιμοποιεις τα βακτηρια η μηπως το πας πισω για να μην υποφερει το ψαρακι? φυσικα βεβαια αν εχεις τη διαθεση και το χρονο μπορεις να χρησιμοποιεισ και τη φυσικη διαδικασια και να το πας σιγα σιγα και μονο του χωρις προσθετα........
Τα συμπερασματα δικα σας |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη κιολας αλλα επειδη το ανεφερες και νωριτερα,εσυ θα εβαζες ενα οσκαρ σε 60 λιτρα?γιατι τοτε εχουμε αλλα θεματα......δε μιλαμε για να φορτωσεις το ενυδρειο εξαλου και ενα καλα στρωμενο ενυδρειο δεν θα την παλευε με την αρτα και τα γιαννενα....... και οπως ανεφερα και πριν η σερα αναφερει καθαρα στις οδηγιες οτι προσθετεις μερος των ψαριων και οχι ολα απ την αρχη..και ενα τελευταιο κανενας νεος δεν ξεκινα με ενα ενυδρειο και 30 ψαρια μεσα,ακομα και οι αρχαριοι ξεκινανε με ενα η δυο ψαρια και προσθετουν στην πορεια ολα τα αλλα.....
------------------------- Ναι για την ιδια διαδικασια λεμε κανενας δεν ειπε οτι διαφωνησα,απλα λεω πως ο καθενας το κανει αναλογα με τις αναγκες του Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikeruless : 29-10-10 στις 14:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικη ταξη πραγματων------>παιρνεις ενυδρειο--->ακους τον πωλητη-->αν παει κατι στραβα ψαχνεσαι και μετα γινεσαι μελος στο φορουμ,
Προσωπικα εγω δεν ειδα ποτε ποστ σε αυτο το φορουμ να αναφερει ¨Σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο μου ενυδρειο,τι πρεπει να κανω?¨ ολοι λενε εχω αυτο το ενυδρειο τι να κανω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λιγότερα από τα αντίστοιχα "ΒΟΗΘΕΙΑ, SOS και τα συναφή..." |
|
||||
|
||||
![]()
Nαι βρε Μιχαλη , απλα το ολο ποστ ξεκινησε για την χρηση ή οχι βακτηριδιων !
Απο τους εμπειροτερους (τρομαρα μου/μας ) σε σχεση με ενα παιδι που αρχιζει τωρα . Ειπαν καποια παιδια οτι ΔΕΝ κανουν δουλεια και περιμενα τεκμιριωσει γιατι ... ο george εβαλε επαληθευση του αντιθετου και γω περιμενω απαντητικο εμεηλ απο εταιρια του χωρου . Kαι η αρχικη απορροια μου που περασε στο ΝΤΟΥ ΚΟΥ !!!! Πως γινεται αν δεν υπαρχουν τα βακτηρια μεσα στο ενυδρειο & χωρις να τα προσθεσουμε να γινει ο κυκλος του αζωτου ;;; αφου χρειαζονται 3 βακτηρια;;;;; Αυτα απο μενα , το βραδυ θα βαλω τις μετρησεις μου αμα τις βρω !!! Απο εκει και περα το να το πεις σε εναν αρχαριο εχει και συν και πλην!!! και το γνωριζουμε Πλην γιατι θα βαρεθει να περιμενει ενα μηνα για το πρωτο του ψαρι και τριεις για το συνολο των ψαριων (συνφωνα με τα λεγομενα το Delta66 οταν μου τα εχωσε και καλα εκανε) και ΣΥΝ γιατι θα εχει τον χρονο να μαθει πραγματα και να εγραφει στο φορουμ!!! --------------------------------- Μιχαλη σε πηραν απο κατω !!! Εγω παντως ευχαριστω που μου εδωσες τα ψαρακια σου και δεν αναγκαστηκα να παρω ....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
The patented mix of Nitrosomonas, Nitrosospira, and Nitrospira is proven to work.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrosomonas http://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Nitrospira Σαν να εχεις ενα δικιο και το Nitrosospira να ειναι μονο της τετρα ( ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το δικο μου ξεκινημα στο χομπυ ηταν ως εξης.
Πηρα τα βακτηρια που φυσικα μου εδωσε ο πετσοπας,ο οποιος κιολας μου ειπε οτι σε 3-4 μερες μπορω να βαλω ψαρια κ αρχισα να ριχνω καθε μερα.Μετα απο μερικες μερες αρχισα να διαβαζω εδω κ καταλαβα οτι πρεπει να εχω κ τεστ NH4 κ NO2.Τα πηρα κ αρχισα να κανω μετρησεις.Φυσικα αφου δεν εριχνα ουτε τροφη,ουτε αμμωνια αλλα ουτε ειχα ψαρι μεσα,μετρουσα αμμωνια 0. Α ωραια λεω.....Εστρωσε.... ![]() Πηρα 4 γκαπυ κ τα εβαλα μεσα καθως συνεχισα να ριχνω βακτηρια. Το αποτελεσμα ηταν για τουλαχιστον 15-20 μερες να εχω αμμωνια κ νιτρωδη παρ' ολο που ταυτοχρονα εριχνα κ τα λεγομενα θαυματουργα βακτηρια. Το θεμα βασικα ειναι οτι δεν λενε ολη την αληθεια οι εταιρεις. Το μονο που μπορω να φανταστω οτι κανουν αυτα τα ετοιμα βακτηρια ειναι ΑΝ ταιζουμε εμεις Ή ριχνουμε αμμωνια να δημιουργηθουν πιο γρηγορα οι αποικιες των βακτηριδιων.Δεν ειναι μαγικο νερο. Απλα φανταστειτε κατι τετοιο στα χερια ενος αρχαριου.Θα σκεφτει οτι ολα ειναι καλα κ μπλουμ τα ψαρια (οπως εγω). Το μπολι ειναι η καλυτερη λυση. Θα μπορουσαμε να κανουμε κ ενα πειραμα να δουμε αν οντως κανουν δουλεια. Θα μπορουσαμε σε 2 ιδια ενυδρεια να ριξουμε λιγη αμμωνια κ στο 1 να ριξουμε κ βακτηρια,ενω στο αλλο οχι.Μετα να κανουμε μετρησεις κ να συμπληρωσουμε την αναλογη αμμωνια.ΑΝ δουμε οτι το ενυδρειο που βαζουμε βακτηρια στρωσει πιο γρηγορα τοτε λογικα τα βακτηρια θα κανουν δουλεια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mikeruless;500457]..και ενα τελευταιο κανενας νεος δεν ξεκινα με ενα ενυδρειο και 30 ψαρια μεσα,ακομα και οι αρχαριοι ξεκινανε με ενα η δυο ψαρια και προσθετουν στην πορεια ολα τα αλλα.....
------------------------- Ήμουνα παρών όταν ένα νεαρό ζευγάρι πήγε σε πετ και λέει στον τύπο εκεί: Είμαστε εμείς που αγοράσαμε το πρωϊ ένα 60άλιτρο ενυδρείο και πήραμε και καμιά δεκαριά χρυσόψαρα, αλλά επειδή δεν φαίνονται μέσα στο ενυδρείο ήρθαμε να πάρουμε κι άλλα. Και βέβαια ο πετσοπάς απάντησε: OK διαλέξτε τι θέλετε και πείτε μου!!! Άντε μετά να στρώσει αυτό το 'ενυδρειάκι' με βακτήρια!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και κάτι ακόμα, αν σου φέρουν δώρο ένα ενυδρειάκι και δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις, θα πάς στο πετ σόπ και ότι σου πεί ο πετσοπάς θα κάνεις και θα βάλεις και τα βακτήρια. Αν όμως μιλάμε για κάποιον που έχει τη διάθεση και τον χρόνο να ασχοληθεί και γίνει και μέλος στο forum τότε δεν έχει δικαιολογία να θέλει να κάνει στρώσιμο με ζουμιά και να επιμένει ότι κάνει και το σωστό.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με βακτηρια? | gkrokidis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 17-02-10 17:16 |
βακτηρια | dimis_george | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-01-10 09:50 |
βακτηρια | anestoudis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-12-09 11:50 |
βακτηρια | naupaktos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 01-01-08 22:25 |
tetra ζωντανα βακτηρια?? | alan boy | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-07-07 10:41 |