|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν κάποια στάνταρ. Ότι πχ τα labidochromis υβριδίζουν μεταξύ τους. Κατά τη γνώμη μου όλα μπορούν να υβριδίσουν, αλλά όταν τα ψάρια είναι τελείως διαφορετικά μειώνονται οι πιθανότητες κατά πολύ.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() υ.γ.τα ψαρια μου τα κληρονομω στον thanasis76 για να του μαγαρισουν τα καθαρα του ειδη... ![]() ![]() --------------------------------------------- ας γινω συγκεκριμενος...το ενυδρειο μου θελω να εχω ομαδες απο Iodotropheus sprengerae Labidochromis caeruleus Pseudotropheus sp. "Elongatus Mpanga" Pseudotropheus sp. "Acei" (Ngara-white tail) Pseudotropheus saulosi (σε αλλο ενυδρειο για την ωρα ισως μεινουν μονιμως σε species tank). αυτα τα εχω..λεω να προσθεω και maingano και ps. demasoni. ολα τα παραπανω ειναι αρκετα διαφορετικα....κρινεται οτι καποιο ειδος δε θα επρεπε να το βαλω??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 26-10-10 στις 13:38 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Υπάρχουν ενδείξεις ότι labidochromis μπορούν να υβριδίζουν με socolofi. Όλα τα metriaclima, καθώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις υβρυδισμού m. estherae - Labidochromis αλλά και πολλά είδη από τα pseudotropheus. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη του vagos πιο πάνω. Όμως αν: 1. Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά του ίδιου είδους σε ένα ενυδρείο, 2. Διαθέτουμε ένα μεγάλο ενυδρείο, 3. Δεν έχουμε μαζί, τουλάχιστον τα απαράλλακτα είδη, ...τότε μειώνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες. Μια άλλη κουβέντα που λέγεται, είναι να μην συνδυάζονται παρόμοια ψάρια με ίδια φορά ρίγας. (π.χ. κάθετες, οριζόντιες). Αν έλεγες Πάνο ps. Demassoni και ps. Elongatous, θα σου έλεγα να μην το κάνεις, γιατί μιλάμε για δύο πολύ όμοια ψάρια. Αν σε μια τέτοια περίπτωση υβριδίσουν τα δύο, μόνο ειδικοί θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν απόλυτα το υβρίδιο. Τώρα, ps. Acei και ps. Elongatous, οι πιθανότητες υβριδισμού είναι σαφώς λιγότερες και τουλάχιστον εγώ δεν έχω ξανακούσει υβριδισμό αυτού του συνδυασμού. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
οποτε το μυστικο δεν ειναι η ονομασια του ψαριου αλλα το να ειναι οσο γινεται διαφορετικο σε χρωματισμο απο τα υπολοιπα ειδη...
αυτο εκλαμβανω συμφωνα και με τις επιλογες που μου προτεινεις... τα σαουλοζι τοτε θα τα κρατησω μονα τους σε 200 λιτρα....και αν και διαφερουν αρκετα τα ελονγατους απο τα ντεμαζονι (πιο μεγαλα τα πρωτα, διαφορετικο σχημα, κατακιτρινη ουρα) μαλλον θ αποφυγω το συνδυασμο. ακομη πιο ειδικη ερωτηση. αν demasoni με saulosi εμπαιναν μαζι...το ντεμαζονι και το αρσενικο σαουλοζι ειναι πολυ ομοια...αλλα θα "δεχοταν" το αρσενικο σαουλοζι να καλοπερασει ( ![]() ή αντιστοιχα το αρσ. ντεμαζονι θα λιγουρευοταν κιτιρνα κοριτσια που καμια σχεση δεν εχουν με τα δικα του μπλε?? σε αυτο το συνδυασμο αν και εχουμε ομοια μονο τα αρσενικα..θα μας εσωζε η τεραστια διαφορα των θηλυκων?? σας ευχαριστω ολους για την καταθεση των αποψεων σας οσο αοριστες και να ειναι οι αποριες μου.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω χωρις να μιλησω πως μπλεχτηκα???? και θελεις να μου χαλασεις και τα πανεμορφα-τρομερα, μοναδικα μου ψαρια...
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εσυ γεννηθηκες μπλεγμενος..
![]() τι λετε για το συνδυασμο ντεμαζονι-σαουλοζι λοιπον ?
|
||||
|
||||
![]()
εγω ειχα αγορασει απο γνωστο καταστημα lodotropheus και τελικα ενα απο αυτα το οποιο ηταν διαφορετικο (κατα τα λεγομενα του πωλητη ηταν το αρσενικο) ηταν labidochromis hongi(πανεμορφο ψαρι) και τελικα εφαγε ολες τις γυναικες του καημενου του Labidocromis caerelius
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια δοκιμασμενα για ενα χρονο περιπου ολα μαζι χωρις υβριδισμους
labidochromis yellow pseudotropheus acei pseudotropheus red zebra melanochromis maingano iodotropheus sprengerae
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτός είναι κυριότερος λόγος που θα απέφευγα τον πιο πάνω συνδυασμό Πάνο, και όχι τόσο τα Demassoni... παρόμοια θηλυκά... Πάνo, ο καθένας μας έχει μελετήσει και έχει αναπτύξει μια λογική γύρω από αυτό το θέμα...προσωπικά βλέπω κάπως έτσι τα πράγματα, αν και κανένας δεν μπορεί να τα ελέγξει απόλυτα. Από προσωπική μου πείρα και μετά από πάρα πολλές γέννες με διάφορα mbuna, ποτέ δεν μου έχει τύχει υβρίδιο. Έτυχε να έχω συνδυασμούς mbuna (ps. Acei, metr. Greshakei, lab. Caeruleus) & (Ps. Demassoni, Iod. Sprengerae, Lab. Caeruleus). Θα ήθελα παιδιά (Κλεόβουλε, Lingistics και λοιποί αφρικανόφιλοι) να πείτε και εσείς τι πιστεύεται για το συγκεκριμένο θέμα...η πείρα σας μετράει...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ετσι η γνωμη σας μαλαουαδες μου μετραει πολυ!!! ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα πρωτα μου μαλαουι! | Πάνος | Malawi | 17 | 24-09-10 00:26 |
υβριδισμος? | Πάνος | Ζωοτόκα | 7 | 11-08-09 09:59 |
Υβριδισμος | Andros | Malawi | 7 | 04-05-08 23:08 |
135λιτρα Μαλαουι | jimfytakis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 20-08-07 14:29 |
υβριδισμος | Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-02-06 23:04 |