|
|
||||
|
||||
![]()
Βλέπεις που ο παράγοντας τιμή επιρεάζει το αποτέλεσμα
![]() Γιαυτό λέω άσχετα από ενυδρείο, ψάρια, κόστος και το τι λένε οι κατασκευαστές τι είναι best? Κλεόβουλε και εγώ Siporax έχω για #1 αλλά διάβασα τελευταία ότι το Matrix αρέσει σε πολλούς...
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα πάντως μου αρέσει το substrat pro αφού ήταν δωρεάν με το φίλτρο
![]() Τα υλικά δεν χρειάζονται αλλαγή παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια(τουλάχιστον 10) και όταν έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος τους και πάλι δεν γίνεται αντικατάσταση απλά προσθέτουμε νέα.
|
|||
|
|||
![]()
Πώς να κρίνεις ανεξαρτήτως τιμής? Αφού όλα την ίδια δουλειά κάνουν...
- Αν ήταν να τα αγοράσω, θα έπαιρνα το φτηνότερο. - Αν μου τα χάριζαν, θα προτιμούσα το ακριβότερο. ![]() - Αν τα είχα, θα έβαζα το φτηνότερο, για να πουλήσω το ακριβότερο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όσον αφορά πάντως την ωφέλιμη επιφάνεια των υλικών υπερτερεί κατά πολύ το substrat
![]() (μην ακούς τον Κώστα, αυτός βάζει τα καπάκια των αναψυκτικών που μαζεύει απο τα παιδάκια της γειτονιάς του ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Όσο για το ποιό υπερτερεί σε επιφάνεια, τα στοιχεία με τα οποία κρίνουμε είναι αυτά που μας δίνει η κάθε εταιρεία για το δικό της υλικό, θέλω να πω δηλαδή, πως δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία από κάποιο ανεξάρτητο εργαστήριο, ούτε μπορούμε να τα ελέγξουμε πειραματικά. Συνεπώς, από το να εμπιστευτώ τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς της κάθε πολυεθνικής, δεν είναι ασφαλέστερο να προτιμήσω αυτό που το βρίσκω 4 φορές φθηνότερο από τα άλλα δύο και το οποίο ταυτόχρονα δείχνει να κάνει τη δουλειά μια χαρά? Κι αυτό είναι το siporax της sera. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Για τις μετρήσεις της ωφέλιμης επιφάνειας των υλικών δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε τα εργαστήρια των εταιρειών μέχρι να διαψευθούν απο τους αντιπάλους τους. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ετσι λοιπον γιατι η sera να μη λεει οτι το siporax εχει 450μ2/λ,οσο και το subtrad-pro δηλαδη?Μαλλον γιατι δε μπορει να το κανει(πιθανοτατα υπαρχει πιστοποιηση προιοντος ![]() .......
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή παραπάνω γράφτηκε ότι όσον αφορά την ωφέλιμη επιφάνεια υπερτερεί κατά πολύ το Substrat Pro, απλά να γράψω μία λίστα:
JBL MicroMec 1500 m2/l Hobby Absorbex Mixro 765 m2/l Seachem Matrix 700 m2/l Eheim Substrat Pro 450 m2/l Sera Siporax 270 m2/l Και με αυτά που γράφονται τα αστεράκια της Rena πρέπει να έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια, αλλά επειδή δε λέει τίποτα πουθενά (νομίζω) το μόνο που το μαρτυράει είναι η τιμή τους! Και λογικά θα υπάρχουν κι άλλα! Από όσα έχω καταλάβει κι εγώ ψάχνοντας πάντως κανείς δεν έχει σαφή απάντηση, από τη στιγμή που δεν έχει δικό του εργαστήριο να μετρήσει τη λεπτομέρεια. Πάντως από τη στιγμή που δε σφάζει ο ένας τον άλλο, μάλλον λένε αλήθεια ή απλά δεν μπορεί να αποδειχτεί το αντίθετο! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SIPORAX-SUBSTRAT | beteranos | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 14-01-09 00:55 |
Γνώμες για στήσιμο εξωτερικού φίλτρου με Siporax - Substrat | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-09 08:23 |
JBL vs SUBSTRAT PRO | andreas K | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 27-11-07 23:34 |
substrat - siporax | Fanis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 20-01-06 09:00 |