|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι αλλα αμα η σκυροτητα ειναι 10 το πεχα θα ηταν στο 8,5 λιγο δυσκολο μου ακουγετε
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειναι απαραιτητο αυτο. Αν στο ενυδρειο του εχει ασβεστολιθικο χαλικι και πετρες ή/και αντι να κανει αλλαγες νερου, συμπληρωνει οσο εχει εξατμιστει, τοτε πολυ ευκολα μπορει να εχει 8,5 pH με σχετικα χαμηλη σκληροτητα.
Περιμενουμε να μας πει το παλικαρι τις ρουτινες που ακολουθει στο ενυδρειο του οπως επισης να μας πει και για τα διακοσμητικα που χρησιμοποιει (χαλικι και πετρες βασικα). |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον παιδια οι μετρησεις που ειπα παραπανω ειναι απο την βρυση δηλαδη ph 8,4 gh 10 kh 6,η αμμος που εχω δεν ειναι ασβεστολιθηκη και το co2 που εχω diy.στο ενυδρειο οι μετρησεις μεχρι προτεινως ηταν οι παραπανω δηλαδη οσο και της βρυσης!τωρα που κανω αλλαγες 1/3 καθε εβδομαδα μισο οσμωση μισο βρυση η σκληροτητα εχει παει στο 5 και το κεχα στο 3-4,επισης συμπληρωνω με οσμωση την εξατμιση το πεχα δεν λεει να πεσει΅!!.Ελπιζω να σας κατατοπισα !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
λιγο περιεργο μου φενετε
εγω οταν ειχα 8,5 ph η σκλυροτητα ηταν κοντα στο 25 γιαυτο μου φανηκε περιεργο αλλα μπερδευτικα το kh ειναι αμεσα συνδεδεμενο με το ph sorry αλλα τωρα που το σκεφτομε μηπος χρησιμοπιεις τιποτα χυμικα ??? η χρησιμοποιεισ ανθρακικες ενοσεις που δεν επιρεαζουν το kh ??? πχ ενεργη ρυτινη μηπος ???
|
||||
|
||||
![]()
Ενεργη ρυτινη δεν ξερω καν τι ειναι !το μονο που ριχνω στο ενυδρειο ειναι τα λιπασματα της seachem και τιποτα αλλο.Απλα τις μετρησεις αυτες τις δινει η βρυση εγω το μονο που καταφερνω με την οσμωση ειναι να ριξω την σκληροτητα μεσα στο ενυδρειο αφου βαζω μισο βρυση μισο οσμωση και το πεχα στα υψη.Θα αρχισω αλλαγες μονο με οσμωση να αρχισει να πεφτει και το πεχα.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ξέρετε το νερό της εξάτμισης το αναπληρώνουμε πάντα με όσμωση.
Το νερό όταν εξατμίζεται είναι απιονισμένο νερό, τις σκληρότητες και ότι άλλο είχε τ' αφήνει μέσα στο ενυδρείο. Όταν το συμπληρώνουμε με όσμωση οι σκληρότητες στο ενυδρείο έρχονται στις τιμές που ήταν πριν να γίνει η εξάτμιση. Αν το νερό της εξάτμισης το συμπληρώσουμε με νερό βρύσης, τότε προσθέτουμε στο ενυδρείο μας περισσότερες σκληρότητες GH και KH και έτσι ανεβαίνει και το PH. |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο 50Lt. Κάνω αλλαγές μόνο με AO, οι σκληρότητες έχουν πέσει στον πάτο (KH:2, GH:3) και το PH είναι στο 7. Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το άλλο μου ενυδρείο (100Lt, PH 6.4) είναι οτι έχουν διαφορετικό υπόστρωμα. Στο μεγάλο έχω Foutite και στο μικρό έχω χαλαζιακή άμμο (από Pangea) που, απ 'ότι διάβασα, είναι δοκιμασμένη κι από άλλα άτομα στο forum, χωρίς κανένα πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο καιρο ειναι στημενα τα ενυδρεια ???
|
||||
|
||||
![]()
90λιτ. ενυδρειο.Εχω μερικες πετρες απο ποταμι και ξυλα που μαζεψα σε παραλια και ειναι απο πλατανο,κανω αλαγες νερου 1 φορα την εβδομαδα 23λιτ.με νερο βρυσης και αντιχλωριο.Το νερο της βρυσης εχει το ιδιο ph με το ενυδρειο.Το υγρο τεστ της σερα για το πεχα γινετε μπλε ανοιχτο ή γαλαζιο που συμπιπτει με 8,0 ή 8,5 και δεν εχει αλιθηνα φυτα παρα μονο μερικα ψευτικα.Τα ψαρια ειναι 2!(σκαλαρια)με μεγεθος περ.4 cm
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλαρια για αρχη | Δημητρης89 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 13-08-09 10:27 |
Σκαλαρια με τι? | petros27 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 02-07-09 14:29 |
ΣΚΑΛΑΡΙΑ | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-10-07 18:45 |
Σκαλαρια | jimfytakis | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 15 | 13-06-07 22:57 |