|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενεργη ρυτινη δεν ξερω καν τι ειναι !το μονο που ριχνω στο ενυδρειο ειναι τα λιπασματα της seachem και τιποτα αλλο.Απλα τις μετρησεις αυτες τις δινει η βρυση εγω το μονο που καταφερνω με την οσμωση ειναι να ριξω την σκληροτητα μεσα στο ενυδρειο αφου βαζω μισο βρυση μισο οσμωση και το πεχα στα υψη.Θα αρχισω αλλαγες μονο με οσμωση να αρχισει να πεφτει και το πεχα.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ξέρετε το νερό της εξάτμισης το αναπληρώνουμε πάντα με όσμωση.
Το νερό όταν εξατμίζεται είναι απιονισμένο νερό, τις σκληρότητες και ότι άλλο είχε τ' αφήνει μέσα στο ενυδρείο. Όταν το συμπληρώνουμε με όσμωση οι σκληρότητες στο ενυδρείο έρχονται στις τιμές που ήταν πριν να γίνει η εξάτμιση. Αν το νερό της εξάτμισης το συμπληρώσουμε με νερό βρύσης, τότε προσθέτουμε στο ενυδρείο μας περισσότερες σκληρότητες GH και KH και έτσι ανεβαίνει και το PH. |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο 50Lt. Κάνω αλλαγές μόνο με AO, οι σκληρότητες έχουν πέσει στον πάτο (KH:2, GH:3) και το PH είναι στο 7. Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το άλλο μου ενυδρείο (100Lt, PH 6.4) είναι οτι έχουν διαφορετικό υπόστρωμα. Στο μεγάλο έχω Foutite και στο μικρό έχω χαλαζιακή άμμο (από Pangea) που, απ 'ότι διάβασα, είναι δοκιμασμένη κι από άλλα άτομα στο forum, χωρίς κανένα πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσο καιρο ειναι στημενα τα ενυδρεια ???
|
||||
|
||||
![]()
Τρείς μήνες και τα δύο. Στήθηκαν με διαφορά 2-3 ημερών. Στο 100Lt υπάρχει τύρφη μέσα στο φίλτρο ενώ στο 50Lt έχω σακουλάκι μέσα στο ενυδρείο αφού το φίλτρο είναι εσωτερικό και δεν χωράει.
|
|
||||
|
||||
![]()
90λιτ. ενυδρειο.Εχω μερικες πετρες απο ποταμι και ξυλα που μαζεψα σε παραλια και ειναι απο πλατανο,κανω αλαγες νερου 1 φορα την εβδομαδα 23λιτ.με νερο βρυσης και αντιχλωριο.Το νερο της βρυσης εχει το ιδιο ph με το ενυδρειο.Το υγρο τεστ της σερα για το πεχα γινετε μπλε ανοιχτο ή γαλαζιο που συμπιπτει με 8,0 ή 8,5 και δεν εχει αλιθηνα φυτα παρα μονο μερικα ψευτικα.Τα ψαρια ειναι 2!(σκαλαρια)με μεγεθος περ.4 cm
|
|
||||
|
||||
![]()
στα νεα ενυδρεια το ph πεφτει δισκολοτερα απο ενα οριμο ενυδρειο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις και τύρφη στο φίλτρο, ε που θα πάει, θα κατέβει ![]() Επίσης βγάλε τις πέτρες, πιθανότατα είναι ασβεστολιθικές |
|
||||
|
||||
![]()
οπως ειπα σε νεα ενυδρεια δε πεφτει το πεχα οταν ξεκινισα το δισκαδικο εβαζα μονο α/ο το πεχα ηταν στο 6,8 συνεχιζω να βαζω μονο α/ο απο τοτε τωρα το πεχα μου ειναι στο 4,6 το ενυδρειο τρεχει απο το δεκεμβριο και ακομα το πεχα πεφτει
|
||||
|
||||
![]()
σε αυτο που λεει ο χαρης εχει δικιο. ενω εβαζα 100% ΑΟ το πεχα μου ηταν κολλημενο στο 7 για τουλαχιστον 6 μηνες....επειτα αρχισε διστακτικα να πεφτει μεχρι που εδω και λιγους μηνες (το ενυδρειο τρεχει 1μιση χρονο)επεσε στο 5.5.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλαρια για αρχη | Δημητρης89 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 13-08-09 10:27 |
Σκαλαρια με τι? | petros27 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 02-07-09 14:29 |
ΣΚΑΛΑΡΙΑ | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-10-07 18:45 |
Σκαλαρια | jimfytakis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 15 | 13-06-07 22:57 |