|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
υ.γ Ανακυκλωση οταν λες τι εννοεις?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καταρχήν άλγη και ιζήματα βρίσκονται παντού και όλα αυτά μεταφέρουν πολλά κιλά βιολογία. Αν έχεις ψαριά όπως koi που όταν κάνουν την ανάγκη τους βρομίζει ο τόπος χιάζεσαι μεγάλο βιολογικό υλικό ώστε τα αναερόβια βακτηρία να κάνουν την διάσπαση των νιτρικών. Σε μια λίμνη η αλλαγή νερού είναι κάτι που ίσως και να μην “χρειάζεται” σε τόση συχνή βάση όπως ένα ενυδρείο Ένα ενυδρείο που δεν έχει φυτά μια χαρά τα καταφέρνει στο να διασπάσει τα νιτρικά. Αυτό που ανέφερα ως «Ανακύκλωση» ήθελα να πω ότι οι αντλίες πρέπει να γυρνάνε πολλές φορές το νερό ημερήσιος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πειράματα μπορούν να γίνουν στην προσπάθεια μας αυτή, αλλά τυχόν αποτυχίες έχουν πάντα αντίκτυπο στα ίδια μας τα ψάρια. π.χ. με την απότομη μείωση της οξυγόνωσης του νερού μας, η απονιτρικοποίηση επιτυγχάνεται εντελώς φυσιολογικά. Μήπως αυτό όμως δεν είναι παρατραβηγμένο και μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα ψάρια μας? Βρε Άντρο? Έχεις σκεφτεί καθόλου αυτή την παράμετρο? Μη ικανοποιητική οξυγόνωση? Βάλε βρε αυτές τις αεραντλίες που σκέφτεσαι να δούμε...γιατί θα σπάσει το κεφάλι μου... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χωρις συγκεκριμενο εξοπλισμο (π.χ.φιλτρο απονιτροποιησης)....... ??μπορω να μαθω τον τροπο?? με ενδιαφερει ...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αλήθεια γιατί βάζουμε μπόλι σε ένα νέο φίλτρο????
|
||||
|
||||
![]()
τα υπολοιπα τα διαβαζω για να ενημερωνομαι αλλα δε με ενδιαφερουν αμεσα μιας και δεν εχω λιμνη...το παρακατω
Παράθεση:
αν δε θελεις να μου απαντησεις μπορεις να το γραψεις ευθεως...αλλα το "εγραψα και αλλα" δεν απαντα στην ερωτηση μου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη αλλά εγώ δεν ανέφερα πουθενά για σύστημα απονιτροποιησης.
Ούτε είπα ότι χρειάζεται κανείς κάτι τέτοιο. Την απάντηση νομίζω στην έδωσα και πριν αλλά την ολοκληρώνω και με την παρακάτω φράση. Εγώ ξερώ ότι υπάρχουν πετυχημένα ενυδρεία Μαλάουι και τα Τανγκανίκα που τρέχουν χρονιά χωρίς φυτά. Και το καταφέρνουν με αλλαγές νερού και φίλτρο. Αν θες απάντησε μου εσύ τι ακριβώς κάνει η μπιχλα μέσα στο φίλτρο??? Και γιατί πρέπει να υπάρχει μπόλι σε ένα νέο φίλτρο.??? Γιατί δεν ξεβγάζουμε με καυτό νερό το βιολογικό υλικό??? Τι δεν θέλουμε να καταστρέψουμε???
|
|||
|
|||
![]() ![]() ....παλια το λεγανε "good wines"
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
γιαυτο ζητηση επεξηγηση.....εννοουσες τις αλλαγες δηλαδη?
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Βασίλη, είναι πολύ απλό το θέμα.
Στάδιο 1 = Αμμωνία ΝΗ3 Στάδιο 2 = Νιτρώδη ΝΟ2 Στάδιο 3 = Νιτρικά ΝΟ3 Άλλο είναι τα Νιτρώδη και άλλο τα νιτρικά. Το μπόλι που βάζουμε σε ένα νέο φίλτρο, απλά ήδη περιέχει τα δύο είδη βακτηριδίων που διασπούν την αμμωνία και τα νιτρώδη. Τα νιτρικά δεν αλλοιώνονται καθόλου από αυτή την διαδικασία και είναι το τρίτο και τελευταίο στάδιο του κύκλου του αζώτου. Η διάσπαση των νιτρικών, μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αφαιρέσουμε το οξυγόνο με κάποιο τρόπο από το κύκλωμα. Κάτι όμως που είναι εξαρετικά επικίνδυνο. Μη χορήγηση οξυγόνου θα πει όχι ζωή. Την διαδικασία την εξήγησε αναλυτικά πιο πάνω ο Άντρος. Τα γράφω όσο πιο απλά μπορώ για να γίνω εύκολα κατανοητός. Έχει βασικά πιο περίπλοκη διαδικασία. Τα νιτρικά άλατα μπορούν να καταναλωθούν ασφαλέστατα από τα φυτά.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι να ειναι? | pavlos t | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 25-02-10 01:10 |
τι ειναι αυτο ? ειναι κακο? | dr0s0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 03-05-09 00:00 |
Ειναι αληθεια η ειναι αλλη μια παραπλανιση? | fotis_k | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 30-12-08 08:26 |
Τί να ειναι; | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 22-08-08 17:42 |
Ειναι reef safe η δεν ειναι? | reefland | Reefsafe | 13 | 28-09-04 15:44 |