|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ δεν θα εχουν προβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παίρνεις από το φαρμακείο 1 φακελάκι υπερμαγγανικό κάλιο (10 λεπτά το ένα) και το διαλύεις σε 1,5 λίτρα νερό. Αυτό γινεται μώβ! Βάζεις, με γάντια για να μη λερωθείς, όλο το φυτό μέσα για μισή ώρα και μετά απλά το ξεπλένεις καλά!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό με το υπερμαγγανικό κάλιο δεν είναι πιό ασφαλές, από τη χλωρίνη σε οτι αφορά την πιθανή ζημία στο φυτό, ρίζες, κλπ;
Δεν ξέρω αν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει στα τελευταία 5-10 φυτά που έβαλα, χωρίς προβλήματα στα φυτά, και χωρίς να εισχωρήσει κανένα νεο είδος σαλιγκαριού (αν και το τελευταίο μπορεί να οφείλεται και σε τύχη...) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έτυχε να τα ξεχάσω στη λεκάνη 2μιση ώρες χωρίς τα φυτά να πάθουν τίποτα! Σαλιγκάρι δεν πέρασε ποτέ! |
|
||||
|
||||
![]()
Σε τι συγκέντρωση το αγοράζετε; Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε συγκέντρωση του 1% (αφού βάφει μπλε τα πάντα). Αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να αποστειρώσουμε τον εξοπλισμό του ενυδρείου και ίσως να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική στην ερυθρομικίνη λόγω των μικροβιοκτόνων ιδιοτήτων του
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάκη είναι φακελάκια σε σκόνη 0,1γρ. Το 1-1λίτρο νερό που το ρίχνω βάφεται μωβ πολύ έντονα. Αν υποθέσουμε ότι η σκόνη είναι 100% καθαρή ουσία, τότε μιλαμε για συγκέντρωση 100mg/l.
Έχει απολυμαντικές ιδιότητες - ίσως κάποιος του επαγγέλματος να μπορεί να μας πει αν μπορεί να αντικαταστήσει το αντιβιοτικό... Εννοείς π.χ. να το ρίξεις για BGA αντί για ερυθρομυκίνη; |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως αν αλλάξει η συγκέντρωση; Αν αυτό το φακελάκι το ρίξεις σε 3 λίτρα νερού και το διάλυμα στο ενυδρείο; Σε κάποιο άλλο site ανοίχτηκε κάποια στιγμή μια συζήτηση σχετικά με τις αντιπαρασιτικές του ιδιότητες σε ασθένειες ψαριών αλλά τελικά κανένας δεν το έχει δοκιμάσει. Υπάρχει κάποιο σκεύασμα εταιρείας που προτείνει χρήση μόνο για ασθένειες. Αυτό που με ανησυχεί βασικά είναι τι γίνεται με τα "ευαίσθητα" φυτά από την στιγμή που είναι άκρως οξειδωτικό. cuba, glosso, java κτλ έχουν πρόβλημα ακόμα και με το οξυζενέ που διαθέτει 2 άτομα οξυγόνου. Στο υπερμαγγανικό κάλλιο υπάρχουν 4. Κάποιο το χρησιμοποιούν σε λίμνες για να μειωθεί το BOD, καθώς ο καθαρισμός της λίμνης είναι δύσκολος. Γι αυτό ψήνομαι
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...και οι ρίζες μεσα οταν χρησιμοποιούμε αυτη τη διαδικασια η οχι??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
πριν ακομα μου ερθουν τα φυτα απο τη...Γερμανια πηγα να παρω και γω το υπερμαγγανικλο καλλιο..
7 κεντρικα φαρμακεια της καλλιθεας δεν ηξεραν τιποτα και μαλιστα ενας μου ειπε οτι πρεπει να παω εκει που γινεται πωληση χειμικων υοσιων... Τελευταιο αφησα το φαρμακειο της γειτωνιας για οταν θα γυριζα σπιτι που το θεωρω απο τα ΠΑΡΑ πολυ ενημερωμενα και ειπα οτι αν δεν εχει και αυτος δε θα εχει κανενας στην Αττικη!!!!! Πραγματι ειχε!!!!!!! Δεν ειχε ομως φακελακι το ειχε χυμα οπως το παιρνει μαλλον για καποια δικη του χρηση.Με ρωτησε ποσο ηθελα,δε θυμωμουν καθολου δοσολογιες και μου ειπε οτι χρησιμοποιειτε σε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ποσοτητες και ετσι πηρα 3 γραμμαρια .. Αντε τωρα να βρω ποσο πρεπει να βαλλω και σε ποσο νερο... και μη μου πειτε να βαλλω.....0,1 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, γιατι θα σας φερω να μου το κανετε εσεις!!!!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Να ρωτησω κατι το υπερμαγγανικο καλιο εμενα μου ειπαν οτι υπαρχει μονο σε βαζακι!υπαρχει σιγουρα σε φακελακι????των ποσων γραμμαριων ειναι?? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απολύτως σίγουρα! Μικρό λευκό φακελάκι με μπορντώ γράμματα! 10 λεπτά το ένα περίπου. Περιέχει 0,1 γραμμάρια..... Σε φαρμακείο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή ο αδερφός μου είναι φαρμακοποιός, μου είπε ότι μπορεί να το ξέρουν ως "περμαγκανάτε", επειδή όπως είπε και ο panos1972 τo φακελάκι γράφει επάνω Potassium Permanganate.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα! Ρώτα σε διάφορα φαρμακεία, θα βρεις.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Λέμε ψέματα!!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ξερουμε αν αυτο ειναι επικυνδινο?γιατι μου ειπαν οτι το χρησιμοποιουν σε αντιδραστηρια στα χημεια!!μηπως δεν καταλαβαι καλα ο φαρμακοποιοσ
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα μου το δώσανε χωρίς τη μπαταρία... με κορόιδεψαν
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||