|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έτυχε να τα ξεχάσω στη λεκάνη 2μιση ώρες χωρίς τα φυτά να πάθουν τίποτα! Σαλιγκάρι δεν πέρασε ποτέ! |
|
||||
|
||||
![]()
Σε τι συγκέντρωση το αγοράζετε; Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε συγκέντρωση του 1% (αφού βάφει μπλε τα πάντα). Αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να αποστειρώσουμε τον εξοπλισμό του ενυδρείου και ίσως να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική στην ερυθρομικίνη λόγω των μικροβιοκτόνων ιδιοτήτων του
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάκη είναι φακελάκια σε σκόνη 0,1γρ. Το 1-1λίτρο νερό που το ρίχνω βάφεται μωβ πολύ έντονα. Αν υποθέσουμε ότι η σκόνη είναι 100% καθαρή ουσία, τότε μιλαμε για συγκέντρωση 100mg/l.
Έχει απολυμαντικές ιδιότητες - ίσως κάποιος του επαγγέλματος να μπορεί να μας πει αν μπορεί να αντικαταστήσει το αντιβιοτικό... Εννοείς π.χ. να το ρίξεις για BGA αντί για ερυθρομυκίνη; |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως αν αλλάξει η συγκέντρωση; Αν αυτό το φακελάκι το ρίξεις σε 3 λίτρα νερού και το διάλυμα στο ενυδρείο; Σε κάποιο άλλο site ανοίχτηκε κάποια στιγμή μια συζήτηση σχετικά με τις αντιπαρασιτικές του ιδιότητες σε ασθένειες ψαριών αλλά τελικά κανένας δεν το έχει δοκιμάσει. Υπάρχει κάποιο σκεύασμα εταιρείας που προτείνει χρήση μόνο για ασθένειες. Αυτό που με ανησυχεί βασικά είναι τι γίνεται με τα "ευαίσθητα" φυτά από την στιγμή που είναι άκρως οξειδωτικό. cuba, glosso, java κτλ έχουν πρόβλημα ακόμα και με το οξυζενέ που διαθέτει 2 άτομα οξυγόνου. Στο υπερμαγγανικό κάλλιο υπάρχουν 4. Κάποιο το χρησιμοποιούν σε λίμνες για να μειωθεί το BOD, καθώς ο καθαρισμός της λίμνης είναι δύσκολος. Γι αυτό ψήνομαι
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...και οι ρίζες μεσα οταν χρησιμοποιούμε αυτη τη διαδικασια η οχι??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
πριν ακομα μου ερθουν τα φυτα απο τη...Γερμανια πηγα να παρω και γω το υπερμαγγανικλο καλλιο..
7 κεντρικα φαρμακεια της καλλιθεας δεν ηξεραν τιποτα και μαλιστα ενας μου ειπε οτι πρεπει να παω εκει που γινεται πωληση χειμικων υοσιων... Τελευταιο αφησα το φαρμακειο της γειτωνιας για οταν θα γυριζα σπιτι που το θεωρω απο τα ΠΑΡΑ πολυ ενημερωμενα και ειπα οτι αν δεν εχει και αυτος δε θα εχει κανενας στην Αττικη!!!!! Πραγματι ειχε!!!!!!! Δεν ειχε ομως φακελακι το ειχε χυμα οπως το παιρνει μαλλον για καποια δικη του χρηση.Με ρωτησε ποσο ηθελα,δε θυμωμουν καθολου δοσολογιες και μου ειπε οτι χρησιμοποιειτε σε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ποσοτητες και ετσι πηρα 3 γραμμαρια .. Αντε τωρα να βρω ποσο πρεπει να βαλλω και σε ποσο νερο... και μη μου πειτε να βαλλω.....0,1 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, γιατι θα σας φερω να μου το κανετε εσεις!!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξτο μέσα σε 5-6 λίτρα νερό και είσαι οκ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το φακελάκι του 0,1 γραμμαρίου μπαίνει σε 1,5-2 λίτρα νερό, άρα τα 3 γραμμάρια αντιστοιχούν σε 30 φακελάκια, άρα θέλουν 45-60 λίτρα νερό.
Εγώ σε 5-6 λίτρα θα έβαζα, με το μάτι, το 1/10 της ποσότητας των 3 γραμμαρίων που αγόρασες, δηλαδή λίγους κόκκους. Μη κολλάς στις λεπτομέρειες και λίγο παραπάνω να πέσει δεν θα χαλάσουν τα φυτά σου, πρόκειται για ήπια απολύμανση. |
|
||||
|
||||
![]()
Πράξεις μου μυρίζονται..
![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναγνωριση φυτων | beat89 | Αναγνωρίσεις φυτών | 9 | 03-02-09 21:26 |
αναγνωριση φυτων | octania246 | Αναγνωρίσεις φυτών | 25 | 01-11-07 16:39 |
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΥΤΩΝ | tak660x | Αναγνωρίσεις φυτών | 8 | 18-09-07 22:39 |
απολυμανση φιλτρου παιζει? | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 27-08-07 13:40 |
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΥΤΩΝ | petros | Αναγνωρίσεις φυτών | 3 | 03-08-07 17:39 |