|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για μένα μέχρι στιγμης η πιο ολοκληρωμένη απάντηση gen
------------------------- Σύμφωνα με τον όγκο νερού θελω να προσθέσω και ας με βαρέσετε όλοι μαζί!!!! ΄Κατ αρχήν θέλω να πιστεύω οτι τα ενυδρεία που είχαν σαν κατοικους μόνο δίσκους έχουν αρχίσει να λίγοστεύουν (έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω εγώ) βέβαια το θέμα αυτό θέλει περισσότερη ανάλυση μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε δισκοενυδρείο τουρλουμπούκι!!) αλλα τώρα τελευταία έχω δει ενυδρεία που περιέχουν σκαλάρια και γεωφάγους που αναφέρθηκαν πιο πριν!! προσωπικά κρατάω δίσκους με biotodoma cubido στους 29 βαθμους με μεγάλη επιτυχία (κατα τη γνωμη μου πάντα)!! Μετά για το θέμα του όγκου δεν ξέρω αν το ακούσατε στο σεμινάριο αλλά σε μια ερώτηση που του έγινε προς το τέλος όσο αφορά τα λιτρα είπε οτι μπορείς να χεις και 10 δισκους σε πχ 300λιτ μια άποψη που με άφησε με ανοικτό το στόμα μιας και ήμουν απο τους φανατικούς της άποψης των 50-60 λιτρων ανα δίσκο!! με τις αναλογες προυποθέσεις βέβαια πχ ισχυρή φίλτρανση (20% του συνολικού όγκου νερού κτλ). Δεν προτείνω κάτι απλά απο μόνο του σε βάζει σε σκέψη!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Hary : 29-04-09 στις 16:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο υποθετω αφορα τα ψαρια που αγοραζουμε απο τους εκτροφεις (και ειναι λογικο - μεγαλωσαν "καπως" και αυτο το "καπως" πρεπει να συνεχιζουμε να τους δινουμε) αλλα οχι και τους απογονους τους - η προσαρμογη λιγων γενιων δεν μπορει να ειναι ισχυροτερη του dna χιλιαδων χρονων, και στο ευπλαστο σταδιο του μεγαλωματος θα προτιμησουν πιστευω συνθηκες και διατροφη και περιβαλλον πιο κοντινο στη φυση τους οπως ενα καρο αλλα ειδη.
Εδω συμφωνώ με +1000000000000000000000
|
||||
|
||||
![]()
Πολλά μπορείς να με πεις αλλά αδιάβαστο δεν με λες
![]() Έχουμε και λέμε
Κτλ κτλ Σελίδα 504 Symphysodon Discus ( Heckel ) Average values of ph 4,78 temp 28,6 (29,6) conductivity 9,2 μs Εχει διάφορες τιμές η χαμηλότερη και μοναδική 25 και η ανώτερη 32,3 Σελ 506 Symphysodon aequifasciatus Average values 5,42 average 28,2( 27,4) Χαμηλότερη 24,6 υψηλότερη 31 Σελίδα 508 Symphysodon Haraldi Average ph 6,14 temp 28,8 ( 28,9) conductivity 31 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παρόλα αυτά ''άγριοι'' συγκάτοικοι (όπως πχ αγγελόψαρα, mesonauta και γεωφάγοι) δεν πρέπει να διατηρούνται σε ενυδρεία με χαμηλότερες από 27-30 βαθμούς γιατί σε αυτό το φάσμα έχουν προσαρμοστεί να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις -και προς τα πάνω και προς τα κάτω- αλλά είναι εξαιρέσεις και δε μπορούν να γίνουν κανόνας. Ίσως μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ελαστικοί στους γεωφάγους για το λόγο που ανέφερε ο Δημήτρης (dimitris21). |
|
||||
|
||||
![]()
ομως ο μπλεχερ στο volume1 δεν θυμαμαι τωρα την σελιδα και δεν εχω ορεξη να ψαξω
![]() ![]() καποιες φορες μιλαει και για 24,5 βαθμους κελσιου και ο μπλεχερ και σιγουρα υπαρχουν βιοτοποι δισκων με χαμηλοτερη θερμοκρασια το θεμα ειναι να μαθουμε ποσο χαμηλη ειναι και ποιοι βιοτοποι ειναι αυτοι |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν νομιζω να ζουν τοσο μακρια ωστε το νερο της βροχης να ειναι ψυχροτερο απο το νερο της βροχης στους βιοτοπους των δισκων. Θυμαμαι (αμυδρα ομολογω) και αλλα παραδειγματα τροπικων ψαριων (απο αλλες ηπειρους) που το νερο της βροχης "ξεκινα" διαδικασια αναπαραγωγης και ειναι ψυχροτερο, και λογικα το νερο της βροχης (απο κει πουρχεται και σε αντιθεση με τις θερμοκρασιες των νερων που μιλαμε) ειναι ψυχροτερο οχι?
|
|
||||
|
||||
![]()
genirous μήπως με το θερμό ντουζ θέλεις να πεις κάτι άλλο?
με τις βροχοπτώσεις κάνουν ψυχρό ντουζ, που τους προκαλεί αναπαραγωγική διάθεση. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά ένας μέσος όρος θερμοκρασίας στους 27.5 θα μπορούσε να θεωρηθεί "καλή" θερμοκρασία για δίσκους εκτροφής ή είναι απαγορευμένη θερμοκρασία?
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρτάται τον εκτροφέα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χαμηλή ιχθυοφόρτιση και βιολογία φίλτρου | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 09-11-08 22:08 |
Υψηλή θερμοκρασία | Moutralewn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 04-02-08 10:25 |
Υψηλή Θερμοκρασία | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 21-09-07 16:42 |
Χαμηλή αγωγιμότητα | tekenas | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-01-07 16:03 |
Χαμηλή ροή σε Eheim 2213! Λύθηκε! | andreasp | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 04-08-06 23:11 |