|
|
|||
|
|||
![]()
Έκανα χθές 30% αλλαγή νερού με σκούπα βυθού και καθάρισα καλά.Σήμερα έκανα τέστ και μου έδειξε Αμμωνία:0,5 ενώ μου ήταν στο 0 μκαι νιτρικά 0.Τα ψάρια δεν τα γυρνάω δεν μπορώ να τα γυρίσω ολα.Να σταματήσω να βάζω τροφή για να μην ανέβει άλλο για 1-2 μέρες ή να την ελλατώσω?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καθημερινά αλλαγές νερού 30% και οπωσδήποτε να βάλεις αεραντλία για να περιορήσεις όσο το δυνατόν την δύσκολη κατάσταση Αφού δεν είναι δυνατόν να επιστρέψεις τα ψάρια ώσπου να δημιουργήσεις την απαιτούμενη βιολογία στο φίλτρο σου. Με όλα αυτά τα ψάρια, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα επβιώσουν ή τουλάχιστον όχι όλα.
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου προτεινα να παρεις βακτηρια σε ζουμι να βαζεις μπας και επισπευσεις λιγο το στρωσιμο. Αν και ειμαι αντιθετος στη χρηση ζουμιων στην περιπτωση σου αφου υπαρχουν ζωντανα μεσα η κατασταση αλλαζει. Συχνες αλλαγες νερου (και καθημερινες μη σου πω) ειναι απαραιτητες για να περιορισεις τη ζημια στα ψαρια. Μη στεναχωριεσαι λαθη καναμε ολοι στην αρχη και απο αυτα μαθαινουμε, απλα κριμα για τα ψαρια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Να κάνω δηλαδή καθημερινές αλλαγές νερού 30% και να προαθέτω αντιχλώριο και αλάτι αναλογα με τα λίτρα του νερού που προσθέτω?βακτήρια σε ζουμί είναι το κανονικό υγρό που μπαίνει στην αρχή ή άλλο είναι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι αυτο ειναι. Καθημερινες αλλαγες φυσικα με το αναλογο αντιχλωριο. Tο αλατι γενικα βοηθαει τα guppy οποτε ας ελπισουμε οτι θα τα βοηθησει και με την φαγουρα (αν και δεν ειχα ποτε αντιστοιχη εμπειρια απο ξυσιματα).
|
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα την petshopou και μου είπε πως έπρεπε να αφήσω την αμμωνία να ανέβει για να γίνει ο κύκλος του αζώτου και πως δεν έπρεπε να κάνω αλλαγή νερού.. Χθές δεν έκανα αλλαγή νερού και σήμερα η αμμωνία είναι στο 0 παλι (πρίν 2 μέρες είχα κάνει αλλαγή νερου).Τώρα με 0 αμμωνία να ταίζω μέρα παρα μέρα λίγο?αλλαγή νερού κάθε πότε να κάνω?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υ.γ. σορρυ για το ξεσπασμα στην "πετσοπου" αλλα ....οχι μονο δεν ηξερε να σε πληροφορησει πως να ξεκινησεις..αλλα και τωρα που εχεις προβλημα συνεχιζει να σου δινει λαθος συμβουλες...ας μη μιλαει τουλαχιστον....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατί Ξύνονται ;; | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 13-12-06 20:31 |
Ξύνονται!!! | tsdimitrios | Malawi | 20 | 07-10-06 21:13 |
Τα ψάρια ξύνονται στην άμμο | torm | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 05-05-05 09:40 |