|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δε νομιζω οτι θα δυσκολευτεις να βρεις κριμπς....μη σου πω οτι δε θα χρειαστει καν να αγορασεις....στις αγγελιες τσεκαρες??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φοβάμαι μην δώ κανένα ενυδρείο σε τιμή ευκαιρίας και πάρει το μυαλό μου αέρα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
To εχω δει...
Απλά ελεγα να βάλω κατι σε apisto ή κατι σε νοτια Αμερική ωστε να βάλω και μερικά hatchets γιατί δεν βρίσκω συγκατοίκους απο Africa για τα κριμπς... Δεν ξέρω τι να κάνω ειμαι σε απόγνωση... Λέτε να μην κάνω εξοδα για τα μικρότερα ωστε να πάρω το 320αρι που θέλω γρηγορότερα;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο για τα έξοδα και το 320.. Εσύ ξέρεις.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στα λίτρα αυτά κριμπ μόνο ζευγάρι.
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο, εγώ θα σου πρότεινα πάντως τις λύσεις με τα φυτεμένα.. Έχει πολύ ενδιαφέρον η διατήρηση των φυτών, και το κηνύγι της σωστής ισορροπίας.. π.χ. τις προηγούμενες μέρες, με τις διακοπές κ.τ.λ., ξέχασα κάποιες φορές να ρίξω λιπάσματα.. και επί τόπου, η ίδια η φύση στο δείχνει: τα καινούρια φύλλα του εχινόδωρου ήταν εμφανώς πιο "αχνά".. Ρίχνεις λίγο παραπάνω από κάτι, τσουπ, εμφανίζεται η άλγη, το περιορίζεις, τσουπ, εξαφανίζεται.. Είναι πολύ όμορφη διαδικασία..
ΟΚ, σαφώς, μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα και εύκολα φυτά, και να εξελίσσεσαι αργά και σταδιακά.. π.χ. να ξεκινήσεις με ανούμπιες, μος, και άλλα τέτοια αργά φυτά, και στη συνέχεια να δεις μήπως μπορείς να βάλεις και μία 2η λάμπα, κ.τ.λ. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό το co2 για να φτιάξεις ένα ωραίο φυτεμένο! Από ψάρια, τώρα.. Μπορείς να φτιάξεις ένα "κοινωνικό", με κάποιο κοπαδάκι τέτρα, κάποια cory, ή και κάποιο μικρόσωμο γατόψαρο (π.χ. ancistrus).. Αν θέλεις να εστιάσεις στα φυτά, είναι καλύτερα να έχεις σχετικά υψηλή ιχθυοφόρτιση (είναι μια μεγάλη θεωρητική συζήτηση αυτό).. Για να βάλεις τώρα τέτοια ψάρια, θα πρέπει να δεις τρόπους μαλακώματος του νερού.. Δε θα έχεις πρόβλημα σε πρώτη φάση με το νερό της βρύσης.. Θα χρειαστείς όμως οπωσδήποτε τύρφη, και, έστω και μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να σκεφτείς την αντίστροφη όσμωση.. Επίσης, μπορείς να βάλεις ζωοτόκα.. Είναι λίγο βαρετά ψάρια για να έχεις μόνο αυτά, αλλά από τη στιγμή που έχεις ήδη και το ταγκανίκα, είναι πολύ όμορφα σε ένα φυτεμένο, εμένα μου έχουν ήδη λείψει τα δικά μου.. Επίσης, είναι πάρα πολύ εύκολα, και έχουνε πλάκα οι συνεχείς γέννες.. Και γλιτώνεις και το μαλάκωμα του νερού και το μπλέξιμο με την τύρφη.. Σε κρίμπενσις, πολλοί χρησιμοποιούν ως συγκατοίκους cherry barbs, που είναι πολύ όμορφα ψαράκια.. Ξεφεύγεις βιοτοπικά, αλλά διαβάζω ότι είναι πολύ καλά σαν dither fish και safe για αναπαραγωγή.. Με την ελάχιστη εμπειρία μου με τα ramirezi, νομίζω πως τελικά αυτά τα ψάρια δε θα πρέπει να κρατιούνται μόνο ζευγάρι, αλλά να υπάρχουν στο ενυδρείο και κάποια προσεκτικά επιλεγμένα dither fish.. Αν τελικά τα καταφέρει η ραμιρεζίνα μου, ή ακόμη και να μήν τα καταφέρει και να πάρω καινούρια, σίγουρα θα προσθέσω στο ενυδρείο μια τετράδα hatchet..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιδέες για βιολογικό υλικό! | gregoryn | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-12-08 23:32 |
Ιδέες για Aquascaping | AlexandraT | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 21 | 10-11-08 20:35 |
400 Λίτρα Δίσκοι Ιδέες... | kostasthess_ | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 8 | 28-10-08 08:27 |
96litre Revolution!!! | Σπύρος Μ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 249 | 20-06-08 17:29 |
Μερικές Ιδέες; | Derfisch | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-01-08 22:34 |