|
|
||||
|
||||
![]()
25cm? Ενα ανεμιστηρακι 8cm για υπολογιστη ειναι αρκετό, και στοιχιζει ελαχιστα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτός που λές είναι ή επιδαπέδιος ή επιτραπέζιος!Αυτος που σου λέει ο sir είναι για pc.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για το ενυδρείο ...αλλά και για το σπίτι...2 σε 1 |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω ειναι too much τοσο μεγαλος ανεμιστηρας στο ενυδρειο.
Αν τον εχεις και για το σπιτι καλως αλλα, αν σκεφτεις οτι για να εχεις ψυξη στο ενυδρειο πρεπει να χτυπαει την επιφανεια του νερου πως θα ψυχεις και το χωρο? Εκτος και αν εχεις βρει μια χρυση τομη και τοτε ΟΚ. Να προσεχεις επισης τη θερμοκρασια μη παραπεσει με τοσο μεγαλο ανεμιστηρα. Εγω αφησα και το θερμαντηρα καλου κακου μεσα στο νερο ετσι ωστε σε περιπτωση που γινει κατι τετοιο θα αναλαβει αυτος. Η ρυθμιση σε σωστη ροη αερα απο τον ανεμιστηρα σε συνδυασμο με το θερμαντηρα και ενα ηλεκτρονικο θερμομετρο που ειχα με συναγερμο για ψηλη-χαμηλη θερμοκρασια με καλυπτουν, αλλα...... Και παλι ειναι υπερβολικα ολα αυτα και αντιοικονομικα. Αν παρεις και επιπλεον χρονοδιακοπτη μαζι με τα λεφτα στη ΔΕΗ για το ρευμα που θα καινε ολα αυτα μπηκες μεσα Στο μεγαλυτερο ενυδρειο λοιπον εβαλα ενα eliwell controller (50¤) και ανοιγοκλεινει αυτος θερμαντηρες, ανεμιστηρακια και υσηχασα. Το ιδιο θα κανω και στο μικρο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πάρτε έναν controller, αφιερώστε και ένα απόγευμα για την προσαρμογή των ανεμιστήρων στο καπάκι και ησυχάστε για πάντα ...
Ούτε προβλήματα με ΔΕΗ θα έχετε (από αύριο 1/7/08 παίρνουν αύξηση 7% τα τιμολόγια της ΔΕΗ και αναμένεται και άλλη αύξηση), ούτε ο θερμαντήρας θα ανάβει όποτε νά ναι ... ούτε τπτ ... και το κυριότερο, θα κοιμάστε ήσυχοι ... Και πολύ το αργήσατε .... αυτές οι δουλειές γίνονται απο τον Μάιο .. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αν κάποιος δεν ήθελε αυτή τη στιγμή να δώσει άλλα 50€ για controller, με τα εξης εργαλεία: ανεμιστηράκι, χρονοδιακόπτη και πιθανώς τον θερμοστάτη μπορεί να είναι σίγουρος?
Δηλαδή έχει κάποιος καμια συνταγή με χρονοδιακοπτη (πχ στις 2 ώρες, 30' ανεμιστηρακια) που να μην έχει ρίσκα? |
|
||||
|
||||
![]()
1. Βγαζει το θερμαντηρα.
2. Συνδεει τα ανεμιστηρακια να δουλευουν συνεχως και παρακολουθει τη θερμοκρασια. Μιας και βρισκομαστε πια στον Ιουλιο δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει η θερμοκρασια πολυ. Μονο προβλημα η μεγαλη εξατμιση. (Αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα εε?) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο μου είναι μικρό (50λ) και με ανεμιστηράκι 8αρι σε 12volt έπεσε στους 25C σε μισή ώρα μόλις το πρωτοέβαλα!!!! Τώρα, όταν δουλεύω έχω βάλει την μικρή μου αδερφή να το κοιτάει. Εντάξει, ξέρω την απάντηση.. Eliwell. Αλλά άμα ξαναέβαζα και θερμοστάτη και με μισαωράκια στον χρονοδιακόπτη δεν θα ταν μια χαρά? Κανα tip? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη νερου | kill_bill | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 02-02-08 19:40 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ψυξη | chris129 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 24-04-07 18:46 |
ΨΥΞΗ | steve_ier | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 43 | 03-06-04 19:34 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |