|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο παντως δεν ειναι σωστο και πρεπει να το πουμε.οι βιοσφαιρες δεν ειναι μηχανικο φιλτραρισμα αλλα βιολογικο.
moderation:τα υπολοιπα ποστ για την φιλτρανση μεταφερθηκαν σε σχετικο ποστ......ας μεινουμε εδω στην παρουσιαση του ενυδρειου και στα σχολια μας..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pritanis : 19-12-07 στις 21:27 |
|
||||
|
||||
![]()
αφου καθαρισαμε το ποστ απο τις λεπτομερειες των φιλτρων ας ασχοληθουμε και με το ομορφο αυτο ενυδρειο..... Ναντια επειδη φαινεσαι μερακλου και γουσταρεις τα δισκακια σου.,.... Βλεποντας τις φωτογραφιες των δισκων σου παρατηρω οτι ολοι οι δισκοι σου (εκτος απο τους πορτοκαλι που δεν εχουν) εχουν εντονες τις μπαρες τους σημαδι που δειχνει οτι κατι τους ενοχλει και τους στρεσσαρει...... Ψαρια σε καλη κατασταση και ηρεμα χανουν σχεδον εντελως αυτες τις καθετες μπαρες οποτε καλο ειναι αν θες να ψαξουμε να βρουμε τι τα ενοχλει......Ενα αλλο που ειδα ειναι οτι αν και λες οτι εχεις τα ψαρια σου αρκετα χρονια , αυτα ειναι ακομα πολυ μικρα σε μεγεθος.....αν και ειναι ωραια χοντρουλικα και χωρις να δειχνουν αρρωστιαρικα!!! Μηπως εχεις ανεβασμενα νιτρικα;;; Αλλαγες νερου κανεις συχνα;;;Εχεις καθολου μετρησεις απο το νερο σου για πεχα και σκληροτητες;; Αν δεν θες να το συζητησουμε μην αρπαχτεις , απλα πες το και τελειωνει εκει η κουβεντα......
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οι πορτοκαλοι δισκοι ειναι ζευγαρι, ηλικίας 4 ετων. Τα μικρά μπλε (15-18cm) ειναι 1,5 χρονων. Οταν τα ειχα πάρει, το μεγαλυτερο ειχε μέγεθος 50λεπτου! Αφου όλοι μου έλεγαν να μην τα παρω γιατι δεν θα ζησουν! ph 6,6 με 6,8 gh 4 με 8 νιτρίτης 0 νιτρέιτ 50! αλλαγές νερού μία φορά στους 2 μηνες περιπου, γυρω στα 30 λιτρα. φυσικά δεν πιανεται στις αλλαγες νερου όταν απλα προσθετουμε! γενικότερα είμαι της άποψης ότι ένα χόμπι όπως τα ενυδρεία στην προκειμένη περίπτωση, δεν πρεπει να σε κρατάει δέσμοιο, με άνχος για αλλαγές νερου κάθε εβδομάδα κ.α. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ! Θα ήταν το καλύτερο! Αλλα το ενυδρείο μου έχει παρει τον δικο του δρόμο, και δεν εχει τουμπες. ![]() Μπορω να λειψω τρεις εβδομάδες και να το βρω όπως το αφησα και αυτο με ευχαριστει ιδιαίτερα ![]() Το νιτρέιτ ξερω ότι πρεπει να κατέβει και αυτο θα το επιτύχω με καλες αλλαγες νερου αλλα ειναι κάτι που δεν μπορω να κάνω καθε τρεις και λιγο... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα ειναι οι παραμετροι εκτος απο τα νιτρικα που ειναι ψηλα και το ξερεις..... Τα ψηλα νιτρικα μπορει να μην ειναι τοξικα οπως η αμμωνια αλλα αν τα εχεις ψηλα για μεγαλο χρονικο διαστημα θα προκαλεσουν προβληματα και θα μειωσουν τους ρυθμους αναπτυξης των ψαριων σου......Αφου εχεις τοσα φυτα πρισθεσε ενα κερατοφυλλο να τα κοψει καπως..... Επισης υπαρχει το Νιτρατεξ της JBl φθηνο και καλο για τα νιτρικα.....ΠΑντα βεβαια το φρεσκο νερακι ειναι η καλυτερη επιλογη !!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eιναι υλικο που μπορεις να το βαλεις σε καλτσα και να το εχεις μεσα στο φιλτρο ή καπου στο ενυδρειο που εχει ροη νερου.....ειναι παναπλο και αναγενναται αρκετες φορες.......και κανει δουλιτσα......μην περιμενεις θαυματα βεβαια.....
δες το εδω http://www.aquaristic.net/shop.php/s...archvendor/JBL
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
παρακολουθω απο την αρχη την κουβεντα,και ειπα να πω την γνωμη μου... οχι γιατι τα ξερω ολα...ΚΑΝΕΙΣ δεν τα ξερει...αλλα οταν παρουσιαζεις κατι το εκθετεις προς κριτικη την ιδια στιγμη.. και αυτο που δεν μου αρεσε ειναι ή σταση σου απεναντι σε πραγματα που ειναι αυτονοητα..το οτι καποια πραγματα που κανεις ειναι λαθος και δεν κανουν καλο στα ψαρια σου ειναι γεγονος.. το αν θες να πιστευεις οτι ολα ειναι καλα ειναι ΑΛΛΟ..θα προτιμουσα να βγεις και να πεις "παιδια ετσι το εχω,και δεν θα το αλλαξω γιατι δεν γουσταρω",παρα να προσπαθεις να πεισεις οτι ολα ειναι καλα και σωστα.. καλη συνεχεια σου ευχομαι.. φιλικα,Γιαννης
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ancistrus σε δισκοενυδρείο | geokary | Δίσκοι | 4 | 01-05-07 13:59 |
Τρόπος μείωσης PH σε δισκοενυδρείο. | chrisx | Δίσκοι | 11 | 03-01-07 16:53 |
Το δισκοενυδρείο μου | cutter | Δίσκοι | 45 | 24-08-06 11:10 |
Δισκοενυδρείο | CENTAUR | Δίσκοι | 48 | 15-12-05 19:10 |
Φίλτρανση σε δισκοενυδρείο | Theokyr | Δίσκοι | 16 | 25-08-05 14:30 |