|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο τα γραφομενα σου δειχνει ελλειψη σιδηρου.Θα κανεις μετρησεις σιδηρου
και αναλογα θα ριχνεις.
|
|||
|
|||
![]()
και οι τρύπες στον εχινόδορο κ αυτές τελικά ελειψη σιδήρου ή καλιου?
Σιδηρο θα ρίχνω σε κάθε αλλαγή?και το λίπασμα που έριχνα θα συνεχίζω να το ρίχνω? |
|
|||
|
|||
![]()
Το ιδιο προβλημα το αντιμετωπιζω και`γω με το ιδιο φυτο.Οι τρυπες στα φυλλα δεν πρεπει να ελλειψη σιδηρου γιατι σιδηρο ριχνω με liquid doser καθε μερα και τα τεστ μου βγαζουν 2mg/l.Το καλιο της Seachem ποιο ειναι?Το Nitrogen?Να προσθεσω οτι το φυτο αυτο το εχω κατω απο MH λαμπα και παλι τρυπαει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Potasium οχι το nitrogen.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια...Τεστακι υπαρχει ομως γιατι το potassium το ριχνω κανονικοτατα.Υπαρχει τροπος να το μετρησουμε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει τεστ και απλως ακουλουθείς τη δοσολογία που προτείνεται βλέποντας πως πάνε και τα φυτά σου. Και λίγο παραπάνω να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τέστ για το κάλλιο δεν νομίζω να υπάρχει.Οι τρύπες στα φύλλα ωφείλονται πιθανόν σε έλειψη καλλίου.Οι υπάρχουσες τρύπες δεν θα κλείσουν απλώς τα καινούργια φύλλα που θα βγούν θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.Το ότι κιτρινίζουν τα κάτω φύλλα της Camboba ωφείλεται στο ότι δεν επαρκεί ο φωτισμος εάν βέβαια τα πιο επάνω είναι ΟΚ,συμβαίνει και σε μένα σε ρίζες που είναι πολύ χαντακωμένες και δεν τις χτυπάει καλά το φώς και ας έχω 2ΜΗ Χ150W.
|
|
|||
|
|||
![]()
ωραια λοιπόν εχω έλειψη καλίου και μαλλον πρέπει να πάρω κάποιο υγρό.Μια ερώτηση πολυ σημαντική για μένα κ τη γυάλα μου...
Το υγρό αυτό που θα πάρω θα αντικαθιστά το λίπασμα η θα το συμπληρωνει? Κοινός θα ρίχνω και απ τα 2 υγρά μέσα η μόνο το καινουριο για το κάλιο?????και κάθε πότε?? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν διαβάσετε προσεκτικά τον "ΟΔΗΓΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ ΜΕ ΦΥΤΑ" θα δείτε ότι λέει κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να υπολογίζουμε.
Το "κιτρίνισμα" των φύλλων είναι αποτέλεσμα από έλλειψη σιδήρου, Καλίου, αζώτου ως και ανεπαρκής φωτισμός. Η διαφορά της έλλειψης σιδήρου από τα άλλα είναι ότι φαίνεται στα νέα φύλλα ! Ένα ακόμη σημάδι είναι ότι τα 'νευρα' του φυτού παραμένουν πράσινα, ενώ το φύλλο κιτρινίζει. Από την στιγμή που τα παλιά φύλλα κιτρινίζουν (στην περιπτωσή μας) + ότι ο σίδηρος είναι δευτερευον στοιχείο λίπανσης, πρέπει κοιτάξουμε άλλα αίτια πριν από αυτό. Το φυτό χρειάζεται αρκετό φωτισμό (που δεν έχει) σε συνδυασμό έλλειψής καλίου (τρύπες-κατσάρωμα). . μπορεί να δείξει αυτή την εικόνα. Ίσως .... κάτι άλλο ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]()
Takashi Amano Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Juan : 28-11-07 στις 12:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίπανση... | puravlos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 29-06-07 13:20 |
Λίπανση υποστρώματος | nekcharis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 18-12-06 23:02 |
Χηλικός σίδηρος Nutrifer G11 | genetix | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 18-05-06 18:13 |
Λίπανση anubias | namesis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 04-01-06 22:39 |
Κάλιο, Σίδηρος | qstavrosq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 23-04-05 01:12 |