|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω κάποιες απορίες: 1. Έχω το υπέδαφος από τον Φλεβάρη σχεδόν (μπορεί και Μάρτη) με μη ασβεστολιθικό 2-4 χλστ, sticks και λατερίτη. Αφού έχει περάσει το 6μηνο θα χρειάζεται ανανέωση και εμπλουτισμό με λίπασμα. Έχω ταμπλέτες αλλά πως το φυτεύουνε σε "χλοοτάπητα" από eleocharis parvula; Παρατήρησα πως η parvula σταμάτησε να μεγαλώνει (εκτός και εάν έφτασε στο μέγιστο ύψος γιατί δεν το κόβω για wild look) και πολλά σπαθάκια της κιτρινίζουν. Είναι θέμα λιπάσματος; Σε 57 λίτρα βάζω από 1cc σίδηρο, κάλιο και flourish κάθε εβδομάδα. 2. Η Ludwigia repens rubin χάνει το κάτω φύλλωμα (μάλλον λόγω φωτισμού που είναι μία Τ8 18w daylight και 1 Τ5 24w plant Arcadia), ο κορμός της limnophilla aquatica έχει χοντρίνει και βγάζει αραιά καθ' ύψος φύλλα και η Cryptocoryne wendtii ''brown'' ψιλοτρυπάει αλλά αρκετά φύλλα της είναι κίτρινα. Μόνο οι anubies ανθίζουν! Είναι θέμα λιπάσματος, σωστά; Θέλει πιο συχνά; 3. Επειδή παρήλθε ο χρόνος ζωής της daylight, πάνω από 8μηνο, μήπως να βάλω άλλη μία plant; Το παράπονό μου είναι πως δεν βλέπω πολλές φυσσαλίδες από φωτοσύνθεση!!!! ![]() 4. CO2 σταθερά στο 6.8, 25 βαθμοί C. 5. Σκεφτόμουνα να βάλω φυτά να τρέφονται από το φύλλωμα. Τί γίνεται όμως με την parvula; Αυτά τα λίγα, αλλά ΜΟΝΟ για αρχή!!! Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πλέον τον κατάλληλο χρόνο να αφιερώσω για το μποστάνι μου. Συγγνώμη για την κούραση ![]()
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίπανση anubias | namesis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 04-01-06 22:39 |
λίπανση/φωτισμός/ανανέωση νερού χωρίς ψάρια | apten | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 01-11-05 00:15 |
Αλλαγή υποστρώματος | anasios | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 01-10-05 20:15 |
Βελτίωση Υποστρώματος | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 26-04-04 01:11 |
Επιλογή υποστρώματος | fidel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 03-03-04 02:57 |