Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ποτάμια Αφρικής - Μαδαγασκάρη > Κιχλίδες ποταμών Αφρικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-10-07, 14:21
andreasp Ο χρήστης andreasp δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ATHENS
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chriskousis Εμφάνιση μηνυμάτων
ο αλλος λογος ειναι λογο απειριας.
μετα απο μερικες γεννες θα ξερουν τι πρεπει να κανουν.
απο την αλλη αν δεν ειναι σιγουρος οτι ειδε οντως ουριτσες μπορει να ειναι και 2 θυληκα τα οποια κανουν αυγα και τα προστατευουν... εχει συμβει πολλες φορες αυτο το περιστατικο και με δικα μου ψαρια.
Αυτό φοβάμαι, αλλα απο οτι ειδα σε παραπάνω post, έχουμε και την μαρτυρία της γυναίκα του, οπότε δεν μπορεί 4 μάτια να κάνουν λάθος.

Παράθεση:
αυτο που ειπε ο Τολης + οτι εκει δε προκειτε να περασουν το υπολιπο της ζωης τους.
Παραμένει να μου κάνει εντύπωση αυτο το πράγμα. 20 ψάρια μαζί και να ειναι μέσα στην ησυχία. 4 ψάρια σε 120 λιτρα και να γίνεται μάχη.

Παράθεση:
τα παιδια που στο ειπαν σιγουρα δε στο ειπαν εμπειρικα. απλα στο ειπαν συμφωνα με το τι εχουν ακουσει διαβασει. δηλαδη . τα λιφαλιλι ειναι σχετικα επιθετικα , τα τετρα οχι , οποτε δεν κανουν.

ολοι στα ενυδρεια τους οταν εχουν επιθετικα ψαρια αναλογα με το μεγεθος τους χρησιμοποιουν και "target fish" για το μεγεθος των λιφαλιλι τα κονγκο ειναι τελεια (και απο αποψη της τιμης των νερων που ζουνε).
Πάω πάσο! Το απόγευμα πάω να τα πάρω! Ελπίζω να μην γίνει φαγοπότι.
Μήπως υπάρχει κανα άλλο ψαράκι λίγο πιο χρωματιστό?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 14:30
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Παραμένει να μου κάνει εντύπωση αυτο το πράγμα. 20 ψάρια μαζί και να ειναι μέσα στην ησυχία. 4 ψάρια σε 120 λιτρα και να γίνεται μάχη.
Οταν βαζεις στριμωγμενα 20 ψαρια μαζι, αυτα στρεσσαρονται, δεν εχουν σημεια αναφορας για περιοχη, κι εχει το καθενα άλλα 19 να περνανε απο μπροστα του εναλλαξ. Ειναι μια κατασταση αγχους που δεν αφηνει κανενα ψαρι να δειξει την πραγματικη συμπεριφορα του, και το ψαρι δεν το αφορα να επιτεθει πουθενα.

Οταν βαζεις δυο η τεσσερα ψαρια σε ενα ενυδρειο που εχει πετρες ξυλα φυτα και μπορει να καθορισει το καθενα περιοχη, να ηρεμησει, τοτε δειχνει την πραγματικη συμπεριφορα του, και τοτε ειναι ευκολο να εστιασει στα υπολοιπα ενα δυο τρια ψαρια και να ανταγωνιστει για να δειξει ποιο ειναι κυριαρχο, να εντυπωσιασει θηλυκο, να προστατευσει περιοχες κλπ.
Ελπιζω να διαφωτισα λιγο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 14:37
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ελπιζω να διαφωτισα λιγο.
Πολύ!
Thanks!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 16:32
COSTAS21 Ο χρήστης COSTAS21 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Α.ΠΑΤΗΣΙΑ-ΛΑΜΙΑ
Προεπιλογή

Αντρέα επειδή δεν μου έχει συμβεί ξανά με ωοτόκα όταν λέω ουρίτσες,όχι κανονικές ουρές (μικρογραφία) αλλά να σου δώσω να καταλάβεις ήταν σαν πολύ πολύ μικροί γυρίνοι ίσα που ξεχώριζες την προεξοχή που είχαν τα αυγά εξάλου σου είπα ότι και ο πετσοπάς που τα πήρα δεν ήξερε άν είναι male-female.Όταν λοιπόν μου έβγαλε τα αυγά αυτό με τα 2 μαύρα σημάδια το άλλο πήγε πάνο από τα αυγά και σχεδόν έτριβε το κάτω μέρος τις κοιλιάς του επάνω στα αυγά,και τις 3 φορές αυγά μου έκανε το ίδιο ψάρι...Τώρα τι να πώ αν όλα αυτά είναι συμπτώσεις και λάθος εκτιμήσεις σηκώνω τα χέρια ψηλά!!! Ίσως να βιάστικα να πώ πώς είναι ζευγάρι; Τί να πώ δεν ξέρω

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 17:10
Senior Member

Προεπιλογή

Μην ανησυχεις... θα το δούμε σύντομα στην πράξη!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 21:23
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα congo tetra εφόσον δεν είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Απλά φρόντισε να τους κάνεις καλή προσαρμογή και να τα εισάγεις στο ενυδρείο με σβηστά φώτα, αργά το βράδυ αν γίνεται.

Αφού το δεύτερο ψάρι περνούσε αργά-αργά πάνω από τα αυγά με την πυελική του χώρα μας δείχνει ότι κατά 99% πρόκειται για αρσενικό.
Παλιά 12-10-07, 23:01
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα congo tetra εφόσον δεν είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Απλά φρόντισε να τους κάνεις καλή προσαρμογή και να τα εισάγεις στο ενυδρείο με σβηστά φώτα, αργά το βράδυ αν γίνεται.
ok! Θα πάω την Δευτερα να πάρω 4.
Και οχι ... δεν ειναι μικρα σε μέγεθος! Περίπου 4-5 εκατοστά το καθένα.

Παράθεση:
Αφού το δεύτερο ψάρι περνούσε αργά-αργά πάνω από τα αυγά με την πυελική του χώρα μας δείχνει ότι κατά 99% πρόκειται για αρσενικό.
Μακάρι!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsdimitrios Εμφάνιση μηνυμάτων
πάντως εγώ έχω γύρω στα 15 Lifalili (γονεις και γέννα, ενήλυκα όλα τωρα πια) και ολα ειναι μια χαρά σε 200 λίτρα...
τα θεωρώ πολύ ήρεμα ψάρια εκτος απο την περίοδο της γέννας που προστατεύουν τα αυγά και τα μωρά...
αν φυσικά θέλεις γέννα πρέπει το ζεύγος να μείνει μόνο του!!!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ-ΠΛΑΚΟΣΤΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΟΨΑΡΑ.
Εχεις κάποια φωτογραφία τους?
Αυτα που πήρα (τα δευτερα... απο το petshop) τα πήρα με το όνομα "Jewel".
Ειχαν ενα εντονο κοκκινο, σε αντίθεση με αυτα που μου εδωσε ο Κωστας, που ακόμα δεν έχουν πάρει χρώμα.
Παίζει να μην ηταν ακριβως ιδια (διαφορετικο ειδος και ίδιο γένος), και για αυτό να αρπάχτηκαν ?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 12-10-07 στις 23:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 21:42
Το avatar του χρήστη tsdimitrios
tsdimitrios Ο χρήστης tsdimitrios δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΑΒΑΛΑ
Προεπιλογή

πάντως εγώ έχω γύρω στα 15 Lifalili (γονεις και γέννα, ενήλυκα όλα τωρα πια) και ολα ειναι μια χαρά σε 200 λίτρα...
τα θεωρώ πολύ ήρεμα ψάρια εκτος απο την περίοδο της γέννας που προστατεύουν τα αυγά και τα μωρά...
αν φυσικά θέλεις γέννα πρέπει το ζεύγος να μείνει μόνο του!!!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ-ΠΛΑΚΟΣΤΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΟΨΑΡΑ.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές