|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα congo tetra εφόσον δεν είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Απλά φρόντισε να τους κάνεις καλή προσαρμογή και να τα εισάγεις στο ενυδρείο με σβηστά φώτα, αργά το βράδυ αν γίνεται.
Αφού το δεύτερο ψάρι περνούσε αργά-αργά πάνω από τα αυγά με την πυελική του χώρα μας δείχνει ότι κατά 99% πρόκειται για αρσενικό. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και οχι ... δεν ειναι μικρα σε μέγεθος! Περίπου 4-5 εκατοστά το καθένα. Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Αυτα που πήρα (τα δευτερα... απο το petshop) τα πήρα με το όνομα "Jewel". Ειχαν ενα εντονο κοκκινο, σε αντίθεση με αυτα που μου εδωσε ο Κωστας, που ακόμα δεν έχουν πάρει χρώμα. Παίζει να μην ηταν ακριβως ιδια (διαφορετικο ειδος και ίδιο γένος), και για αυτό να αρπάχτηκαν ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 12-10-07 στις 23:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Οι κιχλιδες αρπαζονται περισσοτερο οταν ειναι του ιδιου ειδους, οταν οι συνθηκες ειναι ευνοικες,
|
|
|||
|
|||
![]()
Και ομως ΕΙΝΑΙ ζευγάρι!!!
Ειναι απίστευτα ψάρια! Κοκκινίζουν και ασπρίζουν μέσα σε κλάσματα του δευτερολεπτου. Πλησιάζω κοντά και ίσως τα τρομάζω λιγάκι, ασπρίζουν. Φευγω και επανέρχονται επανω απο τα αυγά τους, και γινονται κοκκινα, σαν την συσκευασια του Marlboro. Ειδικα το ενα , με την μια βουλα απο την καθε πλευρα που ειναι συνέχεια επανω απο τα αυγα με την κοιλια του, και εχει πεταχτεί ο κώλος του εξω. (κατι ασπρο φαίνεται. Αυγο ειναι? ή "πουλί" ?) 1. Αλλαγή νερού να κάνω? 2. Τα αυγα ειναι ακριβως διπλα στην εισοδο του εσωτερικου φιλτρου (carrefure). Υπάρχει κινδυνος? Τι να κάνω? Σε 2 ωρες ανεβαίνω στο Water Inn. Πειτε μου τι χρειάζεται να αγοράσω. Τροφή για τα ψαράκια που τυχόν βγούνε? Τι τροφή? Αν έχετε να προτείνετε το οτιδήποτε , ειμαι εδω! Εχω ενθουσιαστεί! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το ψάρι που περιγράφεις με τη βούλα είναι το θηλυκό, μιας και αυτό είναι που προσέχει τα αυγά την περισσότερη ώρα. Αυτό που προεξέχει είναι το αναπαραγωγικό της όργανο (ovipositor) που της επιτρέπει να εναποθέτει τα αυγά της.
1. Από πότε έχεις να αλλάξεις νερό; Καλύτερα να μην κάνεις αλλαγή νερού. 2. Υπάρχει κίνδυνος αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι γονείς θα μετακινήσουν τα μωρά μόλις εκκολαφθούν. Να πάρεις αυγά αρτέμιας και τροφή για νεογέννητα ωοτόκα (σε υγρή ή ξηρά μορφή). Κάνε μια δοκιμή από τώρα για να δεις αν τα καταφέρνεις με την εκκόλαψη αρτέμιας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απο την ημερα που ξεκινησε αυτο το thread. Τα ψαρια ειχαν μπει σε 100% καινουργιο νερο. Δεν νομίζω να βιάζει η αλλαγή νερού. Ετσι και αλλιώς τα δυο αυτα ψαράκια , μαζι με το CAE δεν ειναι και καμια τρομερη ιχθυοφορτιση. Τι λες? Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
¶ντε χαζομπαμπαααααααααααά
![]() ![]() ![]() Φιλικά Κώστας ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
"Το ψάρι που περιγράφεις με τη βούλα είναι το θηλυκό, μιας και αυτό είναι που προσέχει τα αυγά την περισσότερη ώρα. Αυτό που προεξέχει είναι το αναπαραγωγικό της όργανο (ovipositor) που της επιτρέπει να εναποθέτει τα αυγά της." Τελικα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το αρσενικο και πιο το θυληκο! ![]() ------------------------- Παράθεση:
Tropical Mikrovit Hi-Protein Sera FD Artemia Shrimps και Sera Artemia Mix σε φακελάκι. Οδηγίες για το τι κάνω με αυτη την αρτέμια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 18-10-07 στις 21:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
η δικια μου εμποιρια πανω σε ολα τα παραπανω που διαβασα ειναι πωσ και γω καποτε πειρα ενα ζευγαρι και το εβαλα στο μεγαλο ενυδρειο μου.ημουν πολυ χαρουμενοσ διοτι το μεγεθοσ του ζευγαριου ηταν ικανοποιητικο αρα και τα χρωματα ηταν πολυ ωραια αλλα οταν αρχισαν τα αυγα να βγαινουν στην φορα και μαληστα 2 φορεσ ειχαμε γεννα τοτε τα πραγματα αρχισαν να γινονται πολυ δυσκολα λογο:γατοψαρα κ.α. ειδη τετοιου ειδουσ ψαριων.
το αποτελεσμα ηταν σημερα να τα εχω παει στην μανα μου σε ενα ενυδρειο 120λ μονα τουσ (το ενυδρειο ειναι μικρο αλλα δεν εχω αλλο) και με την ελπιδα να ξαναδω αυγα!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Αυριο το μεσημερι το CAE εχει πάει στο ενυδρείο του γραφείου , μαζι με το χρυσόψαρο.
Σημερα τα ψάρια έκαναν πάλι αυγά. Πριν απο λίγα λεπτά , το CAE μπροστά στα μάτια μου, έφαγε τα αυγά! ------------------------- Σημερα το πρωί μετακόμισε στο ενυδρειο του γραφείου, παρέα με το χρυσόψαρο μου. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 10-11-07 στις 20:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
set up kribensis + lifalili | chris129 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία ποταμών Αφρικής - Μαδαγασκάρης | 10 | 11-06-07 08:26 |
hemichromis lifalili | anasios | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 24 | 10-09-06 20:27 |
Γεννα Lifalili | Tricky | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 15 | 09-06-06 09:24 |