Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ποτάμια Αφρικής - Μαδαγασκάρη > Κιχλίδες ποταμών Αφρικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-10-07, 21:23
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα congo tetra εφόσον δεν είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Απλά φρόντισε να τους κάνεις καλή προσαρμογή και να τα εισάγεις στο ενυδρείο με σβηστά φώτα, αργά το βράδυ αν γίνεται.

Αφού το δεύτερο ψάρι περνούσε αργά-αργά πάνω από τα αυγά με την πυελική του χώρα μας δείχνει ότι κατά 99% πρόκειται για αρσενικό.
Παλιά 12-10-07, 23:01
andreasp Ο χρήστης andreasp δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ATHENS
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα congo tetra εφόσον δεν είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Απλά φρόντισε να τους κάνεις καλή προσαρμογή και να τα εισάγεις στο ενυδρείο με σβηστά φώτα, αργά το βράδυ αν γίνεται.
ok! Θα πάω την Δευτερα να πάρω 4.
Και οχι ... δεν ειναι μικρα σε μέγεθος! Περίπου 4-5 εκατοστά το καθένα.

Παράθεση:
Αφού το δεύτερο ψάρι περνούσε αργά-αργά πάνω από τα αυγά με την πυελική του χώρα μας δείχνει ότι κατά 99% πρόκειται για αρσενικό.
Μακάρι!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsdimitrios Εμφάνιση μηνυμάτων
πάντως εγώ έχω γύρω στα 15 Lifalili (γονεις και γέννα, ενήλυκα όλα τωρα πια) και ολα ειναι μια χαρά σε 200 λίτρα...
τα θεωρώ πολύ ήρεμα ψάρια εκτος απο την περίοδο της γέννας που προστατεύουν τα αυγά και τα μωρά...
αν φυσικά θέλεις γέννα πρέπει το ζεύγος να μείνει μόνο του!!!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ-ΠΛΑΚΟΣΤΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΟΨΑΡΑ.
Εχεις κάποια φωτογραφία τους?
Αυτα που πήρα (τα δευτερα... απο το petshop) τα πήρα με το όνομα "Jewel".
Ειχαν ενα εντονο κοκκινο, σε αντίθεση με αυτα που μου εδωσε ο Κωστας, που ακόμα δεν έχουν πάρει χρώμα.
Παίζει να μην ηταν ακριβως ιδια (διαφορετικο ειδος και ίδιο γένος), και για αυτό να αρπάχτηκαν ?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 12-10-07 στις 23:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-07, 23:04
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Οι κιχλιδες αρπαζονται περισσοτερο οταν ειναι του ιδιου ειδους, οταν οι συνθηκες ειναι ευνοικες,
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-10-07, 16:12
Senior Member

Προεπιλογή ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ !!!!

Και ομως ΕΙΝΑΙ ζευγάρι!!!
Ειναι απίστευτα ψάρια! Κοκκινίζουν και ασπρίζουν μέσα σε κλάσματα του δευτερολεπτου.
Πλησιάζω κοντά και ίσως τα τρομάζω λιγάκι, ασπρίζουν. Φευγω και επανέρχονται επανω απο τα αυγά τους, και γινονται κοκκινα, σαν την συσκευασια του Marlboro. Ειδικα το ενα , με την μια βουλα απο την καθε πλευρα που ειναι συνέχεια επανω απο τα αυγα με την κοιλια του, και εχει πεταχτεί ο κώλος του εξω. (κατι ασπρο φαίνεται. Αυγο ειναι? ή "πουλί" ?)

1. Αλλαγή νερού να κάνω?
2. Τα αυγα ειναι ακριβως διπλα στην εισοδο του εσωτερικου φιλτρου (carrefure). Υπάρχει κινδυνος? Τι να κάνω?

Σε 2 ωρες ανεβαίνω στο Water Inn. Πειτε μου τι χρειάζεται να αγοράσω. Τροφή για τα ψαράκια που τυχόν βγούνε? Τι τροφή?

Αν έχετε να προτείνετε το οτιδήποτε , ειμαι εδω!

Εχω ενθουσιαστεί!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00547.jpg
Εμφανίσεις:  558
Μέγεθος:  49,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00549.jpg
Εμφανίσεις:  542
Μέγεθος:  52,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00550.jpg
Εμφανίσεις:  573
Μέγεθος:  48,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-10-07, 17:07
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Το ψάρι που περιγράφεις με τη βούλα είναι το θηλυκό, μιας και αυτό είναι που προσέχει τα αυγά την περισσότερη ώρα. Αυτό που προεξέχει είναι το αναπαραγωγικό της όργανο (ovipositor) που της επιτρέπει να εναποθέτει τα αυγά της.

1. Από πότε έχεις να αλλάξεις νερό; Καλύτερα να μην κάνεις αλλαγή νερού.
2. Υπάρχει κίνδυνος αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι γονείς θα μετακινήσουν τα μωρά μόλις εκκολαφθούν.

Να πάρεις αυγά αρτέμιας και τροφή για νεογέννητα ωοτόκα (σε υγρή ή ξηρά μορφή). Κάνε μια δοκιμή από τώρα για να δεις αν τα καταφέρνεις με την εκκόλαψη αρτέμιας.
Παλιά 18-10-07, 17:18
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Το ψάρι που περιγράφεις με τη βούλα είναι το θηλυκό, μιας και αυτό είναι που προσέχει τα αυγά την περισσότερη ώρα. Αυτό που προεξέχει είναι το αναπαραγωγικό της όργανο (ovipositor) που της επιτρέπει να εναποθέτει τα αυγά της.

1. Από πότε έχεις να αλλάξεις νερό; Καλύτερα να μην κάνεις αλλαγή νερού.
10-10-2007.
Απο την ημερα που ξεκινησε αυτο το thread. Τα ψαρια ειχαν μπει σε 100% καινουργιο νερο.
Δεν νομίζω να βιάζει η αλλαγή νερού. Ετσι και αλλιώς τα δυο αυτα ψαράκια , μαζι με το CAE δεν ειναι και καμια τρομερη ιχθυοφορτιση.
Τι λες?

Παράθεση:
2. Υπάρχει κίνδυνος αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι γονείς θα μετακινήσουν τα μωρά μόλις εκκολαφθούν.

Να πάρεις αυγά αρτέμιας και τροφή για νεογέννητα ωοτόκα (σε υγρή ή ξηρά μορφή). Κάνε μια δοκιμή από τώρα για να δεις αν τα καταφέρνεις με την εκκόλαψη αρτέμιας.
Τρεχω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-10-07, 19:49
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Καλύτερα να μην κάνεις αλλαγή νερού.
Αυτό...
Παλιά 18-10-07, 20:50
COSTAS21 Ο χρήστης COSTAS21 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Α.ΠΑΤΗΣΙΑ-ΛΑΜΙΑ
Προεπιλογή

¶ντε χαζομπαμπαααααααααααά ελπίζω να άξιζε η αναμονή ,όντως τα ψάρια είναι μαγία ,τα κοιτάς, ασπρα κλείνεις τα βλέφαρα σου τα ανοίγεις κατακκόκινα ,τώρα όμως είναι τα δύσκολα μπορεί να πάνε όλα καλά μπορεί να σηκωθείς το πρωί και τσούπ ούτε ένα αυγό...χτύπα ξύλο.Θέλει υπομονή κάτι που εγώ δεν είχα.Ερώτηση...παρατήρησες ποιό ψάρι έκανε τα αυγά για να λύσουμε μιά για πάντα την απορία μας; εάν τα έκανε αυτό με τα δυό σημάδια από την μία πλευρά είναι αυτό που μου έκανε και μένα...παρατήρησες το άλλο να πηγαίνει πάνω από τα αυγά και να τρίβει την κοιλιά του(πουλί)του;τότε αυτός θα είναι ο μπαμπάς και θα είναι πλέον σίγουρο Anyway κοίτα μην ξενυχτήσεις και άυριο στην δουλειά είσαιότι είναι να γίνει θα γίνει καλή συνέχεια και πολύ υπομονή τα καλύτερα έρχονται...

Φιλικά Κώστας

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-10-07, 21:08
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από COSTAS21 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ερώτηση...παρατήρησες ποιό ψάρι έκανε τα αυγά για να λύσουμε μιά για πάντα την απορία μας; εάν τα έκανε αυτό με τα δυό σημάδια από την μία πλευρά είναι αυτό που μου έκανε και μένα...παρατήρησες το άλλο να πηγαίνει πάνω από τα αυγά και να τρίβει την κοιλιά του(πουλί)του;
Αυτο νόμιζα και εγω οτι έκανε, αλλα παραπάνω ο Γιωργος απαντάει

"Το ψάρι που περιγράφεις με τη βούλα είναι το θηλυκό, μιας και αυτό είναι που προσέχει τα αυγά την περισσότερη ώρα. Αυτό που προεξέχει είναι το αναπαραγωγικό της όργανο (ovipositor) που της επιτρέπει να εναποθέτει τα αυγά της."

Τελικα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το αρσενικο και πιο το θυληκο!
Παράθεση:
Πήρα... :
Tropical Mikrovit Hi-Protein
Sera FD Artemia Shrimps
και Sera Artemia Mix σε φακελάκι.
Οδηγίες για το τι κάνω με αυτη την αρτέμια?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 18-10-07 στις 21:08 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-07, 19:31
Το avatar του χρήστη ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Ο χρήστης ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΒΕΡΟΙΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Προεπιλογή

η δικια μου εμποιρια πανω σε ολα τα παραπανω που διαβασα ειναι πωσ και γω καποτε πειρα ενα ζευγαρι και το εβαλα στο μεγαλο ενυδρειο μου.ημουν πολυ χαρουμενοσ διοτι το μεγεθοσ του ζευγαριου ηταν ικανοποιητικο αρα και τα χρωματα ηταν πολυ ωραια αλλα οταν αρχισαν τα αυγα να βγαινουν στην φορα και μαληστα 2 φορεσ ειχαμε γεννα τοτε τα πραγματα αρχισαν να γινονται πολυ δυσκολα λογο:γατοψαρα κ.α. ειδη τετοιου ειδουσ ψαριων.
το αποτελεσμα ηταν σημερα να τα εχω παει στην μανα μου σε ενα ενυδρειο 120λ μονα τουσ (το ενυδρειο ειναι μικρο αλλα δεν εχω αλλο) και με την ελπιδα να ξαναδω αυγα!!!!
Παλιά 10-11-07, 20:18
Senior Member

Προεπιλογή

Αυριο το μεσημερι το CAE εχει πάει στο ενυδρείο του γραφείου , μαζι με το χρυσόψαρο.
Σημερα τα ψάρια έκαναν πάλι αυγά.
Πριν απο λίγα λεπτά , το CAE μπροστά στα μάτια μου, έφαγε τα αυγά!
Σημερα το πρωί μετακόμισε στο ενυδρειο του γραφείου, παρέα με το χρυσόψαρο μου.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 10-11-07 στις 20:18 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές