|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tα θηλυκά saulosi είναι κίτρινα οπότε δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με τα acei των οποίων και τα δύο φύλα είναι μπλε.Ας περιμένουμε και τους παλιούς για επιβεβαίωση
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Απο τη στιγμή που είναι δύσκολο να βρεθούν τότε καλύτερα να τα αποκλήσω τα saulosi.Δεν ψάχνω κάποιο είδος που να έχει οπωσδήποτε ρίγες, απλά θέλω να έχει ωραίους χρωματισμούς και ειρηνικούς συγκατοίκους
![]() Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση (εκτός από την πολύ καλή 3άδα του Γιάννη) που το είδος να είναι peacefull, είναι δεκτή! Ευχαριστώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οτι και να επιλεξεις καλη συνεχεια απο μενα,και οτι χρειαστεις για το στησιμο κτλ,εδω ειμαστε.. Υ.Γ.μολις ειδα απο που εισαι!και εγω ειμαι απο κομοτηνη αλλα μενω αθηνα..
|
||||
|
||||
![]()
Μιλάτε για mbuna μόνο μέχρι τώρα οπότε θα συνεχίσω και εγω έτσι, αφήνωντας τις άλλες Αφρικάνες στην απόξω!? (γιατί όμως??)
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες για τον ιδανικό συνδιασμό. Στα 250 λίτρα καλό θα είναι να μην μπούνε πάνω από 2 μεγάλα (1Μ+5F) χαρέμια. Όσο αφορά τους υβριδισμούς, ξέρε ότι αν βάλεις παραπάνω από ένα είδος με ρίγες (πχ: mbamba + saulosi), θα έχεις μπάσταρδα 99% στο μέλλον. Εξαιρετικοί συνδυασμοί (είναι και θέμα γούστου φυσικά) είναι οι παρακάτω: Ηρεμία και πολύ χρώμα (διάλεξε 2 είδη) Labidochromis Caeruleus (Κιτρινα με μαύρες ρίγες στα πτερύγια) Pseudotropheus Acei (Γαλάζια με κίτρινα πτερύγια) Idotropheus Sprengerae (Χρώμα σκουριάς με σημεία που ιριδίζουν πρός το μπλέ/μωβ) Τα πρώτα είναι πιο δειλά, αλλά η κινητικότητα των Acei θα τους βγάλει όλους έξω να κολυμπάνε συνέχεια μετά από κάποιες βδομάδες/μήνες. Επιθετικότητα (σχετικά με το πρώτο σενάριο) και αρκετό χρώμα (1+2 ή 1+3) 1) Metriaclima estherae (Μονόχρωμα, πορτοκαλοκόκκινα) 2) Cynotilapia afra (Γαλάζια με σκούρες μπλε/μαύρες ρίγες, και κίτρινες λωρίδες στα πτερύγια) 3) Labeotropheus fuelleborni ΟΒ (Τα ΟΒ έχουν απίστευτα χρώματα με πιτσίλες/λεκέδες Αρκετή επιθετικότητα και πολύ κίνηση! (δεν το συνιστώ για αρχάριους στις κιχλίδες) Διάλεξε 2 είδη Melanochromis και δώσε τους χώρο πολύ! Μιλάμε για πάρτυ 24χ7! Τέλος μια πολύ καλή σελίδα να αρχίσεις να βλέπεις είδη mbuna και γενικά κιχλίδες: http://www.cichlid-forum.com/profile...hp?region=NONE Διάλεξε γεωγραφικά στο πρώτο μενού και οικογένειες στα επόμενα. Όποτε θες βοήθεια, σφύρα... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους!
Προσωπικά προτιμώ 100% την πρώτη επιλογή του φίλου mmbuna η οποία είναι ίδια με την πρόταση του Γιάννη-Malawi.Ηρεμία και Χρώμα.Η συμφωνία σας πιστεύω ότι είναι εγγύηση για το αποτέλεσμα ![]() Θα ήθελα να μου περιγράψετε τη διαφορά που θα υπάρχει αν βάλω 2 είδη από 1+5 και αν βάλω και τα 3 είδη 1+3. Ζητάω την κατανόησή σας γιατί έχω το κλασικό σύνδρομο των φίλων του ενυδρείου!Λόγω του ενθουσιασμού θελω να βάλω ΛΙΓΑ παραπάνω ψαράκια ![]() Φιλικά Χρήστος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ολοι πριν μαθουμε καποιον ρωτησαμε οποτε μην σε αγχωνει να ρωτας..καλυτερα να ρωτησεις παρα να κανεις καποια λαθος επιλογη και να την πληρωσουν τα ψαρακια,και εσυ να μην ευχαριστηθεις αυτο που κανεις.. ![]() η επιλογη σου νομιζω ειναι η καλυτερη για να ξεκινησεις με αυτα τα υπεροχα ψαρια..και στο μελλον θα μπορεσεις πιο ευκολα να ασχοληθεις με πιο αγρια και δυσκολα ειδη.. οσον αφορα την τελευταια σου ερωτηση,δεν γνωριζω να σου απαντησω κατι σιγουρο,οποτε καλυτερα να μην πω κατι που δεν ισχυει..ας περιμενουμε καποιον πιο εμπειρο.. οτι αλλο χρειαστεις.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Kαλημέρα καταρχάς
![]() Διαφορά ως προς την επιθετικότητα: Όταν ο αρσενικός θέλει να ζευγαρώσει θα ταράξει τα θηλυκά στο τρεχαλητό.Οπότε αν έχεις 3, η επιθετικότητα μοιράζεται δια 3.Αν έχεις 5, δια 5 (σημαντικό για το stress των θηλυκών). Αν βάλεις 3 είδη θα πρέπει να οριοθετηθούν περιοχές για 3 αρσενικά που μάλλον είναι δύσκολο για 250lt. Θα χρειαστείς πολλές, πάρα πολλές και ίσως περισσότερες πέτρες για κρυψώνες αλλά και κάποιους ανοιχτούς χώρους για την "ιεροτελεστία". Επίσης αν συμπέσει η περίοδος ζευγαρώματος 2 ή 3 αρσενικών θα πέσει μπόλικο ξύλο. Γνώμη μου; Αν βάλεις 2 είδη με 1/5 θα σε ανταμείψουν με χρώματα και συμπεριφορές που είναι δύσκολο να δεις αν έχεις περισσότερα είδη.Αυτά από μένα ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος με κιχλίδες | KARAGIANNISV | Malawi | 31 | 25-02-07 13:01 |
Νέο ενυδρείο: Πόσες κιχλίδες, ποιές, σε τι αναλογίες ? | mmbuna | Malawi | 9 | 12-06-04 04:18 |
Φυτά με κιχλίδες? | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 28-03-04 16:54 |