|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό εννοείται αλλά δε νομίζω να βρω και τόσο εύκολα!!!!! Αν ας πούμε αγοράσω ψάρια και μου βγούν όλα αρσενικά τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω και το0 κυριότερο πως θα καταλάβω τί έχω;;;; Σόρυ αν γίνομαι κουραστικός
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν γινεσαι κουραστικος,αλλωστε αν δεν ρωτησουμε πως θα μαθουμε..και εγω το ιδιο εκανα,οπως ολοι στην αρχη.. αν αγορασεις τα ψαρια μικρα,ειναι σχεδον αδυνατο να καταλαβεις το φυλο τους διοτι δεν εχουν ακομα αναπτυχθει για να βρεις τις και παλι πολυ μικρες διαφορες.. ο μονος τροπος να τα ξεχωρισεις θα ειναι με τον καιρο,μεσω της παρατηρησης της συμπεριφορας τους..συνηθως τα αρσενικα ειναι πιο μεγαλοσωμα και με πιο εντονα χρωματα..συνηθως.. αν σου βγουν ολα ή σχεδον ολα αρσενικα θα εχεις πιο πολυ κυνηγητο καθως θα μεγαλωνουν..αν εχεις ομως αρκετες κρυψωνες θα ειναι πιο ****** τα πραγματα..στην περιπτωση αυτη,αφου εντωπισεις τα παραπανω αρσενικα τα απομακρυνεις και βαζεις αλλα με την ελπιδα να σου βγουν θηλυκα,εκτος και αν βρεις πιστοποιημενο θηλυκο..ακομη ομως και ετσι να βγουν,τα ειδη αυτα ειναι απο τα πιο ηρεμα..οποτε θα εχεις χρονο να διορθωσεις τις αναλογιες..δεν ειναι οπως πχ τα demasoni που αν δεν τα προλαβεις τα βγαζεις νεκρα.. οποτε μην σε αγχωνει τοσο αυτο..με τον καιρο,με αυτα τα ειδη,θα δεις και απο μονος σου οτι χρειαζεται να κανεις..εγω ας πουμε επεσα με 1θηλ και 3 αρσ..εχω αρκετη πετρα και κρυψωνες και δεν εχω σχεδον καθολου κυνηγητο..βεβαια ψαχνω να βρω θηλυκα,αλλα τα ψαρια μεχρι τωρα συμβιωνουν μια χαρα..και δεν ειναι μικρα.. ελπιζω να σε βοηθησα.. προχωρα το αν σου αρεσουν,και για οτι αποριες εχεις στην πορεια ολοι εδω θα σε βοηθησουν..
|
||||
|
||||
![]()
Οκ αυτό θα κάνω !!!! Θα το προχωρήσω και βλέπουμε!!!! Ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() καλη επιτυχια!περιμενουμε νεα,και απο τους δυο σας με τις εξελιξεις.. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα στην παρέα!
Εχω καταλήξει (σχεδόν) στο συνδιασμό του νέου ενυδρείου: labidochromis caurelius iodotropheus sprengerae pseudotropheus acei. θέλω να ρωτήσω αν είναι δυνατή η αλλαγή των acei με labidochromis Mbamba.Η πρόταση για την αλλαγή γίνεται λόγω των χρωμάτων των Mbamba, αλλά αν ο συνδιασμός θα προκαλέσει προβλήματα το ξεχνάω αμέσως! ![]() Ευχαριστώ!!! |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα φιλε μου..
αν βαλεις 2ειδη labidochromis θα υπαρξει κινδυνος υβριδισμου..και δεν ξερω κατα ποσο θα βρεις mbamba καθως ειναι δυσευρετα.. θα προτεινα να το αποφυγεις για τον πρωτο λογο ομως..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στην πραγματικότητα, τα είδη που υβριδίζουν μεταξύ τους, (95% των περιπτώσεων) είναι είδη που μοιάζουν οπτικά. Τα Caeruleus με τα Mbamba, αν και τα 2 Labidochromis ΔΕΝ θα υβριδίσουν γιατί είναι τελείως διαφορετικά χρώματα και επίσης ιδιοσυγκρασίες. Γνώμη μου είναι (πάντα, αφού δεν έχω πτυχίο ιχθυοκαλλιέργειας, ή παρόμοιας επιστήμης) ότι ένας αρσενικός Mbamba θα σκότωνε σε dt μια θυληκιά Caeruleus στην προσπάθεια του να ζευγαρώσει μαζί της. Πρέπει να δει κανεις και τα 2 είδη να ζευγαρώνουν για να καταλάβει την διαφορά στην συμπεριφορά τους. Τα Caeruleus μου, ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος με κιχλίδες | KARAGIANNISV | Malawi | 31 | 25-02-07 13:01 |
Νέο ενυδρείο: Πόσες κιχλίδες, ποιές, σε τι αναλογίες ? | mmbuna | Malawi | 9 | 12-06-04 04:18 |
Φυτά με κιχλίδες? | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 28-03-04 16:54 |