Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων

Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-05-07, 12:10
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Παπαδόπουλος Κώστας Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην περίπτωση που θες να προσθέσεις ψιλή άμμο σε κάποιο σημείο του βυθού, ποιός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να το κάνεις ενώ το ενυδρείο βρίσκεται σε λειτουργία

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.
αν και δεν ειναι απαραιτητα για αμμο,δες λιγο παρακατω...
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ntaquarium.htm
καλη συνεχεια φιλε μου.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-05-07, 12:25
Το avatar του χρήστη Andreas301
Andreas301 Ο χρήστης Andreas301 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Κώστα θα σου περιγράψω πώς το έκανα εγώ.
Υπήρχε ένα μπροστινό τμήμα στο ενυδρείο στο οποίο δεν είχα φυτά και στο οποίο δεν είχα βάλει υπόστρωμα (φυτών) αλλά μόνο aqualit της hobby. Λοιπόν μία μέρα αποφάσισα να κάνω δραστικές αλλαγές στο τοπίο και μεταξύ αυτών ήταν και η αντικατάσταση αυτού του τμήματος με χαλαζιακή άμμο (αγορασμένη)).
Το γεγονός ότι αυτό το τμήμα από κάτω δεν είχε υπόστρωμα - λάσπη διευκόλυνε πολύ την κατάσταση. Με ένα πλαστικό ποτήρι απομάκρυνα σιγά σιγά το aqualit, άδειασα την περιοχή μέχρι τον πάτο (φάνηκε το τζάμι) και συγκράτησα τα πλευρά, για να μην μπαίνουν πάλι μέσα τα χαλίκια, με βότσαλα.
Στη συνέχεια έπαιρνα λίγη λίγη την άμμο από έναν κουβά όπου την είχα ετοιμάσει με το ποτήρι και την έριχνα πολύ χαμηλά κατευθείαν στα σημεία που ήθελα για να μην σκορπίζεται. Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτό έγινε ταυτόχρονα με μία μεγάλη αλλαγή νερού, δηλαγή το ενυδρείο ήταν κατά το μισό γεμάτο.

Προφανώς η διαδικασία προκαλεί μία γενικότερη ταραχή στα ψάρια, όμως μεγάλες αλλαγές στο περιβάλλον τους δεν κάνουμε κάθε μέρα. Το νερό που έριξα μετά (αλλαγή νερού όπως είπαμε) είχε διπλή δόση stresscoat και επιπλέον aquavital της tetra.

Το ενυδρείο στο οποίο έγιναν αυτά είναι το RIO125. Σε λιγότερο από μία ώρα το φίλτρο είχε καθαρίσει οποιαδήποτε θολούρα (βέβαια έχω ακόμη ενα εξωτερικό)

Φωτογραφίες και video από τα ενυδρεία μου

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-05-07, 12:29
Το avatar του χρήστη Παπαδόπουλος Κώστας
Παπαδόπουλος Κώστας Ο χρήστης Παπαδόπουλος Κώστας δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Φίλε (αν μου επιτρέπεται η προσφώνηση) Κlaz το συγκεκριμένο ενυδρείο πιστεύω πως είναι από τα ομορφότερα παραδείγματα φυτεμένων ενυδρείων. Το link το είχα ήδη υπόψη μου καθώς είχα επισκεφτεί κατ'επανάληψη την σελίδα του κ. Τσάμη, η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- ελληνικές προσπάθειες στο χώρο του χόμπυ. Με την Μάγδα είχα επίσης την χαρά να συνομιλήσω κατά την διάρκεια της Έκθεσης Βιβλίου. Σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και η ίδια και το ενυδρείο της.

Ανδρέα πολύ αναλυτική η περιγραφή σου σ' ευχαριστώ πολύ. Στην περίπτωση μου μάλλον τα πράγματα δεν θα είναι και πολύ ρόδινα αφού υπόστρωμα -δυστυχώς-υπάρχει σε όλη την επιφάνεια του βυθού. Με έπιασε βλέπεις το χουβαρνταλίκι και το άπλωσα παντού(2 κουβάδες Tetra complete substrate) ο μπούφος. Μάλλον θα έπρεπε να μελετήσω καλύτερα την κατάσταση και να μεριμνήσω για να υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις μελλοντικά. Σε τέτοιες λεπτομέρειες φυσικά είναι που μετράει η εμπειρία. Τέλος πάντων, ίσως στο μέλλον να πραγματοποιήσω μια εκ βαθέων αλλαγή στο ενυδρείο και να αλλάξουν πολλά πράγματα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-05-07, 12:34
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Προεπιλογή

και βεβαια σου επιτρεπεται(κωστας λεγομαι και εγω..!!).και συμφωνω οτι συγκεκριμενα υπηρξε οντως παραδειγμα προς μιμηση το ενυδρειο της,οταν ηταν ετσι φυτεμενο σε στυλ ολλανδικου τυπου.αυτο και τιποτε αλλο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές