Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων

Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-05-07, 22:29
maikl Ο χρήστης maikl δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βεροια
Προεπιλογή

Εμενα το ενυδρειο σου μου αρεσε πολυ..

Τα τετρα σου ομως να ξερεις οτι ειναι η "φυσικη" τροφη των σκαλαριων...

Οσο για την αναπαραγωγη που πετυχες-γιατι οτι και να λες εσυ εισαι ο κυριος "υπαιτιος" γι'αυτην και μετα ολα τα αλλα-απλα τα συχαρητηρια μου.(πολλοι απο μας θα ηθελαν να πετυχουν μια τετοια γεννα..)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 22:44
Το avatar του χρήστη complex
complex Ο χρήστης complex δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: SKG (Θεσσαλονίκη...)
Προεπιλογή

Για αυτό έγινε καλή η γέννα επειδή υπήρχε ζωντανό φαϊ.

Το μέλλον είναι υγρό...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 23:19
Το avatar του χρήστη Nik25
Nik25 Ο χρήστης Nik25 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Tα συγχαρητηρια και απο μενα τοσο για την αναπαραγωγη οσο και για την πολυ πολυ καλη κατασταση των φυτων σου.Δεν ξερω ποσο καιρο βεβαια τρεχει το ενυδρειο και αν περασες αλγες και φουρτουνες παντως φενεται να βρηκε την ισορροπια του το ολο συστημα (κατι που ακομα με ταλαιπωρει εμενα...).Πολυ ομορφο οπτικο αποτελεσμα.Χαιρεσαι να το βλεπεις...πραγματικα.καλη συνεχεια και με ακομα πιο πολλες γεννες

www.dreamwaters.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 05:40
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Πολυ καλη προσπαθεια.
Εχω ομως μια απορια.
Alternanthera reineckii ''roseafolia'' ή lilacina, χωρις co2 με GH 33 και με φωτισμο 2x 36 T8, και ειναι ετσι κοκκινη?
Εκτος αν ειναι φρεσκοαγορασμενη.... αλλιως θα ναι πολλοι αυτοι που θα θελουν κλαδεματακι..

Οσο για την αναπαραγωγή, τα 30 λιτρα απο δω και μπρος θα δημιουργησουν προβλημα στην αναπτυξη των σκαλαριων.
Καλυτερα να επιστρεχουν στο μεγαλο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 06:46
Το avatar του χρήστη Παπαδόπουλος Κώστας
Παπαδόπουλος Κώστας Ο χρήστης Παπαδόπουλος Κώστας δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολυ καλη προσπαθεια.
Εχω ομως μια απορια.
Alternanthera reineckii ''roseafolia'' ή lilacina, χωρις co2 με GH 33 και με φωτισμο 2x 36 T8, και ειναι ετσι κοκκινη?
Εκτος αν ειναι φρεσκοαγορασμενη.... αλλιως θα ναι πολλοι αυτοι που θα θελουν κλαδεματακι..

Οσο για την αναπαραγωγή, τα 30 λιτρα απο δω και μπρος θα δημιουργησουν προβλημα στην αναπτυξη των σκαλαριων.
Καλυτερα να επιστρεχουν στο μεγαλο.
Σας ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις αλλά και για τις παρατηρήσεις.

Η Alternanthera reineckii (ή οποίο τελοσπάντων είναι το εν'λόγω φυτό ) είναι αγορασμένη το προηγούμενο καλοκαίρι και μάλιστα από το Ikea και ήταν δύο ριζούλες.Ότι υπάρχει από αυτό το φυτό μέσα στο ενυδρείο προήλθε από τα κλαδέματα των αρχικών φυτών.Πέρασε φυσικά και αυτό τις δύσκολες φάσεις του, αλλά τελικά δείχνει οτι προσαρμόστηκε καλά. Και πραγματικά, το ενυδρείο δεν διαθέτει σύστημα co2 είναι με τους εργοστασιακούς του λαμπτήρες, των οποίων πλησιάζει ο καιρός της αλλαγής των.Όσο για την σκληρότητα του νερού τουλάχιστον το τεστ gh/kh της tetra αυτό το αποτέλεσμα δίνει.Πίστευω ότι άλλοι φίλοι που κατοικούν στην ίδια περιοχή με εμένα θα το επιβεβαιώσουν.Το νερό είναι πέτρα. Τώρα το θέμα της άλγης, φυσικά και με ταλαιπώρησε πολύ στο παρελθόν με τις διάφορες μορφές τις (ας είναι καλά οι οτόκυνκλοι και τα sae και οι αλλαγές νερού), επίσης αρχικά και το ξύλο που έχω μέσα παρουσίασε μύκητα στην αρχή , τελικά πιστεύω πως το ενυδρείο βρίσκει σιγά-σιγά την δική του ισορροπία.Πάντως και το ενυδρείο και εγώ έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Πιστεύω οτι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και σε καμία περίπτωση δεν είμαι "ήσυχος" και χαλαρός με το αποτέλεσμα.Είμαι διατεθημένος να διαθέσω και περισσότερο χρόνο και χρήμα στο χόμπυ μέχρι να ικανοποιηθώ.
Και μερικές ακόμη φωτό , sorry για την ποιότητα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01305.JPG
Εμφανίσεις:  296
Μέγεθος:  145,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01318.JPG
Εμφανίσεις:  330
Μέγεθος:  146,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01313.JPG
Εμφανίσεις:  345
Μέγεθος:  145,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01312.JPG
Εμφανίσεις:  316
Μέγεθος:  150,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01292.JPG
Εμφανίσεις:  302
Μέγεθος:  130,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC01299.JPG
Εμφανίσεις:  333
Μέγεθος:  146,3 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 07:09
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης των μετρησεων.
Λεω απλως οτι το συγκεκριμενο φυτο, υποτιθεται οτι θελει μαλακο νερο, μπολικο φως, διοξειδιο και λιπανση για να παει καλα...
Για τα υπολοιπα φυτα γινεται και χωρις.

Απο τη στιγμη που εχεις ορεξη, οι δυνατοτητες ειναι πολλες.
Ως προς το aquascaping, για να μην φαινονται τα φυτα λες και ειναι σε βιτρινα μαγαζιου, μπορεις να κανεις διαφορα πραγματακια..

Ομαδοποιησε τα φυτα, και βαλτα ωστε να μην ειναι συμμετρικα. Απο κει και περα, δες αλλα φυτεμενα για ιδεες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 07:44
Member

Προεπιλογή

Πολύ μου αρέσει αυτή η κουβέντα

Το θέμα του co2 είναι ένα μέρος του εξοπλισμού προς προμήθεια.Το κομμάτι που αφορά την λίπανση τώρα , είναι κάτι που με προβληματίζει , γιαυτό και δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποιο πρόγραμμα. Απλώς φοβάμαι ότι χωρίς παροχή co2 η λίπανση θα γίνει προϊόν εκμετάλευσης από την άλγη με αποτέλεσμα την έξαρση της. Ακόμη το μαλετάω το θέμα αυτό.
Ότι αφορά το aquascaping σίγουρα πιστεύω ότι πρωτα απ'όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός (χωρίς να υπάρχουν φυσικά ακρότητες). Η προηγούμενη ακριβώς κατάσταση του ενυδρείου ,πρίν το τελευταίο κλάδεμα, ήταν επιμελώς ατημέλητη και κάπου λίγο με κούρασε. Η παρούσα όψη του ενυδρείου είναι πιστεύω μεταβατική, καθώς πολύ γρήγορα τα φυτά θα ξαναμεγαλώσουν φτάνοντας στην επιφάνεια του νερού.Για την διάταξη και το στήσιμο σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Εξάλου γιυτόν τον λόγο αποφάσισα να παρουσιάσω δημόσια το ενυδρείο, για να λάβω και γνώμες πιο έμπειρων ανθρώπων στο χώρο του χόμπυ. Όλες η γνώμες και οι απόψεις λαμβάνονται υπ'όψη .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 11:19
Το avatar του χρήστη Access
Access Ο χρήστης Access δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Προεπιλογή

Κώστα,
Πραγματικά όμορφο το ενυδρείο σου και καλοδιατηρημένο. Η μόνη μου παρατήρηση είναι ότι κάποια από τα φυτά που έχεις αυτή την στιγμή μπροστά μεγαλώνουν/φουντώνουν αρκετά και θα πρέπει κάποια στιγμή να μετακομίσουν, θα μου άρεσε επίσης να βλέπω λίγο περισσότερο τα ξύλα που υπάρχουν μέσα.
Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή του.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
Λεω απλως οτι το συγκεκριμενο φυτο, υποτιθεται οτι θελει μαλακο νερο, μπολικο φως, διοξειδιο και λιπανση για να παει καλα..
Όσον αφορά την Alternanthera reineckii ''roseafolia'' Sir, ρίξτε μια ματιά στο site της Tropica σχετικά με τις παραμέτρους.
http://www.tropica.dk/productcard_1.asp?id=023

Από προσωπική εμπειρία να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο φυτά τα πάει πολύ καλά σε ενυδρείο χωρίς λίπασμα (με υπόστρωμα φυσικά) χωρίς διοξείδιο και με φως 0,5w/litro βέβαια το νερό δεν είναι τόσο σκληρό εδώ στην Αθήνα.

Τώρα αν θέλεις κλαδεματάκι κάτι μπορεί να γίνει ρώτα τον μπισκοτάνθρωπο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 10:08
Το avatar του χρήστη alan boy
alan boy Ο χρήστης alan boy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ανδρος κυκλαδες
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lmaikl Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμενα το ενυδρειο σου μου αρεσε πολυ..
τα συχαρητηρια μου.(πολλοι απο μας θα ηθελαν να πετυχουν μια τετοια γεννα..)

θα συμφωνησω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 11:10
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα Σωκράτη , είδες τελικά η συζήτηση μας στην έκθεση υπήρξε καταλυτική και πήρα το θάρρος να κάνω και εγώ την παρουσίαση του δικού μου ενυδρείου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την θερμή υποδοχή και τα σχόλια σας. Μου δίνετε εφόδια και κουράγιο να συνεχίσω και για κάτι καλύτερο. Σύντομα ο σύλλογος θα αποκτήσει και ένα νέο μέλος. Σωκράτη σ'ότι αφορά την εκδρομή δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας ακολουθήσω λόγω κάποιων κοινωνικών υποχρεώσεων (βαφτίσια) που προέκυψαν. Παρόλα αυτά ελπίζω να μπορέσω να σας δώ στην επόμενη συνάντηση σας. Χαιρετίσματα σε όλους και να περάσετε τέλεια.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές