|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εμενα το ενυδρειο σου μου αρεσε πολυ..
![]() Τα τετρα σου ομως να ξερεις οτι ειναι η "φυσικη" τροφη των σκαλαριων... ![]() Οσο για την αναπαραγωγη που πετυχες-γιατι οτι και να λες εσυ εισαι ο κυριος "υπαιτιος" γι'αυτην και μετα ολα τα αλλα-απλα τα συχαρητηρια μου.(πολλοι απο μας θα ηθελαν να πετυχουν μια τετοια γεννα..) |
|
||||
|
||||
![]()
Για αυτό έγινε καλή η γέννα επειδή υπήρχε ζωντανό φαϊ.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλη προσπαθεια.
Εχω ομως μια απορια. Alternanthera reineckii ''roseafolia'' ή lilacina, χωρις co2 με GH 33 και με φωτισμο 2x 36 T8, και ειναι ετσι κοκκινη? Εκτος αν ειναι φρεσκοαγορασμενη.... ![]() Οσο για την αναπαραγωγή, τα 30 λιτρα απο δω και μπρος θα δημιουργησουν προβλημα στην αναπτυξη των σκαλαριων. Καλυτερα να επιστρεχουν στο μεγαλο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η Alternanthera reineckii (ή οποίο τελοσπάντων είναι το εν'λόγω φυτό ![]() Και μερικές ακόμη φωτό , sorry για την ποιότητα |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης των μετρησεων.
Λεω απλως οτι το συγκεκριμενο φυτο, υποτιθεται οτι θελει μαλακο νερο, μπολικο φως, διοξειδιο και λιπανση για να παει καλα... Για τα υπολοιπα φυτα γινεται και χωρις. Απο τη στιγμη που εχεις ορεξη, οι δυνατοτητες ειναι πολλες. Ως προς το aquascaping, για να μην φαινονται τα φυτα λες και ειναι σε βιτρινα μαγαζιου, μπορεις να κανεις διαφορα πραγματακια.. Ομαδοποιησε τα φυτα, και βαλτα ωστε να μην ειναι συμμετρικα. Απο κει και περα, δες αλλα φυτεμενα για ιδεες... |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ μου αρέσει αυτή η κουβέντα
![]() Το θέμα του co2 είναι ένα μέρος του εξοπλισμού προς προμήθεια.Το κομμάτι που αφορά την λίπανση τώρα , είναι κάτι που με προβληματίζει , γιαυτό και δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποιο πρόγραμμα. Απλώς φοβάμαι ότι χωρίς παροχή co2 η λίπανση θα γίνει προϊόν εκμετάλευσης από την άλγη με αποτέλεσμα την έξαρση της. Ακόμη το μαλετάω το θέμα αυτό. Ότι αφορά το aquascaping σίγουρα πιστεύω ότι πρωτα απ'όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός (χωρίς να υπάρχουν φυσικά ακρότητες). Η προηγούμενη ακριβώς κατάσταση του ενυδρείου ,πρίν το τελευταίο κλάδεμα, ήταν επιμελώς ατημέλητη και κάπου λίγο με κούρασε. Η παρούσα όψη του ενυδρείου είναι πιστεύω μεταβατική, καθώς πολύ γρήγορα τα φυτά θα ξαναμεγαλώσουν φτάνοντας στην επιφάνεια του νερού.Για την διάταξη και το στήσιμο σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Εξάλου γιυτόν τον λόγο αποφάσισα να παρουσιάσω δημόσια το ενυδρείο, για να λάβω και γνώμες πιο έμπειρων ανθρώπων στο χώρο του χόμπυ. Όλες η γνώμες και οι απόψεις λαμβάνονται υπ'όψη . |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα,
Πραγματικά όμορφο το ενυδρείο σου και καλοδιατηρημένο. Η μόνη μου παρατήρηση είναι ότι κάποια από τα φυτά που έχεις αυτή την στιγμή μπροστά μεγαλώνουν/φουντώνουν αρκετά και θα πρέπει κάποια στιγμή να μετακομίσουν, θα μου άρεσε επίσης να βλέπω λίγο περισσότερο τα ξύλα που υπάρχουν μέσα. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή του. ![]() ![]() Παράθεση:
http://www.tropica.dk/productcard_1.asp?id=023 Από προσωπική εμπειρία να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο φυτά τα πάει πολύ καλά σε ενυδρείο χωρίς λίπασμα (με υπόστρωμα φυσικά) χωρίς διοξείδιο και με φως 0,5w/litro βέβαια το νερό δεν είναι τόσο σκληρό εδώ στην Αθήνα. Τώρα αν θέλεις κλαδεματάκι κάτι μπορεί να γίνει ρώτα τον μπισκοτάνθρωπο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα συμφωνησω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Σωκράτη
![]() Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την θερμή υποδοχή και τα σχόλια σας. Μου δίνετε εφόδια και κουράγιο να συνεχίσω και για κάτι καλύτερο. Σύντομα ο σύλλογος θα αποκτήσει και ένα νέο μέλος. Σωκράτη σ'ότι αφορά την εκδρομή δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας ακολουθήσω λόγω κάποιων κοινωνικών υποχρεώσεων (βαφτίσια) που προέκυψαν. Παρόλα αυτά ελπίζω να μπορέσω να σας δώ στην επόμενη συνάντηση σας. Χαιρετίσματα σε όλους και να περάσετε τέλεια. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση του Δισκοενυδρείου μου!! | AquaBoy | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 21 | 27-03-07 17:44 |
Παρουσίαση του ενυδρείου μου | Venestus13 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 10-08-06 09:20 |