|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
OXI ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ!!!!!
Κατ´εμέ μόνον τα διαθλασιόμετρα (refractometers) είναι έμπιστα, αφού πρώτα την πάτησα.......νόμιζα πως είχα 1.024 αλλά τελικά με την αγορά ενός διαθλασιομετρου ανακάλυψα ότι είχα 1.031!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ο petshopas μου είπε να μην παίρω σε καμία περίπτωση άλλο πυκνόμετρο ... μόνο αυτό θα μου πρότηνε απο υδρόμετρα και αυτό γιατι το έχει τσεκάρει με ριφακτόμετρο που έχει ... μου έκανε επήδηξη εκείνη την στιγμή .. απο την μία το ριφακτόμετρο και απο την άλλη ένα αντίστηχο μηχανάκι, και έδειχναν το ίδιο !! όχι τίποτα άλλο είναι και ακριβούτσικο ... 25 ευρώπουλα έσκασα ! |
|
||||
|
||||
![]()
με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάσω τον πρώτο μου (έστω και λαθραίο) θαλασσινό κάτοικο ...
μπορεί να φαίνεται αστείο που κάνω έτσι για μία αχυβαδίτσα μόλις 1 εκατοστού ... αλλά έτσι είναι οι χαζομπαμπάδες ... μόλις την ξεκόλλησα από τον βράχο που την εντόπισα στριμωγμένη ... αμέσως άνοιξε και έφαγε ... και τώρα σκάβει προσπαθώντας να κρυφτεί ... μην ξεχάσετε να μου πείτε για το υδρόμετρο … ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τότε εν τάξη,δεν θα υπάρχει πρόβλημα....
|
|
||||
|
||||
![]()
το πρόβλημα μου είναι με το καλιμπράρισμα !! όντως είναι μόνο αυτό που θέλει ??? να μείνει 48 ώρες βουτηγμένο ... και πριν το καλιμπράρισμα ?? είναι πολύ λάθος οι τιμές που βγάζει ??
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα υδρομετρα , ειτε βυθιζομενα ή swinging arm σαν το δικο σου , δεν καλιμπραρονται ...αλλωστε δεν εχουν βιδα ή κατι αναλογο ωστε να διορθωσεις τις τιμες του μετα απο ενα καλιμπραρισμα (οπως τα ρεφρακτομετρα / ph meters κλπ).
Ο μονος τροπος να δεις αν δουλευουν σωστα ειναι η κατα περιοδους συγκριση των αποτελεσματων με ενα αξιοπιστο ρεφρακτομετρο. Για το συγκεκριμμενο που αγορασες , εχω ακουσει πολυ καλα λογια οντως γιαυτο και ειναι και ακριβουτσικο..να το καθαριζεις με γλυκο νερο μετα απο καθε χρηση ωστε να μην κατσουν αλατια πανω στο βραχιονα. Γενικα εφοσον τωρα δειχνει σωστες μετρησεις , αν το κρατησεις σαν καινουργιο λογικα δεν θα εχεις προβλημα.Περιοδικα (καθε διμηνο πχ) , να τσεκαρεις τις μετρησεις σου με ενα ρεφρακτομετρο ωστε να εισαι 100% |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1022-1023 είναι καλή αλατότητα ?? ή πρέπει να έχω οποσδήποτε 1024 ?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την γνωμη σας παρακαλω . | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 28-10-06 21:41 |
Καθαρισμός. Την γνώμη σας .... ? | Μάγγος Θωμάς | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 10-02-06 21:49 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |
Θέλω την γνώμη σας | Gorgi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 16-11-04 21:38 |
Την γνώμη σας. | KAVOURNEN | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 15-09-04 23:20 |