|
|
||||
|
||||
![]()
Το σίγουρο είναι ότι αν θέλει κάποιος συγκεκριμένες γραμμές να επεκτείνει (sic!) τότε βάζει μόνο το συγκεκριμένο ζευγάρι και αναμένει τα αποτελέσματα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κύριοι,
Όταν έγραψα για τρία διαφορετικά αρσενικά δεν εννοούσα αυτο που καταλάβατε. Και τα τρία είναι χρώματος μπλε, αδέλφια. Όποιο απο τα τρία βγάλει απογόνους θα είμαι ευτυχισμένη ![]() Εμένα με ενδιαφέρει και κάτι ακόμα. Το φύλλο καθορίζεται απο καποιους παραγοντες (εχω ακούσει για ph, Kh, gh και θερμοκρασία). Αυτοι οι παράγοντες παιζουν ρόλο στην σύλληψη, την εγκυμοσύνη ή την γέννηση; δλδ πχ γεννιουνται ολα θηλυκά και αναλογα τις τιμες των παραγοντων γίνονται αρσενικά ή που ζει η μάνα, σε τι ενυδρείο και με τι τιμές; χχμμ, ελπιζω να έγινα κατανοητή ![]() Ευχαριστώ πολυ
|
||||
|
||||
![]()
Αχ ρε Celda τσάμπα σφαζόμαστε στην ποδιά σου ?
Ας το διευκρίνιζες. Συνέχεια Σαν αποτέλεσμα στατιστικών ναι η θερμοκρασία επηρεάζει το φύλο σε πολλά "ζώα". Τώρα μην με ρωτάς πως και τι γιατί δεν θυμάμαι. Αν και έχω την εντύπωση ότι συγκεκριμένα στα γκαπάκια όσο πιό ζεστό το νερό τόσο πιό πολλά θυληκά......αλλά δεν βάζω το χέρι στην φωτιά. |
|
||||
|
||||
![]()
Μεγάλο θέμα, που με απασχολεί και το ψάχνω εδώ και καιρό, χωρίς να έχω βρει τις κατάλληλες απαντήσεις ακόμα (επι τη ευκαιρία, όποιος έχει εμπεριστατωμένες σίγουρες πληροφορίες, ας μας πει...).
Από στατιστικές παρατηρήσεις μέχρι σήμερα, στα δικά μου ενυδρεία και γέννες, έχω δει ότι όσο χαμηλώνει το pH τόσο περισσότερα θηλυκά βγαίνουν (pH= καθοριστικός παράγοντας στο φύλλο). Στο θέμα της θερμοκρασίας, παρ' όλο που τόχω "παίξει" και αυτό, δεν έχω καταφέρει να βγάλω συμπεράσματα. Οι σκληρότητες δεν έχω ιδέα πως μπορεί να συμβάλλουν στα συγκεκριμένα ψάρια, αν και μάλλον κάπως θα επηρρεάζουν και αυτές το όλο θέμα...
|
|||
|
|||
![]()
Από έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι πρώτα το pH και μετά η θερμοκρασία παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στον καθορισμό του φύλου των ψαριών.
Αυτό που έχω παρατηρήσει και εφαρμόζω στις αναπαραγωγές (κυρίως στα Apistogramma όπου επιθυμούμε περισσότερα θηλυκά από αρσενικά - όπως και στα guppy) είναι να κρατάω χαμηλά το pH και σταθερή την θερμοκρασία στους 27C. Έτσι πετυχαίνω στα 10 ψάρια, τα 3 (ή 4) να είναι αρσενικά και τα 6 (ή 7) να είναι θηλυκά. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό θα δούλευε στα guppies αλλά απλά το αναφέρω μιας που το έφερε η συζήτηση. |
|
||||
|
||||
![]()
Δέν ανοίγω καινούριο πόστ καθώς η ερώτηση που θα κάνω είναι επί τούτου.
Εδώ και 1 εβδομάδα τρέχει ένα καινούριο ενυδρείο 70 λίτρων με 15 θηλυκά guppies (και 2 γατοψαράκια βυθού,αλλά αυτά δέ μας ενδιαφέρουν προς το παρών).Σήμερα λοιπόν,μετά από 1 εβδομάδα στο ενυδρείο αυτό μπήκαν και 2 αρσενικά guppies. Ερώτηση : Θα υπάρξει αναπαραγωγή,και αν ναι αργά ή γρήγορα? Πρέπει να κάνω κάτι άλλο πρώτα ή να διορθώσω κάτι από την υπάρχον σύνθεση?Από προετοιμασία τί να κάνω στη συγκεκριμένη περίπτωση?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πόσα guppy σε μικρό ενυδρειάκι? | CASPER | Ζωοτόκα | 11 | 22-01-06 13:51 |
Αναπαραγωγή Ottocinclus | lasal | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 30-09-05 21:47 |
Ενυδρείο για guppy. | nemo | Ζωοτόκα | 5 | 10-06-05 23:39 |
guppy πιαστηκέ σε φιλτρο!SOS | el00140 | Ζωοτόκα | 2 | 29-02-04 05:18 |
Colisa Lalia πληροφοριες για αναπαραγωγή. | newfish | ¶λλα λαβυρινθόψαρα | 0 | 16-12-02 18:52 |