|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα
Έχω κ εγώ 1 apple snail σε ενυδρειο με χρυσόψαρα.Τον τελευταίο καιρό όμως έχει εμφανιστεί δειλά δειλά άλγη καφέ. Δε βλέπω το σαλιγκαράκι να την προτιμάει ιδιαίτερα. Μήπως να έβαζα σαλιγκάρι ramsphorn μαζί; Θα είχα αποτέλεσμα;
|
||||
|
||||
![]()
Δύσκολα θα φάει άλγη το apple snail...
Τα ramshorns την τσακίζουν, αλλά τα τσακίζουν και τα χρυσόψαρα.. αν είναι μεγάλα τα χρυσόψαρα δλδ, δεν θα αργήσουν να τα ξεπαστρέψουν |
|
|||
|
|||
![]()
Σνιφ! Θα μπορουσα να δοκιμάσω; Τα χρυσόψαρα δεν είναι μεγάλα.
Αλλιώς τι άλλη επιλογή έχω ; Το apple το πηρα για την άλγη υποτίθεται.
|
||||
|
||||
![]()
Δοκιμασε αν θέλεις... Εγώ και σε fancy χρυσόψαρα που έβαλα στην αρχή δεν τα πείραζαν, αλλά μετά τα έβρισκα άδεια..
Το θέμα είναι πως και τα μεγάλα να μην πειράξουν, ότι γεννά και να κάνουν ,θα εξαφανίζεται.. έτσι κάποια στιγμή θα μείνεις χωρίς σαλιγκάρια. Δυστυχώς επιλογές δεν υπάρχουν..τα mts δεν τα πειράζουν ,λόγω του ότι είναι κρυμμένα κυρίως στον βυθό.. αλλά εκτός του ότι γεννάνε σαν κουνέλια και δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς εύκολα, δεν κάνουν την δουλειά που κάνουν τα ramshorns σε καμία περίπτωση. Καθαρίζω με το χέρι εγώ τα τζαμια... Όσο για τα φυτά , μια στο τόσο τα μεταφέρω στο γαριδαδικο ,τα "γλύφουν" οι γαρίδες και τα επιστρέφω |
|
|||
|
|||
![]()
Τα common και τα comet τρώνε ότι χωράει στο στόμα τους, κυριολεκτικά! Μωρά από ramshorn, mts, apple, psysa δεν είδα ποτέ. Και είχα κρυψωνες
Μια φορά έβγαλα με τσιμπιδακι ένα ramshorn από το στόμα ενός χρυσόψαρου. Το έβλεπα που ήταν μπουκωμενο(φαντάστηκα έδωσε όλη την τροφή μέσα) και πνιγόταν Τώρα με την αλλαγή ψαροσυνθεσης (γκαπυ) βλέπω πολλά μικρά και σουλατσαρουν!! Από την άλλη, fancy που έιχε γνωστός, μια χαρά παρέα έκανε με τα σαλιγκάρια. Μέχρι που ξεστησε το ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]()
Κι εγώ όταν είχα δύο fancy τα physa τα είχαν ξεπαστρέψει. Ουτε το κέλυφος δεν έβρισκα τα κατάπιναν ολόκληρα. Μέσα σε ένα δύο μήνες δεν έμεινε τίποτα.
Για ramshorn που γίνονται πιο μεγάλα δεν ξέρω αλλά τα μικρά σίγουρα θα τα φάνε. |
|
|||
|
|||
![]()
Όποτε αν πάρω μεγάλα ramshorn ίσως έχω μια ελπίδα; Θα βρω εύκολα;Τα δικά μου χρυσόψαρα προς το παρόν πάντα δε μου τρώνε ούτε τα φυτα. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα κ με το apple.
Ευχαριστω για τις απαντήσεις!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ramshorn | karidas | Σαλιγκάρια | 5 | 05-01-16 22:38 |
Ramshorn, Apple ή Mts? -Δημοψήφισμα | sof_v | Σαλιγκάρια | 6 | 05-11-13 19:03 |
cherry με amano; ramshorn snails με apple snails; | janickrules | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 2 | 27-04-12 20:19 |