|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
έχεις δίκιο αδερφέ αλλά λογικά αφού θα το στήσει το ενυδρείο δεν θα έχει μέσα ψάρια και καλύτερα (άποψη μου) να πάρει έναν 150 και να κρατά σταθερή την θερμοκρασία στου 24 ή 25 και να μην ανάβει συνέχεια παρά να πάρει ένα 100αρι και να ανάβει συνέχεια
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Με την ψύξη τι προτείνετε? Μπαίνει κάτι στο καπάκι ή όχι λόγο σκαφακι λάμπας. Σε περίπτωση που βάλω γαρίδες κ πρέπει να είναι κλειστό. |
|
||||
|
||||
![]()
Η θερμοκρασια δεν θα ανεβει μονο τωρα που στηνεται το ενυδρειο. Θα ανεβει και μετα απο μια διακοπη ρευματος π.χ., οποτε σε καθε περιπτωση ο θερμαντηρας δεν πρεπει να ειναι υπερβολικος.
Ανεβασε φωτο του καπακιου που να φαινεται ολοκληρο και απ'την πανω πλευρα του και απ'την κατω για να δουμε που πιθανως μπορει να μπει το ανεμιστηρακι. Εγω στο δικο μου το juwel το βαζω το καλοκαιρι σε ενα ανοιγμα που εχει το καπακι μ'ενα πορτακι (το οποιο αφαιρω τελειως) και στεκεται μια χαρα, κανει τη δουλεια και δεν χρειαζεται κατι παραπανω (βιδωματα, τρυπηματα κλπ). |
|
||||
|
||||
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=gbrOmZZM9BQ&t=298s
με το φίλτρο αυτό νομίζω θα έχεις πρόβλημα,εκτός αν έχεις σκοπό να βάλεις μόνο γαρίδες |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος ο προβληματισμος του Χρηστου...
Δεν το ξερω το φιλτρο καθολου. Η αντλια του εχει ικανοποιητικη ροη. Βλεπω οτι εχει χωρητικοτητα 0,35l... Ειναι μικρο σιγουρα αλλα δεν θα'λεγα μονο για γαριδες. Τωρα απ'τα κουτακια που βλεπω στο βιντεο...αρχιζω να αμφιβαλλω ακομα και για 0,35l... |
|
||||
|
||||
![]()
το φιλτρο δεν ειναι αρκετο αν προκειται να βαλεις ψαρια.αν εμπαιναν μονο γαριδες και το ενυδρειο δεν ειχε τετοιο μηκος ισως να ηταν οκ οσον αφορα τη φιλτρανση της στηλης του νερου.
αλλα το φιλτρο δεν πρεπει να φιλτραρει μονο τη στηλη του νερου. πρεπει να μπορει να σπρωξει και να ρουφηξει τα σκουπιδια και απτην επιφανεια του βυθου. αν δεν καθαριζει και ο βυθος,θα εχεις προβληματα με νιτρικα,θα πρεπει να κανεις πολυ συχνες αλλαγες νερου(πανω απο μια φορα την εβδομαδα) κλπ. στη θεση σου θα το αλλαζα με ενα μικρο εξωτερικο.πχ eheim 2211,fluval 106 κλπ. για το φως πιστευω εισαι ενταξει με ευκολα φυτα.αντε να βαλεις εναν ανακλαστηρα οπως σου ειπαν για αρχη και αργοτερα βλεπεις αν θες κατι παραπανω. για τη θερμοκρασια θες εναν 100αρη θερμαντηρα για να δουλευει πιο χαλαρα.για το καλοκαιρι θες και εναν controller stc1000 απο ebay,ειτε βαλεις ψαρια ειτε οχι, και ειδικα αν προκειται να βαλεις γαριδες.(10-15 ευρω εχει αυτος) παντως αν βαλεις γαριδες,θα προτεινα να μη μπουν ψαρια μαζι. αν θες ντε και καλα και ψαρια,κοιτα για iriatherina werneri(λεγεται πως δεν προκαλουν προβληματα αν και δεν το εχω δει προσωπικα) η ακομα καλυτερα boraras brigittae που ειναι μικρα και μπορεις να κανεις ενα καλο κοπαδι χωρις πολυ κινδυνο για τις μεγαλύτερες γαριδες. για παραπανω ειδη ψαριων μαζι με γαριδες το ξεχνας. εκτος αν θες καθε πρωι που σηκωνεσαι να μετρας γαριδες για να δεις ποσες λειπουν ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εγω θα προτεινα αμα δε θελει να παει σε εξωτερικο οπως πολυ σωστα ειπαν απο πανω μου να παει σε ενα Fluval U3 ή U4. Αλλα τα εσωτερικα παντα εχουν ελαχιστο βιολογικο μεσα που συνηθως δε φτανει ποτε... Εκτος και αν θελει να βαλει 2 ψαρια που λεει ο λογος ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον με γέλασαν όταν μου το πούλησαν. Είπαν ότι είναι εντάξει για 120 λίτρα.κ ακόμα διάβαζω τα εξής:
Το sera fil 120 είναι εσωτερικό φίλτρο υψηλής απόδοσης για ενυδρεία μέχρι και 120lt. Ο αθόρυβος μηχανισμός εξοικονομεί ενέργεια και χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση. Ο μεγάλος όγκος του δίλτρου για βιολογικό υλικό (200/350cm³) διασφαλίζει βέλτιστο βιολογικό καθαρισμό του νερού, παρέχοντας κρυστάλλινο καθαρό, φυσικό νερό ενυδρείου. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lefki : 29-01-18 στις 20:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιδέες... | Αλέξης6 | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 31-05-10 01:59 |
Ιδέες για καινούργιο ενυδρείο και Aquascape, Ρίξτε ιδέες παίδες γιατί είμαι πολύ προβ | Αλέξης6 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 07-04-10 00:19 |
Ιδέες; | chemical mac | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 39 | 12-11-09 13:35 |
96litre ιδέες... | Σπύρος Μ | Γλυκό νερό - Γενικά | 52 | 14-02-09 10:15 |
Μερικές Ιδέες; | Derfisch | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-01-08 22:34 |