|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους σήμερα λοιπόν επισκεφτήκαμε ένα άτομο από την dreamwaters και μας είπε τα εξής :
Ενυδρείο 2,05*0,80*0,55 ( 900 λίτρα ) + σαμπ 1,20*0,50*0,50 ( 300 λίτρα ) με δικά τους τζάμια κοστίζει : 1 . 500 ευρώ : ( η αμοιβή τους - κόλημα - στήσιμο ενυδρείου ) ουσιαστικά μόνο το κόλημα . 2. 120 ευρώ : σωληνώσεις χοντρες μαύρες ( ολα μέσα ρακορ , βάνες κ.λπ. ) + τρύπες * 3 φ50 στην πλάτη του ενυδρειου 3 εκατοστά κάτω από την τελική στάθμη . 3. 60 ευρώ : 8 φισίγκια σηληκώνες 4. 50 ευρώ : χειροποίητο κουτί υπερχείλισης με χτένια 5. 10ευρώ : ντύσιμο πλάτης με πλαστικό μαύρο βινύλιο 6. 600 ευρώ : όλα τα τζάμια ( 15άρι για το βασικό ενυδρείο και 10άρι για το σάμπ ) + κοντρες + χωρισματα σαμπ 7. 175 ευρώ : καπάκι από πάνω με δύο λάμπες led όπως ακριβώς στην εικόνα μου είπε ( http://prntscr.com/i5ewxh ) Συνολικά λοιπόν το ενυδρείο έτοιμο κομπλέ χωρίς απόδειξη αλλά με εφ όρου ζωης όπως είπε εγγύηση θα μας κοστίσει πάνω κάτω γύρω στα 1515 ευρώ . Πώς σας φαίνεται για κατασκεύη το κόστος ? Μου είπε ότι γίνεται και στον χώρο μ αλλά και στο εργαστήριό του . Στην πρώτη περίπτωση βάζω επιπλέον 50 ευρώ στην αμοιβή για τις βενζίνες του και 1 μήνα θα έχει τα εργαλεία του στο σαλόνι μας και στην δεύτερη περίπτωση ο γερανός που θα το φέρει κοστίζει 70 ευρώ και πρέπει να κουβαληθει το ενυδρειο στο σαλόνι με 6 άτομα . Οπότε πάμε στα 1515+50 = 1565 ευρώ και 1585 ευρώ αντίστοιχα . Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι η αμοιβή για τις κολήσεις μόνο θα είναι 500 ευρώ ... Εκεί με χαλάει πολύ ... |
|
||||
|
||||
![]()
Nικολέτα εμένα μου φαίνεται μια χαρά η τιμή για ένα αντίστοιχο που έκανα πρόσφατα εκεί μας βγήκε
![]() Το θέμα είναι δικό σου και η απόφαση . Το καλό είναι ότι οι άνθρωποι ξέρουν την δουλειά τους ! ![]() Βάλε το 6 με bolt το κόλλησες δίπλα στο 600 και έπαθα εγκεφαλικο !!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η τεχνογνωσία αλλά και ο κόπος του άλλου πληρώνονται. Θα ασχοληθεί 1 μήνα αν κατάλαβα για να το ολοκληρώσει, πόσα περίμενες να σου ζητήσει; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη και μενα το βινύλιο 10 ευρω μου βγήκε αλλά το πέρασα μόνη μου
![]() ![]() Νικολέτα πόσο σου έβγαινε το έτοιμο 800 λίτρα ???
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τα 300 λίτρα sump θέλει ένα α χώρο για μηχανικό και ένα β για βιολογικό σύν τον χώρο που θέλει (σε λίτρα) για την επιστροφή του ενυδρείου, νομίζω οτι υπάρχει συντελεστης που βγάζουν τα sump συμφωνα με τα λίτρα , το 1/3 ???
Γίνεται και με μικρότερο δεν λέω, αλλά εξαρτάται και πόσο εξυπηρετικό θα είναι.... Το χωρίς απόδειξη , εντάξει είναι γνωστό σε όλους μας και παίζει παντού ![]() ![]() Για τα τζάμια τι να σου πώ ??? είμαι ασχετη δεν έχω φτιάξει ενυδρείο μόνη ![]() Το άλλο που την ρώτησα καινούριο ήταν όχι μεταχειρισμένο ![]() Θα σε έχω υπόψην για βινύλιο ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όσο αναφορά αυτο το ενυδρείο , το παιδί που βρήκαμε σήμερα ας μην πω όνομα , ήταν πολύ ευγενικό και μου εξήγησε πολλά πράγματα καθόμασταν 1 ώρα και ίσως παραπάνω και μου ανέλυε τα πάντα απλώς θα ήθελα κάτι καλύτερο στην τιμή ίσως άμα έκοβε κάτι από εκείνο το 500αρικο αμοιβη ... Δυσκολευόμαστε αυτο το διάστημα . Κατα τα άλλα κανένα παράπονο δεν έχω ίσα ίσα είναι μάλλον η επιλογή που θα ακολουθήσω αρκεί να γίνει μία μικρή διευκόλυνση έστω. Αύριο το απογευμα θα έρθει να δει το χώρο και θα μου κάνει 3D σχέδια του ενυδρειου πως θα φαίνεται μετά στον υπολογιστή για να έχω μια εικόνα . Επίσης θα πάω να δω ένα ενυδρειο που έκανε πρόσφατα μεγάλο . Τα τζάμια 15αρια θελει για αυτες τις διαστάσεις και ο ίδιος μ ειπε ότι σε μεγάλα ενυδρεια , χρυσοψαράδικα ειδικά αλλά και επειδή ειναι σε όροφο καλύτερα να δίνουμε επιφάνεια και όχι τόσο ύψος . Τα τζάμια λογικά θα τα πάρουμε εμείς έτοιμα με τρύπες στα σημεία που θα μας πει το παιδί αυτό αλλά δεν το ξέρω ακόμη . Μακάρι να γίνει κάποια διευκολυνση αύριο , και να το αποφασίσουμε ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δημήτρη είπα κάτι λάθος ? Δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον με την τιμη για το βινύλιο ούτε που ήξερα μέχρι το πρωί τι ακριβώς είναι ... ------------------------- Ναι παιδιά συμφωνώ , η αλήθεια είναι οτι το ενυδρειο αυτο το προσπαθούμε αλλά τα παρατάμε κοντα 3 χρόνια . Το θέλω πολύ εάν μπορέσει το παιδί να κάνει μία διευκόλυνση είτε κοβοντας ενα πολυ μικρο ποσό είτε με πίστωση χρόνου ή αλλιως δόσεις πληρωμης τότε δεν έχω λόγο να μην τον εμπιστευτώ . Εξάλλου και η άλλη προσφορά που είχα ήταν κοντά λίγο πιο κάτω στα λεφτά χωρίς λάμπες και καπάκι . Τέλοςπάντων αύριο θα συνατηθούμμε με τον άνθρωπο και θα σας πω νέα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 25-01-18 στις 21:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να είσαι καλά βρε Νικόλ
![]() Δεν σε κρίνει κανένας , κουβέντα κάνουμε όλοι μην αισθάνεσαι και ασχημα ![]() Θα το ξαναπώ τα λεφτα δεν τα θεωρώ "ευκολα" νομίζω κανένας ! Μακαρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά εγω ενα 100λιτρο έχω κολλήσει μόνη και αυτό απο αναγκη ![]() ![]() Δημήτρη το τρόμαξες το κορίτσι .... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό φίλτρο | chemicalgoo | Φίλτρανση | 2 | 07-09-12 19:08 |
Εξωτερικό φίλτρο?? | anastapalios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 07-02-11 17:41 |
DIY Εξωτερικό Φίλτρο | mikeaegina | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 04-11-05 17:58 |