|
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη και μενα το βινύλιο 10 ευρω μου βγήκε αλλά το πέρασα μόνη μου
![]() ![]() Νικολέτα πόσο σου έβγαινε το έτοιμο 800 λίτρα ???
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τα 300 λίτρα sump θέλει ένα α χώρο για μηχανικό και ένα β για βιολογικό σύν τον χώρο που θέλει (σε λίτρα) για την επιστροφή του ενυδρείου, νομίζω οτι υπάρχει συντελεστης που βγάζουν τα sump συμφωνα με τα λίτρα , το 1/3 ???
Γίνεται και με μικρότερο δεν λέω, αλλά εξαρτάται και πόσο εξυπηρετικό θα είναι.... Το χωρίς απόδειξη , εντάξει είναι γνωστό σε όλους μας και παίζει παντού ![]() ![]() Για τα τζάμια τι να σου πώ ??? είμαι ασχετη δεν έχω φτιάξει ενυδρείο μόνη ![]() Το άλλο που την ρώτησα καινούριο ήταν όχι μεταχειρισμένο ![]() Θα σε έχω υπόψην για βινύλιο ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όσο αναφορά αυτο το ενυδρείο , το παιδί που βρήκαμε σήμερα ας μην πω όνομα , ήταν πολύ ευγενικό και μου εξήγησε πολλά πράγματα καθόμασταν 1 ώρα και ίσως παραπάνω και μου ανέλυε τα πάντα απλώς θα ήθελα κάτι καλύτερο στην τιμή ίσως άμα έκοβε κάτι από εκείνο το 500αρικο αμοιβη ... Δυσκολευόμαστε αυτο το διάστημα . Κατα τα άλλα κανένα παράπονο δεν έχω ίσα ίσα είναι μάλλον η επιλογή που θα ακολουθήσω αρκεί να γίνει μία μικρή διευκόλυνση έστω. Αύριο το απογευμα θα έρθει να δει το χώρο και θα μου κάνει 3D σχέδια του ενυδρειου πως θα φαίνεται μετά στον υπολογιστή για να έχω μια εικόνα . Επίσης θα πάω να δω ένα ενυδρειο που έκανε πρόσφατα μεγάλο . Τα τζάμια 15αρια θελει για αυτες τις διαστάσεις και ο ίδιος μ ειπε ότι σε μεγάλα ενυδρεια , χρυσοψαράδικα ειδικά αλλά και επειδή ειναι σε όροφο καλύτερα να δίνουμε επιφάνεια και όχι τόσο ύψος . Τα τζάμια λογικά θα τα πάρουμε εμείς έτοιμα με τρύπες στα σημεία που θα μας πει το παιδί αυτό αλλά δεν το ξέρω ακόμη . Μακάρι να γίνει κάποια διευκολυνση αύριο , και να το αποφασίσουμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα Νικόλ
![]() Για κανένα δεν είναι εύκολο να δίνει τέτοια ποσά , το καταλαβαίνω . Αλλά όπως είπα και πιο πάνω η απόφαση είναι δική σου όπως επίσης τωρα που ξέρεις μπορείς να το καθυστερήσεις λίγο, δέν είναι ότι τα ψάρια σου δεν έχουν χώρο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ωστόσο και εμας το ενυδρείο είχε παει γύρω στα 800 ¤ αλλά το Σάμπ και αυτά τα κάναμε μόνοι μας... Η δουλειά του και όλη η μελέτη αλλά κι τα σχεδια τα 3d κλπ είναι πολλή δουλειά και δικαιολογούνται τα 500¤ Όπως είπε κι η Αρτεμισία καθυστέρησε το αφού ακόμα τα ψάρια θα είναι μικρά κι δεν θα έχουν θέμα στο 300αρι... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δημήτρη είπα κάτι λάθος ? Δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον με την τιμη για το βινύλιο ούτε που ήξερα μέχρι το πρωί τι ακριβώς είναι ... ------------------------- Ναι παιδιά συμφωνώ , η αλήθεια είναι οτι το ενυδρειο αυτο το προσπαθούμε αλλά τα παρατάμε κοντα 3 χρόνια . Το θέλω πολύ εάν μπορέσει το παιδί να κάνει μία διευκόλυνση είτε κοβοντας ενα πολυ μικρο ποσό είτε με πίστωση χρόνου ή αλλιως δόσεις πληρωμης τότε δεν έχω λόγο να μην τον εμπιστευτώ . Εξάλλου και η άλλη προσφορά που είχα ήταν κοντά λίγο πιο κάτω στα λεφτά χωρίς λάμπες και καπάκι . Τέλοςπάντων αύριο θα συνατηθούμμε με τον άνθρωπο και θα σας πω νέα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 25-01-18 στις 21:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να είσαι καλά βρε Νικόλ
![]() Δεν σε κρίνει κανένας , κουβέντα κάνουμε όλοι μην αισθάνεσαι και ασχημα ![]() Θα το ξαναπώ τα λεφτα δεν τα θεωρώ "ευκολα" νομίζω κανένας ! Μακαρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά εγω ενα 100λιτρο έχω κολλήσει μόνη και αυτό απο αναγκη ![]() ![]() Δημήτρη το τρόμαξες το κορίτσι .... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι βρε νικολετα τι λαθος να ειπες.κριμα που εισαι μακρια μόνο.
|
|
||||
|
||||
![]()
εμενα μου φαινονται παρα πολλα.. αλλα δεν εχει σημασια τι μου φαινεται εμενα
![]() Νικολετα υπαρχει και η λυση ενος εξωτερικου φιλτρου / κρεμαστου / sump πλατης , ενος χωριστου ενυδρειου (ας το πουμε ετσι) , οπου μια αντλια θα ναι μεσα στο κυριως ενυδρειο και θα στελνει νερο σε αυτο το φιλτρο. το φιλτρο αυτο θα εχει τρυπα (ή 2 τρυπες αναλογα την δυναμη της αντλιας ) και μ εναν σωληνα θα επιστρεφει το νερο πισω στο ενυδρειο. το φιλτρο αυτο θα πρεπει να ναι στο ιδιο υψος με το ενυδρειο (διπλα του δλδ) και πιο ψηλο, καμια 20ρια ποντους απο το κυριως ενυδρειο , ωστε να κανει υπερχειληση.. οι διαστασεις του θα γινουν οπως σε βολευει εσενα (το επιπλο δλδ) , αν μεγαλο πλατος η βαση, μπορει να "κρυφτει" και πισω απο το ενυδρειο δες το σχημα.. σκεψου το κι αυτο ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό φίλτρο | chemicalgoo | Φίλτρανση | 2 | 07-09-12 19:08 |
Εξωτερικό φίλτρο?? | anastapalios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 07-02-11 17:41 |
DIY Εξωτερικό Φίλτρο | mikeaegina | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 04-11-05 17:58 |