|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
εδω ειμαι και παλι, ηδη επλυνα την πρωτη λεκανη αμμο που μαζεψα απο την παραλια, ( διαλεξα σκουροχρωμη για να μην στρεσαρονται τα ψαρια -ειμαι σιγουρος πως καπου το διαβασα στο φορουμ-) και ερχομαι τωρα στο θεμα..την επλυνα μεχρι που σταματησε να βγαζει <<αφρους>>δλδ βρωμα, και ρωτω, την βαζω στο ενυδρειο? ξεκιναω να ριξω και νερο με την αντλια ανοιχτη και με βαμβακι ωστε να γινει μια φιλτρανση ακομα? και μετα να κανω αλλαγη στο νερο και να στησω το φιλτρο μου με τα μακαρονια/σφουγγαρια του?ή παιρνω τα μακαρονια μου απο το φιλο που τα συντηρει στο ενυδρειο του και ξεκιναω κανονικα?και αν κανω το πρωτο οσο το νερο καθαριζει και το γυριζει η αντλια, δν υπαρχει περιπτωση να χαλασει χωρις βιολογια?μπορει να ακουγουνται λιγο χαζα αλλα καλυτερα να ρωτησω παρα να ψαχνομαι πως θα διορθωσω το οποιο λαθος!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα,μια ομορφη κυριακη ευχομαι σε ολους!!!
το ενυδρειο γεμισε νερακι εχθες το πρωι, και μεσα στην βδομαδα αν ολα πανε καλα θα ερθουν και τα ψαρακια απο χομπιστα που δινει Pseudotropheus saulosi ''Taiwan Reef'', σκεφτομαι για 6-7 ψαρακια μιας και ειναι μωρα ακομα και αναλογα τι θα βγουν δινω/παιρνω. μετρησεις δν εκανα μιας και πηρα και νερο αλλα και τα μακαρονια μου απο ενυδρειο που τρεχει κανονικα,εχω σκοπο να κανω αυριο ομως,θεωρησα σωστο να αφησω 48ωρες ωστε να προλαβουν να επιδρασουν οι πετρες και η αμμο στις σκληροτητες ( μπορει να ηταν και χαζομαρα αλλα ετσι το σκεφτηκα ως πιο λογικο) για την ωρα ταιζω χαλαρα 1 φορα την ημερα το φιλτρο για συντηρηση ερωτηση περι φωτισμου τωρα, ως φυτεμενο ειχα αυτες τις λαμπες 1) osram L30/865 daylight 2) osram L30/840 coo white μπορω να αναβω οποια απο τις 2 θελω ή και τις 2 ταυτοχρονα.. απο φυτα μονο καμια ανουμπια σκεφτομαι να βαλω ισως και καμια κρυπτοκορινα γενικα με κουρασανε λιγο τα φυτα και δν θελω πολλα πολλα μαζι τους .. ![]() ![]() Στάλθηκε από το Vodafone Smart 4 max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fantomas : 19-03-17 στις 09:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά πας
![]() Τις πέτρες (κάτι κάθετες) τοποθέτησε τες πιο φυσικά πχ σαν να κατρακύλησαν από πιο ψηλά, για αισθητικούς λόγους και όχι ότι θα ενοχλήσουν τα ψάρια. Τις λάμπες αφού θα έχεις φυτά ελάχιστων απαιτήσεων άναβε τες ανάλογα την ένταση του φωτισμού που σ' αρέσει. Τροφή ρίχνε τόση όσο θα έριχνες κανονικά στα ψάρια που θα πάρεις. Κάνε και μετρήσεις να δεις αν είσαι οκ |
|
|||
|
|||
![]()
και καπου εδω εχουμε φτασει στα εξης αποτελεσματα,
ph 8,2 Γενική σκληρότητα (GH): 17 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 14 Αμμωνία (ΝΗ3):0,25 και λιγοτερο... Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,05mg/l Νιτρικά (ΝΟ3):25 Θερμοκρασία νερου: 26 βαθμους οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ της aquili και της salifert τα νιτρικα ειναι ανεβασμενα ισως να φταιει και η τροφη που ειχα στον βυθο ( ας προσεχα που δν εβαλα τουλι) , να κανω μια αλλαγη νερου ή να περιμενω να την κανω την κυριακη 1 μερα πριν ερθουν τα ψαρακια μου? υποψην οτι το ενυδρειο τρεχρι μια εβδομαδα με νερο και μακαρονια απο ηδη στρωμενο ενυδρειο,και παντα με σβηστες λαμπες ( ακομα δν εχω βαλει ανουμπιες που θελω) ------------------------- Πιο λογική μου φαίνεται να γίνει μία μέρα πριν Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fantomas : 24-03-17 στις 15:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει μηδενίσει ακόμα η αμμωνία...........πρέπει να μηδενίσει,και να έχεις μόνο νιτρικά!
|
|
|||
|
|||
![]()
μα δν εχει πιο κατω, οπως βλεπω τα χρωματα στο χαρτακι, στα 0,25 ειναι ελαφρως κιτρινο, η πιο κατω βαθμιδα ειναι αυτη που λεει <0.25 οπου ειναι διαφανο, ετσι ειναι και εμενα, βαζωντας το δλδ πανω του να μην βλεπεις χρωματικη αλλαγη.
------------------------- ![]() ετσι ειναι το τεστ, ( το υγρο και φωτο δν ειναι δικα μου) ,εμενα ειναι πιο καθαρο το νερο, αλλη μετρηση δλδ δν μπορω να παρω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fantomas : 24-03-17 στις 22:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τί τεστ είναι που έχει το μηδέν;
|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσιολογικές είναι οι μετρήσεις σου.
Γιώργο όχι, νιτρικά υπάρχουν πριν μηδενίσουν αμμωνία και νιτρώδη
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν είπα ότι δεν υπάρχουν,δεν έχει στρώσει είπα!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αφρικη (γενικως) | kixlidatos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 13 | 08-11-14 17:12 |
ΑΠΟ MOLLY ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΗ(?) | HLIASKR | Γενικά περί Κεντρικής Αμερικής | 28 | 13-10-11 14:31 |
ΑΜΕΡΙΚΗ VS ΑΦΡΙΚΗ | sonic | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 16-11-10 17:55 |
κατι σαν σκουρια απο την πανω μερια των γκαπυ.. | μελινακι | Ζωοτόκα | 7 | 29-01-08 14:36 |
Κουνελοψαρο Απο Αφρικη....!!!! | malawi | Malawi | 5 | 11-08-06 10:40 |