|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Κάνω λοιπόν το παρακατω "πείραμα", το οποίο δε ξέρω κατά πόσο είναι ορθό προκειμένου να βγάλω συμπεράσματα για το λόγο που δε πέφτει το ph του ενυδρείου μου παρόλο που χρησιμοποιώ κάνα χρόνο τύρφη. Κάνω μεγάλες αλλαγές με ph6,8 και από την άλλη μέρα, το νερό στο ενυδρείο μου έχει ph7,6.
Χρησιμοποίησα 6 μπουκάλια του 1,5 λίτρου στα οποία έβαλα νερό μετά από επεξεργασία με τυρφη, με ph6,8. Στα δυο μπουκάλια (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι) έβαλα σκέτο νερό. Σε άλλα δυο μπουκάλια έβαλα νερό με 5 εκ. άμμο από το ενυδρειο (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι) και σε άλλα δύο έβαλα νερό και μια πέτρα μεγάλη που είχα στο ενυδρείο (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι). Προκειμένου να χωρέσουν οι πέτρες, έκοψα τα μπουκάλια ψηλά και στη συνέχεια τα σύνδεσα με ταινία παλι. Στα 6 μπουκάλια την 12/3 το νερό λοιπόν είχε ph6,8. Έκανα σήμερα 14/3 μια μετρηση σε όλα και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα του ph: Νερό σκέτο: Χωρίς καπακι 7,2 Με καπάκι 6,8 (αμετάβλητο!) Νερό με άμμο: Χωρίς καπακι 7,6 Με καπάκι 7,6 Νερό με πέτρα: Χωρίς καπακι 8 - Με καπακι 7,6 Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς; Προσοχή στα δύο πρώτα μπουκάλια με το σκέτο νερό. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |