|
|
||||
|
||||
![]()
Update.
Καλησπερα σε ολη την ''τρελο'' παρεα. Προστεθηκαν αλλοι 4 αρλεκινοι (ευγενικη χορηγια του margoman, τον οποιο ευχαριστω πολυ) και μπηκε αλλος μονομαχος διοτι ο προηγουμενος δολοφονηθηκε. Σας παραθετω μερικες φωτο και 1 βιντεο απο το νεο στυσημο το οποιο για καποιο λογο μ'αρεσει πιο πολυ απο τα προηγουμενα! http://www.youtube.com/watch?v=lrhSy...ature=youtu.be
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εννοω πως ο προηγουμενος ειχε δολοφονηθει κατα πασα πιθανοτητα απο τον πλεκο που ειχα μεσα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Κρίμα για τον μονομάχο - μην θεωρείς δεδομένο πως φταιει ο πλεκο)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Ο πλεκο βρισκεται σε πετ σοπ, ναι ενταξει ειναι πολλα που μπορει να φταινε.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Στο ενυδρειο μου εχει εμφανιστει hair algae, σε διαφορα σημεια, οπως πανω σε φυτα που εχει πιασει σαν ιστος αραχνης, πανω στο χαλικι και πανω στα ξυλα, αλλα εκει φενετε ωραια!!!
Διαβασα το θεμα περι αλγων και αντιμετωπισης τους και λεει για αφαιρεση με οδοντοβουρτσα, αλλα εγω δεν θελω να την βγαλω απλα θελω να την εξαφανισω, συν οτι για να βγει απο τα φυτα πρεπει να βγουν και τα φυτα. Μηπως εχετε καποια ιδεα να μου προτεινετε;; Ευχαριστω εκ των προτερων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μ ια σχετικά εύκολη λύση είναι το οξυζενέ (κάπου έχει αναφερθεί πόσα ml οξυζενέ ανά λίτρο μπορείς να βάλεις, θα το βρω και θα σου πω αργότερα). Επειδή είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα την αφαίρεσα με οξυζενέ αλλά μετά από λίγες ημέρες ξαναβγήκε. Παρατήρησα επίσης πως η τριχοειδή άλγη αναπτυσσόταν πολύ και γρήγορα όταν έβαζα λίπασμα σιδήρου, και συγκεκριμένα αναπτυσσόταν ψηλά κοντά στα φώτα. Ελάττωσα τη λίπανση με σίδηρο αλλά δεν εξαφανίστηκε. Όταν πρόσθεσα λίπασμα φωσφόρου μειώθηκε δραματικά και έχει σχεδόν εξαφανισθεί σε 1-2 εβδομάδες. Επειδή κάθε ενυδρείο είναι μοναδικό σαν οργανισμός δεν σημαίνει πως και σε εσένα είναι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, πάντως είναι γνωστό πως η άλγη αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει ισορροπία σε λιπάσματα με συνδυασμό τον φωτισμό και το CO2, είναι καλύτερα να βρεις τους λόγους που την κάνουν να αναπτυχθεί κάνοντας συνεχείς παρατηρήσεις και βελτιώσεις. Επίσης με το οξυζενέ παρατήρησα και μια παρενέργεια, είχα για μία ημέρα αύξηση Νιτρωδών (ΝΟ2) και μεγάλη αύξηση Νιτρικών (ΝΟ3), πολύ φοβάμαι πως η νεκρή άλγη το προκάλεσε και αυτό και θα σου πρότεινα αν χρησιμοποιήσεις οξυζενέ να κάνεις τακτικές μετρήσεις και μεγάλες αλλαγές νερού μετά τη χρήση.
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι η μονη αλγη που ειχα στα ενυδρεια μου. Και εγω την αφαιρουσα με οδοντοβουρτσα οπως διαβασες. Πιστευω για να απαλλαγεις απο αυτην πρεπει:
1) να μειωσεις εννοειται τη διαρκεια του φωτισμου σου απο 9 ωρες σε 7-8 ωρες (εγω απο 8 την ειχα παει στις 7 ωρες ημερησιως). Απο οτι μου ειχε πει ο delta τοτε, την μειωνεις κατα 1 δεκαλεπτο ημερησιως. 2) Κανεις πιο συχνες αλλαγες. Πχ απο εκει που εκανες αλλαγη 15 - 20 λιτρα καθε 7 μερες, τωρα θα κανεις 7 λιτρα καθε 2 μερες ή καθε 3 μερες 10 λιτρα. 3) Προσεχεις να μην ριχνεις πολυ τροφη και δημιουργουνται φωσφορικα. 4) Να εχεις καλη κυκλοφορια νερου στο ενυδρειο και σε ολα τα σημεια του (οσο μπορεις).
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΛΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ-ΦΥΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. | Sakisdraminos | Ζωοτόκα | 40 | 22-10-12 19:55 |
ξεκιναω απο εβδομαδα με αλατια! | faceck | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 27-12-11 19:30 |
Ξεκιναω ενα 500αρι. Τι Υλικα να παρω? | kifinas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 13-09-09 16:35 |
ξεκιναω μπερδεμενος !!!!! | johnpalavos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 05-11-07 15:01 |
ξεκιναω.... | drizzt do urden | Bettas | 6 | 06-10-06 18:56 |