|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβω χαιρομαι πολλυ για σενα και το σκυλακι που θα δεις μπαρφ.να σου δωσω μια συμβουλη πανω σε αυτο μην του δινεις αρνισια αντερα,ποτε κρεμμυδι,το κοτοπουλο καλητερα να του δινεις ενα βρασιμο εαν το ταιζεις με την πετσα,μην φοβασε αν 2 μερες να βαζεις λαχανικα και τουλαχιστων 2 φορες την βδομαδα ψαρι με λαπτα κοκαλα τυπου σαρδελα,ρεγγα,δισκους,μπλου τανκ κτλ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να το χαίρεσαι!
Μια ερώτηση από κάποιον μη σχετικό. Έχετε γράψει τόσες φορές για μαγείρεμα στην barf, ενώ εγώ ξέρω ότι κάτι τέτοιο όχι απλά απαγορεύεται, αλλά έχει αποβεί και θανατηφόρο σε κάποιες περιπτώσεις. Εκτός αν μαγείρεμα εννοείτε το κόψιμο των μερίδων!
|
||||
|
||||
![]()
μαγειρεμα λεμε την ολη προετιμασια και και οχι το ψησημο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπαρφ = ωμα και κοκκαλα.
Οχι μαγειρεμα. Γενικα ειναι μια μεθοδος που ειναι πολυ στην μοδα τα τελευταια 2 χρονια. Το θεμα της μολυνσης των ζωων απο τα ωμα ειναι ενα θεμα που δεν λυνεται με 2-3 σειρες...
|
||||
|
||||
![]()
Έχω διαβάσει για την barf, απλά δεν έχω σκύλο. Το λέω καθαρά για τα κόκκαλα.
|
||||
|
||||
![]()
η barf εχει δυο μεταφρασεις
η μια ειναι bones and raw food αυτη απορριπτεται η αλλη ειναι biollogicaly aproppriate raw food αυτη κραταμε και εννοω οτι τα κοκκαλα θελουν προσοχη και καλο ειναι να μην δινονται καθολου... επισης να πω οτι το σκυλι ειναι πολυ κουταβι και δεν ειναι ετοιμο για να ξεκινησει barf ακομα!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
να χαίρεσαι τον νέο φίλο σου!!! να σου ζήσει και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί.
χαίρομαι που υιοθέτησες ένα ημίαιμο, όχι μόνο για όσα όλοι θα σου πουν και είναι σωστά αλλά και γιατί είναι συνήθως πιο ανθεκτικά και ζουν περισσότερο. διαφωνώ με την ωμή διατροφή όχι ως ειδικός επιστήμονας αλλα επειδή οι γιατροί δεν το συστήνουν και επειδή και οι ειδικοί τώρα το ψάχνουν δεν έχουν καταλήξει και δεν θεωρώ σκόπιμο να βάζουμε τα ζώα μας στην διαδικασία των πειραμάτων της επιστήμης. απο μικρό παιδάκι είχα σκυλιά και όσα ήταν λαίμαργα (όχι χοντρά) και παμφάγα έζησαν περισσότερο. όταν είναι κουταβάκια όπως το δικό σου, τους δίνω μουρουνέλαιο που είπε και κάποιος φίλος και από τις παιδικές τροφές ρυζάλευρο άνθρος αραβοσίτου (όχι βανίλια) και φαρίν λακτέ. κατά την γνώμη μου μην το μάθεις να τρέφεται αποκλειστικα΄με ζωοτροφές και ειδικά ξηρά τροφή. πολλές ευχές και πάλι |
|
||||
|
||||
![]()
μαρια συμφωνω σε αυτο που λες οτι οι ειδικοι δεν ξερουν ακομα ποια ειναι αληθεια...
γι αυτο και εγω λεω πως επιλεξει barf θα πρεπει να αποκλεισει μερικες τροφες οπως αυτες που εχουν ενστασεις οι ειδικοι,.,, κατα την γνωμη μ μια καλη ποιοτητας ξηρα τροφη με ενα συνδιασμο φαγητων ειναι το καταλληλο αλλα και παλι θελει πολυ ψαξιμο για να πετυχεις το τελειο... ανοιγουμε μεγαλο θεμα τωρα.. και προτεινω αντι για μουρουνελαιο σολωμελαιο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
αααα τα κοκκαλα δεν προσφερουν σχεδον τπτ το θρεπτικο στους σκυλους ουτε ασβεστιο που λενε πολλοι επισης το μπραφ αναφερετε σε ολοκληρωμενο γευμα που αποτελητε απο κραες,λαχανικα,λαδι κα καθημερινα προς αποφυγει παραγηγησεων ΤΟ BARF ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ.επισης ειναι αληθεια ο σκυλος κυνδηνευει απο διαφορα μιας και δεν ξερουμε τι εχει περασει το κρεας ή τα λαχανικα ή το ψαρι πριν ερθει σε μας γιαυτο προτηνω στον φιλο κουραμπιε μια βρασει για αποστηρωση οχι ψησημο ωστε να χει το κεφαλι του ησυχο.αυτα τα λιγα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() http://www.facebook.com/media/set/?set=a.506312619383208.134393.100000134225400&type =3 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maxmike : 05-01-13 στις 13:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αχαχαχαχχα ελιωσα με την βολταρεν. Κερναω καφε και ακτινογραφια.
![]() ![]() Μιλησα με εναν κτηνιατρο μου ειπε 18 ευρω για εξεταση και 5πλο εμβολιο. Η 6απλο. Θα παω απο δευτερα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Την άμμο θα σου πρότεινα να την έχεις στο μπαλκόνι και όχι μέσα στο σπίτι, όταν μεγαλώσει βέβαια λίγο, ώστε να μάθει να ζητάει να βγει έξω και να μην αναζητάει μέρος μέσα στο σπίτι για την ανάγκη του. Για διατροφή μιάς και μιλάτε για ωμή τροφή, αν το κοτόπουλο ή το κρέας βραστεί με ρύζι, δεν κάνει; |
|
||||
|
||||
![]()
Για την τροφη θα σου απαντησουν οι εμπειροι εγκο ντεν κσερει.
![]() Πηρα και την banminth την αλοιφη. 7,8 εκανε... :P Οι οδηγιες λενε 2cm ανα κιλο σωματικου βαρους, και ανα 10 μερες. Επιπροσθετως ο πετσοπας μου προτεινε αν αφου την δωσω τις επομενες μερες, δω σκουλικια στα κοπρανα, να ξαναδωσω μεσα σε 7 μερες (οχι 10) για να φυγουν και τα αυγα που θα ειναι μεσα ακομα. Και μετα να συνεχισω ανα 10ημερο. Αυτα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
τώρα είδα την φωτογραφία του μικρού, πανέμορφος.
ξέχασα πριν, ίσως στο είπε ο γιατρός σου, μέχρι να κάνει τα εμβόλια δεν πρέπει να περπατάει στους δρόμους μην κολλήσει κάτι, όσο θήλαζε από την μάνα του ήταν καλλυμένο, τώρα όχι. για τον φίλο που με ρωτάει τι εννοώ " όχι κονσέρβες και ξηρά όχι ωμά", να διευκρινίσω πως δεν είπα αυτό. είπα όχι ωμά και ανάμεικτη ποικίλη διατροφή μαγειρευτό και ξηρά και κονσέρβες. ίσως δεν το συνέταξα σωστά |
|
||||
|
||||
![]()
Ούτως ή άλλως τα κόκκαλα του κοτόπουλου, του κουνελιού και του αρνιού απαγορεύονται να τα τρώνε τα σκυλιά.Αν τα βγάζουμε τα κοφτερά.Εγώ μιά ζωή με σκυλάκια τους δίνω εναλλάξ μαγειρεμένου (βρασμένου) και ξηρής τροφής.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιος μου το είχε πει που είχε δώσει κόκκαλα αρνιού στο σκυλί του και σε λίγη ώρα μετά το έχασε από αυτό λόγω αιμοραγίας στα έντερα, τώρα από ότι έγραψες πιο πάνω, που δεν το ήξερα ότι υπάρχει διαφορά, δεν ξέρω αν ήταν ωμά ή βρασμένα ή ψητά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οταν ηρθε το πρωτο μου κουταβι απο Βελγιο πριν 8 χρονια μου ηρθαν μαζι και οι οδηγιες για την σωστη διατροφη του!Η μικρη ηταν 56 ημερων και ετρωγε μπαρφ!Κροκετες και κονσερβες δεν ειχε πουθενα στην διαιτα της!Μεγαλωσα 56 κουταβια και τα 56 χαιρουν ακρας υγειας σε ολους εδωσα οδηγιες για την διατροφη τους!Οποιος δεν ακουσε και ταιζε κροκετες το σκυλι του ειχε τρελη διαφορα απο τα υπολοιπα(προς το χειροτερο)
Το μπαρφ που ταιζω δεν ειναι ιδιο καθε μερα καθως ο σκυλος δεν κανει την ιδια ζωη καθε μερα!Δηλαδη μια μερα με πολυ ασκηση θα φαει περισοττερες πρωτεινες και τις μερες που δεν εχει τοσο ασκηση θα φαει περισσοτερους υδατανθρακες!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εε δεν ειχε και μεγαλη διαφορα απτις απλες. Η καθε μια ειναι τεραστια την εκοψα στα 4. Anyway. Μιλησα με τη φιλοζωικη και μουπαν οτι τα βρηκανε μολις ειχαν ανοιξει τα ματακια τους ισα ισα, και το υπολογιζει 35-40 ημερων. 700γρ-1 κιλο. Τουδωσα την αναλογη ποσοτητα αλοιφης. Με το ζορι περπαταει τα πισω ποδια ψιλοτρεμουν καπου καπου οποτε γενικα οι βολτες ειναι ονειρο για την ωρα και οχι εξω το ειχα υποψην μου. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και χαιρομαι για την ανταλαγη αποψεων που κανετε
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μολις γυρισα απτο κτηνιατρο. 1,2 κιλα 35 ημερων τοκανε και αυτη. Καναμε το πριμοντογκ μονο, σε 30-40 μερες μουπε να ξαναπαω για το 2ο. Δεν μαρεσε ομως. Πολυ "περαστε-εμβολιο-5πληροφοριες στα γρηγορα-δρομο". Συν οτι μουπε οτι μπορω να του δινω κανονικα γαλα και τυροκομικα, και ηταν αντιθετη στα ωμα. Τον ορο μπαρφ δεν τον ηξερε καν...:/
Παντως υγιεστατος λεει οτι ειναι, μπανμινθ μουπε τωρα στην αρχη πιο συχνα ανα 3-4 μερες. Απο κοπρανα κομπλε παντως. Λιγο σπανια σε σχεση με οσα εχω διαβασει, 1 φορα/ημερα χοντρο και 2-3 ψιλο. Αλλα ειναι οπως "πρεπει" ουτε διαροιες ουτε τιποτα. Απλα οταν κανει χοντρο παταει καμια κραυγουλα σε διαφορετικο τονο αποτι οταν ψευτοκλαιει και αναρωτιεμαι μηπως ειναι δυσκοιλιο. Ισωσ και ναναι λογικη η μεταβαση απτο μητρικο γαλα στην κροκετα. Τροφη purina puppy με νερο και λιγο λαδι λιωσιμο μεχρι να γινει πατε. Για πειτε καμια γνωμη. Μηπως εχει πολλες φυτικες ινες; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αστα να πανε. Μιλησα ηδη με αλλον. Ηταν και απο ενα σιτε με σκυλια στη λιστα τους....:/
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι ολοι οι κτηνιατροι το ιδιο!Αν θες αφου εισαι Θεσσαλονικη εχει αρκετους καλους που μπορω να σου πω και ειναι και τσακαλοι και εξυπηρετικοτατοι!
Μονο τις κροκοτες δινεις τωρα?
|
||||
|
||||
![]()
Σερρες ειμαι...πρεπει να το αλλαξω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πάντως με τον κτηνίατρο που θα διαλέξεις πρέπει να έχεις χαλαρή σχέση. να μπορείς να τον πάρεις κι ένα τηλέφωνο. όχι να τον τρακάρεις ερωτήσεις συνέχεια αλλά όχι και να κοστολογεί κάθε του πληροφορία
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω προσωπικα θα εμπαινα απο το μητρικο σε φαγητο κανονικο και οχι κροκετες!
Αυτα εδω ειναι 45 ημερων και μολις εχουν σταματησει το γαλα γιατι ηταν 16 μικρα και εδω τρωνε λευκο τραχανα (της γιαγιας)και αλεσμενα στο μουλτι καροτο,πιπερια,σπανακι(ψιλοαχνισμενο),σπασμενα χαπια ασβεστιου και ανακατεμενα με μουρουνελαιο ![]() και στην φωτο της υπογραφης ειναι ενα απο αυτα τα 3 7,5 μηνων!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Να σου πω την αληθεια θελω να ξεκινησω τα σπιτικα αλλα παροτι στην κουζινα εχω τρελη φαντασια, αυτο δεν εχει σχεση με τη σκυλισια διατροφη. Καμια προταση του τι να συνδυασω θαταν μεγαλη βοηθεια. Ελατε να ανοιξουμε γαβτσελεμεντε!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ασβεστιο ειναι κατι που χρισιμοποιω παρα πολυ απο την μερα της εγκυμοσινης της θυληκιας κατα την διαρκια της περιοδου του θυλασματος και στον απογαλακτισμο καθε μερα!Οσο μεγαλωνουν αραιωνει σιγα σιγα!Αυτα φυσικα ηταν πραγματα που εκανα μετα απο αρκετα φροντιστηρια με τους Βελγους!Και φυσικα αφορουν την συγκεκριμενη ρατσα και δεν ειναι για ολες το ιδιο!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
LED vs T5 Αποψεις-συζητηση | Κουραμπιές | Φωτισμός | 60 | 29-04-14 14:06 |
Ειναι εφικτο να μπουν γαριδες σε αυτη την ψαροσυνθεση? | Geovai | Γαρίδες | 9 | 30-09-11 15:06 |
Ειναι εφικτο??? Εχω τρελαθει απο ενθουσιασμο!!! | 3r4ndo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 24-06-09 11:22 |
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ!!!(CROWNTAIL) | mariah | Bettas | 21 | 09-05-07 14:33 |
Τι ασθενεια ειναι αυτη ? Ιδεες-προτασεις | georgesa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 01-07-06 09:42 |