|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανενας δεν σε κατηγορει οτι δεν κανεις το καλυτερο, δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Αλλα αυτο δε σημαινει οτι κανουν τα 15 λιτρα το ιδανικο ενυδρειο για οποιοδηποτε ψαρι. Και εγω πιστευω οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα σου δωθει, θα προσπαθησεις να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο.
Επειδη το ειπες αρκετες φορες, εχεις την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα (και γενικως) μπορουν να δινουν πολλα χρηματα για ενα ενυδρειο? Μαλλον οχι, για να σου απαντησω κιολας. Αλλα υπαρχουν οι εξυπνες (και σωστες) αγορες, που θα σε γλυτωσουν απο αρκετα ασκοπα εξοδα. Θελεις να κανεις μια λιστα με τις αγορες που εχεις κανει, αν σου ειναι ευκολο?
|
||||
|
||||
![]()
Δεν σου ειπα να πας να δωσεις ολα τα λεφτα σου σε ενυδρειο και εξοπλισμο αλλα αν το εψαχνες λιγο θα εβρισκες ενυδρειο 40 λιτρα στην τιμη που πηρες το 15 λιτρο.
Το θεμα αν εσωσες το ψαρακι δεν ισχυει γιατι αν δεν αγοραζει ο κοσμος μονομαχους απο τα ποτυρακια δεν θα φερνουν τα πετ σοπ. Αν το αγοραζεις για να το σωσεις και ετσι σκεφτονται οι περισσοτεροι τοτε δεν θα σταματησουν να φερνουν μονομαχους σε ποτυρακια και αν ψοφαει και κανενα το πετανε δεν υπαρχει προβλημα θα το αντικαταστησουν με αλλο. Δεν σε κατακρινω απλα θελω να σου τονισω οτι δεν ειναι υπερβολικο οπως ειπες ενα μεγαλο ενυδρειο για μονομαχους και γενικα για ψαρια. Αν ρωτησεις πριν αγορασεις το οτιδηποτε θα κανεις κατι αξιοπρεπες και σε πολυ χαμηλη τιμη. με την βοηθεια του φορουμ. Και ενοειτε ολοι κοιταμε το οικονομικοτερο πλεον στις μερες μας. Ελπιζω να καταλαβαινεις.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Constantinos_S : 24-04-17 στις 22:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και διαβαζει και αλλος κοσμος, που πιθανο να εχει τους ιδιους ενδοιασμους, παραθετω μερικους λογους που οικονομικα, δε θα υπαρχουν μεγαλες διαφορες αναμεσα σε 15 και 50 λιτρα (εξηγοντας παραλληλα για ποιο λογο σου ζητησα να γραψεις τον εξοπλισμο σου και το κοστος):
-Ο θερμαντηρας ειτε ειναι 25w, ειτε 50w, εχει ακριβως την ιδια τιμη. -Φιλτρα για 1 Μονομαχο μπορεις να βρεις ιδιαιτερα φθηνα, αρκει να μην παρες το πρωτο μικρο που θα βρεις (το οποιο μπορει να μην ειναι και αρκετο λογω χωρου για υλικα). Π.χ. αυτο το φιλτρο δεν το λες και ακριβο. -Για φωτισμο, ενα φωτιστικο γραφειου σε ανοιχτο ενυδρειο ή μια πατεντα με leds, αρκουν για ευκολα φυτα. -Φυτα μπορεις να βρεις πολλα που χαριζονται στις αγγελιες. -Για ενυδρειο, υπαρχει link πιο πανω με αρκετα καλες τιμες (παντα υπαρχουν και οι αγγελιες που μερικες φορες υπαρχουν καλες ευκαιριες). -Για τα διαφορα αλλα αναλωσιμα (λιπασματα, αντιχλωριο κλπ), δε θεωρω οτι υπαρχει διαφορα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Στα 15 λιτρα με 20% αλαγη νερου την βδομαδα καταδικαζεται να εισαι σιγουρος και πνιγεται στα περιτοματα του.
Αυτα που ποσταρε ο θοδωρης ειναι πολυ φθηνα να ξεκινησεις. Οταν θα δεις μονομαχο σε 100 λιτρα θα δεις τι ρολο παιζει η διαφορα.
|
|||
|
|||
![]()
Οκ οποτε σε 5 gallons νερου αντε 4,5 με μπολικα φυτα, φιλτρο με μπολικο βιολογικο υλικο, και σταθερες ηρεμες αλλαγες μια φορα την εβδομαδα πνιγω τον μονομαχο μου; Και πρεπει να ειμαι και σιγουρος γι αυτο; Μαλιστα...κοιτα σε αυτη την φαση και με αυτη την απολυτη σιγουρια απλα κανω πως το δευτερο post "στην βοηθεια για μονομαχο" νομιζω των ανω των 40 λιτρων απλα δεν υπαρχει.Οταν το δω θα σου πω. Ελπιζω να καταλαβες.
|
|
||||
|
||||
![]()
βρε κωσταντινε,λες στο αρχικο ποστ πως το ενυδρειακι σου ειναι 7 λιτρα και κοιτας για 15λιτρο γιατι ξερεις πως ειναι μικρο το 7λιτρο.
απο αυτα τα 7 λιτρα,αν αφαιρεσεις ολη τη διακοσμηση και το φιλτρο,μενουν 5. στα 15 λιτρα,αν τα αφαιρεσεις,θα μενουν 12-13. ολη η συζητηση δηλαδη γινεται για 6-7 λιτρα νερο διαφορα? ![]() πουλησε τη γυαλα που εχεις 15 ευρω καπου και πηγαινε στο ικεα η καπου αλλου,να παρεις ενα πλαστικο κουτι αποθηκευσης 70-80 λιτρων και κανε μια γλαστρολιμνη με το φιλτρο και το θερμαντηρα που εχεις ηδη. ακομη και στα σκουπιδια αν κοιταξει καποιος που λεει ο λογος,θα βρει τζαμια για να κολλησει μονος του ενα μεγαλυτερο ενυδρειο. αγγελια αν βαλεις και ζητησεις μεταχειρισμενο ενυδρειο,σιγουρα θα βρεις ενυδρειο πανω απο 20 λιτρα,ακομα και δωρεαν. με συγχωρεις που θα στο πω χυμα,αλλα αν δεν μπορεις να διαθεσεις απο 30 εως 50 ευρω για να αγορασεις ενα ενυδρειο με αξιοπρεπη λιτρα για το ψαρι σου και δεν θες να σκεφτεις λυσεις οπως η γλαστρολιμνη που αναφερω,τοτε ισως δεν θα επρεπε να κοιτας για ενυδρειο... σεβομαι το οτι εκανες την προσπαθεια να σωσεις το ψαρι και πραγματικα μπραβο σου που το εκανες οσο καλυτερα μπορουσες. αλλα μην περιμενεις να δεχτουμε πως το 15λιτρο ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει για μονομαχο,γιατι απλα δεν ειναι. και στο υπογραφω κιολας αν θες ![]() δεν ειναι μονο τα λιτρα που παιζουν ρολο. ποσες φορες ταιζεις το ψαρι? τα νιτρικα δεν τα μετρας τακτικα αποτι καταλαβα. το καλοκαιρι ξερεις τι θα γινεται με τη θερμοκρασια του νερου στο 7λιτρο και στο 15λιτρο? το εχεις κανα μηνα οπως ειπες... περιμενε κανα δυο ακομα και θα δεις.... ![]() στο λεω,γιατι οπως σου ειπα ειχα δεκαπενταλιτρο με ενα μονομαχο και μου βγηκε η πιστη ενα καλοκαιρι για να μην ερθει τουμπα το νερο και να μην ανεβαινουν τα νιτρικα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οι αποψεις δεν διιστανται σε κανενα φορουμ για το τι ειναι καλυτερο για το ψαρι. ολοι ξερουν πως τα περισσοτερα λιτρα και ο μεγαλυτερος χωρος ειναι καλυτερα και για τα ψαρια και για τον κατοχο του ενυδρειου. η διασταση αποψεων,βρισκεται στο οτι καποιοι θεωρουν πως ενα μικρο ενυδρειο ειναι "ανεκτο". αν μας ενδιαφερει το τι ειναι καλυτερο για το ψαρι,δεν υπαρχει διασταση αποψεων. και αν αμφιβαλεις για αυτο,βρες μου εναν σοβαρο χομπιστα που λεει πως τα περισσοτερα λιτρα δεν ειναι καλυτερα. εναν βρες μου.αν μου τον βρεις,εγω θα πιω το νερο της αλλαγης. και ειναι και πολυ ![]() αυτο παιρνουμε σαν μπουσουλα και οχι την τσεπη μας. αν η τσεπη μας δεν σηκωνει το "ιδανικο",τοτε κοιταμε να πετυχουμε το καλυτερο που μπορουμε, με οσο το δυνατον μικροτερο κοστος. αλλα το ιδανικο παραμενει το ιδιο.η οικονομικη δυνατοτητα ειναι αυτο που αλλαζει στον καθενα. φυσικα αν καποιος δεν μπορει καθολου,τοτε απλα δεν αγοραζει ενυδρειο. αλλα αυτο δεν υπαρχει στις μερες μας,αν θελει καποιος υπαρχουν παρα πολλες λυσεις. υπαρχουν δεκαδες τροποι για να κρατησουμε ενα ψαρι σε αξιοπρεπεις συνθηκες.καποιους τους αναφερε ηδη ο nazgul απο πανω. ειδικα οσον αφορα τους μονομαχους,ειναι ακομη πιο ευκολο. διαθεση χρειαζεται μονο και λιγο διαβασμα. το οτι εμενα η τσεπη μου δεν μου επιτρεπει να αγορασω 120αρι για να βαλω μονομαχο, δεν σημαινει πως αν τον βαλω σε 15 λιτρα θα ειναι καλο επειδη αυτο μπορω να αγορασω. το δεκαπενταλιτρο σου ειναι ομορφο. αλλα οταν βαλεις το ψαρι σε 60λιτρα η παραπανω,τοτε θα δεις γιατι επιμενουν ολοι... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
η σιγουρια πηγαζει απτο οτι ολοι οσοι σου εχουμε απαντησει εδω στο θεμα σου,εχουμε περασει απτο σταδιο που βρισκεσαι τωρα και ειδαμε πως η ενεργεια που απαιτειται για να διατηρηθει σωστα τετοιο ενυδρειο
ειναι πολυ μεγαλη,το οφελος για το ψαρι μικρο και το αποτελεσμα αμφιβολο γιατι εχουμε δει πολλα να πεθαινουν αν και οι ιδιοκτητες τους ειχαν τις καλυτερες προθεσεις. εσυ μπορει να ασχολεισαι ολη μερα με το ενυδρειο σου και να μη σε πειραζει. αλλα αν καποιος που θελει να ξεκινησει δει το θεμα σου και θελησει να κανει το ιδιο,θα παρεις εσυ την ευθυνη αν του ψοφησει το ψαρι? θες αποδειξη? ποτε μετρησες τελευταια φορα νιτρικα και ποσα ηταν? και ποσο ταιζεις το ψαρι καθε μερα? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να κατσει να φτιαξει "timeline" στα ποστ σου.
ζητησες υποδειξεις,στις καναμε και δεν τις δεχεσαι. κανεις λαθος πως καποιος ενηλικας αρχαριος εχει επιγνωση των πραξεων του. για να εχει επιγνωση των συνεπειων, πρεπει να εχει και γνωσεις στο αντικειμενο για να μπορει να κρινει αν κατι ειναι σωστο η λαθος. ενας αρχαριος δεν τα εχει αυτα,οποτε ειναι ακυρο αυτο που λες. μπορει εσενα να μη σε νοιαζει,αλλα δεν μπορουμε να αφησουμε να λεγονται λαθος πραγματα και να παραπληροφορουμε κοσμο που θελει να ασχοληθει με το χομπι του ενυδρειου. γιατι αν συμφωνησουμε ολοι με αυτα που γραφεις εδω και τα δει καποιος αρχαριος και δει οτι ολοι συμφωνουμε,θα κανει τα ιδια λαθη. τεσπα,αν θες τη γνωμη μου(που προφανως δεν τη θες-οποτε δεν απαντω ξανα) βρες ενα τροπο να φτιαξεις μεγαλυτερο ενυδρειο και βρες τα χρηματα για τεστ νερου για να μπορεις να τσεκαρεις το νερο ανα πασα στιγμη. επισης κοιτα για κοντρολερ stc1000 και ανεμιστηρακι για ψυξη, γιατι μολις πιασουν οι ζεστες θα τα χρειαστεις... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Μονομαχο. | mansos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 48 | 15-11-16 21:34 |
Βοήθεια για την μονομαχίνα μου | isidor | Bettas | 23 | 28-10-16 12:54 |
αρρωστος μονομαχος? μια βοήθεια παρακαλώ! | poppy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 16-03-11 23:26 |
Βοήθεια σε αρχάριο για Νανοκιχλίδες δυτικής Αφρικής | mikrosaquaristas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 22 | 31-12-10 21:35 |
Xρειάζομαι τη βοήθεια σας ,προβλημα με το Μονομαχο μου!! | wodan | Bettas | 12 | 21-06-04 15:06 |