|
![]() |
#1 |
Αγανακτισμενος αρχάριος
![]() Αξιολόγηση:
![]() )Χαιρετώ την όμορφη παρέα. Να σας πω παιδια,
πριν δυο χρονια πήρα τον γιο μου ενα χρυσόψαρο και αφου την εβγαλε στη γυάλα για τοσο χρονικό διάστημα (ξερω είμαι απαράδεκτος) είπαμε να πάρουμε ενα ενυδρείο για τόν ραφ. Το ενυδρείο που πηρα ειναι 30lt hailea με φίλτρο HL-BT200.Εφόσον διάβασα τα πολύ ωραία άρθρα για τον κύκλο του αζώτου είπα να ξεκινήσω σωστά. Αγόρασα υγρά τεστ της sera για αμμωνία νιτρώδη και νιτρικά, πηρα και αμμωνία απο φαρμακείο για το περιβόητο στρώσιμο. Γεμίζω νερό ρίχνω αμμωνία να φτάσει 4mg /lt και το αφήνω 2 βδομάδες, μετράω βρίσκω 1,5με2mg περίπου συμπληρώνω αμμωνία να φτάσει 4mg και περιμένω 1βδομάδα ,μετράω και βρισκω πάλι 4mg λεω δεν γινετε τιποτα ειχα ρίξει και κατι ζουμιά υποτίθεται βακτήρια την 1 μερα την 7 και την 14μερα .Δεν άντεξα άλλο κανω μια αλλαγή νερού 70/80% και ρίχνω τον ραφ μεσα, απο τοτε μεχρι σήμερα περάσανε 40 μέρες με καθημερινές αλλαγές νερού 20% και συνεχείς μετρήσεις αμμωνίας η οποία είναι 0.5mg/lt.Το δε φίλτρο τρέχει απο 26 Δεκεμβρίου κοντα δυο μήνες. Νιτρώδη και νιτρικά ουτε για δείγμα. Εχει 10 μερες που εβαλα στη θεση του άνθρακα βιολογικό υλικό κατι μπιλακια σαν το siporax mini αλλα αλλή μάρκα δεν την θυμάμαι τον άνθρακα τον είχα βγάλει την τρίτη εβδομάδα. Επίσης η λάμπα ήταν 11Watt την άλλαξα με μια ποιο μικρή γιατί με την πρώτη τρόμαζε το ψάρι. Το φώς αφού δεν εχω φυτά δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο κάτω εχω μόνο χαλίκι. Ο ραφ πάντως είναι μες την τρελή χαρα φτού φτού. Τι να κανω ρε παιδιά για να στρώσει αγανακτησα κάθε μέρα να αλλάζω νερο. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. |
|
Εμφανίσεις: 6059
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ζητα μπολι αμεσα ... Βαλε μια αγγελια αν δε το προσεξουν τα παιδια απο Θεσσαλονικη ... Σε μια εβδομαδα το πολυ θα εχει στρωσει ... Μεχρι τοτε κανε και αλλες αλλαγες να μηδενισει η αμμωνια! Ο δε Ραφ ΔΕΝ ειναι στη καλη χαρα καθως η αμμωνια το ταλαιπωρει ... Φοβαμαι απο την γεννηση του το καημενο. Τι χρυσοψαρο ειναι? Λογικα "χρειαζεται" τα διπλασια λιτρα απο το 30λιτρο.
Μπραβο σου για την κινηση να του παρεις ενυδρειο ... μακαρι να το ειχες παρει πιο γρηγορα!
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου καλημέρα.Να ξέρεις ότι το εν λόγω ενυδρείο ναι μεν είναι σίγουρα καλύτερο από τη γύαλα που το είχατε, είναι όμως μικρό για το ψάρι σου. Εάν αυτό έχει μονή ουρά (είδος common ή comet) χρειάζεται ενυδρείο με τουλάχιστον 1.20 μήκος και τουλάχιστον εξήντα λίτρα (κανονικά θέλει εβδομήντα). Εάν πάλι είναι χοντρούλι με διπλή ουρά (fancy) θέλει μήκος τουλάχιστον 80 εκατοστά και τουλάχιστον 30 λίτρα (ιδανικά 50).Επίσης τα χρυσόψαρα είναι κοπαδόψαρα, οπότε καλό είναι να είναι τουλάχιστον 2-3 μαζί. Όσον αφορά τις μετρήσεις, αυτές γίνονται με στικ ή υγρά τεστ? διότι τα στικ δεν είναι αξιόπιστα. Επίσης καλό είναι να βρεις μπόλι όπως υπόθηκε και από τον Κώστα, ώστε το ενυδρείο να μην στρώσει εις βάρος του ψαριού. Να ξέρεις ότι τώρα μπορεί να μη φαίνεται κάτι (καθώς τα χρυσόψαρα είναι ανθεκτικά στην αμμωνία) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ψάρι δεν παθαίνει ζημιά. Οπότε αλλαγές καθημερινά 40% μέχρι να βρεις μπόλι και ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα φιλε μου !!
εαν χρειαστεις μπολι ελα να σε δωσω ειμαι στην περιοχη Τουμπας και αν θες να σου δωσω και ενα 60λιτρο να βαλεις το ενα (1) χρυσοψαρο να κανεις την δουλεια σου. Ειναι λιγα τα λιτρα για το ζωντανο και ειναι κριμα να πανε στραφι οι προσπαθειες σου ...!! παντα φιλικα ![]() Αρίστος
__________________
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και για τίς προσφορές σας .Δυστυχώς δεν μένω μές την πόλη. Το χρυσόψαρο ειναι funcy λεπτό και μικρό 6-7cm χωρίς την ουρα. Μπολι ειχα πάρει απο pet shop αλλά πάλι τίποτα. Τα τέστ είναι υγρά της sera.Όσο για το ενυδρείο το μετάνιωσα που πήρα 30αρι και δεν πηρα το 60αρι δεν είχε και μεγάλη διαφορα στην τιμη, το πήρα και μετα ανακάλυψα το forum GAB και τα σωστά που γράφετε μεσα.Εχθές εκανα μια πατέντα στο φίλτρο μεγάλωσα τον κάδο και έβαλα περισσότερο βιολογικό υλικό, να δούμε θα στρώσει πότε η θα το πετάξω αυτό το φίλτρο. Δεν ξέρω αν έχει σημασία θερμοστάτη δεν έχω η θερμοκρασία είναι 18-21βαθμούς.
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλη συνεχεια !! ![]()
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Είχε αυτή την απαίσια μπλε λάμπα σαν αυτή που εχεi και το 60ρι; Αν είναι τέτοια , καλά έκανες και την άλλαξες και με το δίκιο του... τρελενόταν το ψαράκι! Τώρα όσο αφορά το ενυδρείο και το φίλτρο , θα σου πρότεινα να αλλάξεις το ενυδρειακό σφουγγάρι με κάποιο ''δουλεμένο'' σε στρωμένο ενυδρείο ή να πρόσθετες λίγο ''μπόλι'' στη θέση που έχει για τον ενεργό άνθρακα. Θα σου έδεινα εγώ που έχω το αμέσως μεγαλύτερο φίλτρο, αλλά δυστυχώς, μόλις πέρασα μία ασθένεια στο ενυδρείο μου και δε θα σου το πρότεινα, καθώς μπορεί ακόμη να υπάρχει η αρρώστια στο βιολογικό υλικό μου! Επιπλέον στο δικό μου ενυδρείο επιτάχυνε σημαντικά τη δημιουργία νιτρωδών και νιτρικών, το Stability της Seachem. Mου έχει μείνει λίγο, αν θες να το δοκιμάσεις. Είναι αρκετό καιρό ανηγμένο το μπουκάλι, αλλά ελπίζω να είναι ακόμη ενεργό!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος | poltre | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 78 | 24-05-15 16:41 |
Αρχάριος | Pavlik | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 08-06-13 22:20 |
Αρχάριος | mpampis81 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 24-01-13 23:22 |
Αρχι-αρχάριος | Hydrus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-09-10 00:06 |
Αρχάριος με 33 lt | tass | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 30-10-09 13:04 |