|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα !!
θα ηθελα τη γνωμη σας σε κατι..to ph του δικτυου ειναι 7.4 και η μετρηση του ενυδρειου μου (125 λιτρα) ειναι απο 8.2 μεχρι 8.6 (!)..εκανα μεγαλη αλλαγη στο νερο και παλι την επομενη μερα εδειξε 8.2..το ενυδρειο λειτουργει περιπου 8 μηνες και δεν ειχα αντιμετωπισει παρομοια κατασταση εως τωρα..να αναφερω πως πριν 2 μηνες μετακομισαμε σ αλλη περιοχη και απο τοτε εχω προβλημα με τις μετρησεις..επισης προβλημα εχω και στα no3 οπου εχουν ανεβει στα 80..στο μικροτερο ενυδρειο (54 λιτρα) ολα ειναι φυσιολογικα.. το ενυδρειο που εχει το προβλημα εχει φυτα χαμηλων απαιτησεων και ενα ξυλο και γενικοτερα δεν εχει αλλαξει κατι στη διακοσμηση..ειναι οπως πριν την μετακομιση..αν εχετε καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να υπαρχουν τοσα no3 με αλλαγες ειτε εχεις κατι πεθαμενο ειτε υπαρχει σηψη σε κατι μαλλον μεγαλο...
Η ανοδος του ph συνηθως οφειλεται σε κατι ασβεστολιθικο... Μπορεις να θυμηθεις τι μπορει να προσθεσες τελευταια? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει να οφειλεται σε φυτο που δεν ειναι σε καλη κατασταση;...πετρες λαβας εχω μεσα..και το πιο προσφατο που εχω βαλει ειναι λιπασμα στο βυθο (sera που ειναι σε κουβαδακι..δεν θυμαμαι πως λεγεται)..κανω παλι μετρηση σε no3 αυτη τη στιγμη...το ph ειναι 8 με προσθηκη τυρφης εδω και 3 μερες..
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτα που λες θα μπορουσαν να συμβαλουν σε μειωση κι οχι αυξηση του ph...
Κατι ασβεστολιθικο μηπως? Απο ΚΗ πως πας? |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως οι πετρες λάβας φταίνε ??
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι λαβας οχι, αλλα αν μπηκαν και αλλες πετρες... ισως
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οι μετρησεις γινονται με υγρα τεστ api..και δυστυχως δεν εχω τεστ για σκληροτητα... |
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως έχουν λήξει τα τεστ που έχεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δες λιγο και αυτο περι των τεστ νιτρικων της api:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62535 Γιατι και εγω προσφατα δεν το ειχα χρησιμοποιησει για καιρο και εβγαζε NO3 ~ 80 σε μικρο ενυδρειο με dwarf puffers και ανελειπως εβδομαδιαιες αλλαγες 50%. Δεν μπορει να ισχυει κατι τετοιο, γιατι πρακτικα τα ψαρακια θα ειχαν αφησει χρονους προ πολλου...ειναι πολυ ευαισθητα. Το κουνησα, το χτυπησα, μονο στη φραπεδιερα δεν το εβαλα, πανω - κατω τα ιδια. Δεν μπορω να το εμπιστευτω πλεον, θελω να παρω νεο τεστ τωρα. Τωρα για το ph δεν ξερω, θα παρακολουθησω με ενδιαφερον παντως τις αποψεις.
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχουν ληξει..θα ελεγα μηπως εχουν χαλασει..αλλα τοτε στο νερο της βρυσης θα μου εδειχνε 0;
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- αλλες πετρες δεν εχουν μπει ..μονο 2 κομματια λαβας υπαρχουν... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 12-08-12 στις 21:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου πρότεινα να πάρεις νέα τεστ και να μετρήσεις...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Υπαρχουν ψηφιακα ph-μετρα σε αρκετα καλες τιμες (γυρω στα 50-60) και αν προσεχεις τα ηλεκτροδια τους ζουν αρκετα. Παράθεση:
Παράθεση:
Η λαβα ειναι ουδετερη αν ειναι λαβα, αλλα κατι σου ανεβαζει το ph Αφου το ενυδρειο ξαναστηθηκε απο την αρχη μηπως φταιει ο βυθος? Εβαλες καινουργιο χαλικι? Αν οχι, το παλιο μοιαζει να ειναι ομοιομορφο? επισεις πως τον καθαρισες? |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως αυτη την περιοδο ειναι λιγακι δυσκολο να παω σε πεχαμετρο
![]() ο βυθος δεν αλλαξε ..σκεψου πως κατα την μετακομιση αφαιρεσαμε τα ψαρια και τα φυτα και αφησαμε νερακι ισα ισα στο αμμοχαλικο...της sera το λιπασμα υπηρχε πριν την μετακομιση..με το που ξαναστηθηκε το ενυδρειο στο νεο σπιτι καναμε μετρησεις και ηταν ολα οκ..μεχρι που ειδα το πρωτο ψαρακι να μην ειναι στα πολυ καλα του και το εβγαλα απ το ενυδρειο πριν πεθανει (το εβαλα σε ενα δοχειο μονο του)..μετα απο 2 μερες βρηκα αλλο ενα νεκρο (σα να ειχε dropsy)..δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...δεν ειχα χασει ψαρακι ποτε και ουτε ειχα ποτε προβλημα με τις μετρησεις του νερου..και κατι ακομα..μου εδειξε 0.25 αμμωνια στο νερο του δικτυου..γινεται να εχει αμμωνια το νερο της βρυσης;;;παω να ξανακανω τεστ στο ενυδρειο να δω τι θα μου δειξει παλι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το προβλημα με το ph συνεχιζεται...τι κανω;;αν το ξεστησω και το ξαναστησω υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι;;σ αυτο το διαστημα απ το τελευταιο ποστ μου εχω δει ph απο 6.8 μεχρι 8 (σημερα) και τελευταια αλλαγη νερου και καθαρισμος πριν 2 μερες...εχω σηκωσει τα χερια ψηλα πια..καμια ιδεα;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μετρα pH στο νερο της βρυσης αφου το αφησεις μερικες ωρες να μεινει σε ενα δοχειο ανοιχτο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ..θα το κοιταξω..θα πρεπει ομως να το προσθετω στο νερο καθημερινα;εχουν σπασει τα νευρα μου γιατι δεν εχω ph βρυσης 8 και θελω να το ριξω..εχω ph 7.4 και για καποιο λογο μου ανεβαινει στο 8..(6.8 μου ειχε φτασει τις πρωτες μερες με την προσθηκη τυρφης..μετα απο 10 μερες παλι στα υψη)..
------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 17-09-12 στις 05:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τι KH εχει το καθε ενυδρειο?
Τι αναταραξη εχει το καθε ενυδρειο? Εβγαλες το βυθο για να το βαλεις το λιπασμα? Καμια φωτο βαλε, απο τα ενυδρεια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οταν ηταν να βαλω το λιπασμα εβγαλα ολο το αμμοχαλικο μπηκε το λιπασμα και μετα ξαναεβαλα τον βυθο (αυτο εγινε γυρω στον περασμενο Μαρτιο).. κ ενα αλλο δυσαρεστο..πεθανε κ το μικρο black moore (αυτο που εγραψα στο προηγουμενο ποστ πως ειχε φαγωμενα πτερυγια)..μαλλον πρεπει να βρω αλλο σπιτι για τα ψαρακια ![]() Το ενυδρειο ειναι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59828.. με τι διαφορα πως εχουν προστεθει φυτα και ενα ξυλο..αν δεν το ξεστησω σημερα θα βαλω καινουριες φωτογραφιες. Α!και κατι ακομα..μετραω αμμωνια στο νερο του δικτυου (0.25) και το ιδιο ακριβως και στα 2 ενυδρεια..(τεστ υγρα api)..υπαρχει αποκλιση ή εχω να αντιμετωπισω και αλλο θεμα;τα no3 ειναι 10-20 ppm και no2 -0..αυτα.. ------------------------- μετρησα απο ενα βαζο και απο ενα ποτηρακι..συνεχιζει και δειχνει 7.4 ..νομιζω πως δε θα ξαναπαρω τεστ api για το ph..τα εχουν παιξει τα ματια μου ..ειδικα το 7.4 με το 8 με εχει τρελανει.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 17-09-12 στις 12:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, και για την υγεια τη δικια σου, αν τα τεστ μετρανε σωστα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν παω για αγορα να ξερω τι θα πρεπει να πρωτοπαρω.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχη θα ελεγα να επικοινωνησεις με ενα χημειο να τους πας νερο για ελεγχο.
Μετα, ενα φιλτρο νερου μπορει να λυσει το προβλημα του νερου (αν υπαρχει) και για σενα και για το ενυδρειο, ευκολα. Εχει ξανασυμβει αρκετες φορες κι εχει αντιμετωπιστει. ------------------------- Δεν το καταλαβα αυτο το ερωτημα
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 17-09-12 στις 13:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογως, αν προλαβαινει, και αν ειναι δυνατη για ολους τους ρυπους, κι αυτους του ενυδρειου και αυτους της βρυσης.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον..πριν 2 μερες αφαιρεσα τις πετρες λαβας,εκανα ξανα αλλαγη νερου και με τις μετρησεις μου φαινεται να εχει σταθεροποιηθει καπως η κατασταση..το ph δεν εχει υπερβει το 7.4..(μετραω με το high range) με το απλο τεστ ph της api το κανεις και 7.2..γενικα πλεον δεν υπαρχει τιποτα απο πετρα..μονο ξυλα και φυτα..
Επισης μιλησα με ενα γνωστο μου που μετρα κ εκεινος με api και μου ειπε πως και σε εκεινον το τεστ αμμωνιας δεν του βγαινει τελειως κιτρινο (δηλαδη 0) αλλα ελαφρως πρασινιζει (σα να πηγαινει προς το 0.25)..αν το εχει παρατηρησει και καποιος αλλος θα ηθελα να το επιβεβαιωσει .. |
|
||||
|
||||
![]()
Φωτο απο τις πετρες ... λαβας, βαλε.
|
||||
|
||||
![]()
αυριο το πρωι θα βαλω..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τι υπάρχει αυτη τη στιγμή στο ενυδρείο?...το χαλίκι ειναι σίγουρα μη ασβεστολιθικό? απο διακοσμητικά τι εχεις?...απο ψόφια σαλιγκάρια?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τωρα προσεξε..βρηκα νεκρα τα 2 apple snail και ενα ramshorn..επισης εξαφανιστηκε το sae και δεν το βρηκα ποτε..δυστυχως ημασταν σε φαση μετακομισης και δεν το παρακολουθουσα τοσο πολυ..δηλαδη μετρησεις εκανα τελος Μαιου,αρχες Ιουνιου και μετα τον Αυγουστο με τον θανατο του ψαριου.εδω και 2 μερες φαινεται σταθερο,αυριο θα κανω εκ νεου τεστακι και βλεπουμε. Α και κατι ακομα..με τις αλλαγες νερου ειχα ενα θεματακι..γινονταν περιπου ανα εικοσαημερο (συνηθως γινοταν αναπληρωση)..εξ αιτιας της αναπληρωσης θεωρησα πως γινοταν η αυξηση του ph αλλα μολις αρχισα κανονικα της αλλαγες και αυτο ηταν συνεχεια αυξημενο απογοητευτικα.. ελπιζω να μην σε κουρασα ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετα απο αλλαγη νερου.αυτο.. | johnyfy | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 12-04-11 00:03 |
Το ενυδρειο μετα απο καιρο | Manolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 49 | 09-03-09 08:04 |
Backround ΜΕΣΑ στο ενυδρειο! | Don LiMo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 09-11-08 23:46 |
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | ANTONIS STAVRINOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 26-03-04 23:26 |