|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδία έχω πρόβλημα με το θυληκό μου σκαλάρι. Πριν 1,5 μήνα είχε κάνει την πρώτη του γέννα (χάλασαν τα αυγά) μέτα πήγα το ζευγάρι στο κοινωνικό (100l) . Γιά μία εβδομάδα είχε καυγάδες με τα σκαλάρια που είχα εκεί ,αφού τα έδωσα, όλα ήταν οκ , ήταν το κυρίαρχο ζευγάρι του ενυδρείου έτσι μετά 1 εβδομάδα άρχισε να φουσκώνει η κοιλιά της και υπέθεσα ότι θα κάνει αυγά.
Επειδή είχαν φαγωθεί κομμάτια απο την άκρη της ουράς της, έβαλα για 7 ημέρες melafit , παρατήρησα όμως οτι αρκετές φορές κολυμπά με το κεφάλι προς τα επάνω και η κοιλιά παραμένει φουσκωμένη... Τα υπόλοιπα ψάρια είναι μια χαρά και η ίδια έχει τρομερή όρεξη . Εχουν περάσει 2 ημέρες από το τέλος της αγωγής με το melafit τι να κάνω? *Μου έφεραν μια UV της RENA 9W για μυκροβιοκτόνο ,δεν την έβαλα ακόμα. οι μετρήσεις μου ειναι ph 7,4 . nh4/nh3 0 . no2 0 . no3 15 . gh 9 αλλαγές νερού 20-25l κάθε 6-7 ημέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκολη διαγνωση..
Δεν νομιζω το φουσκωμα να ειναι αυγά. Σε σκαλαρια δεν πολυφαινονται πρωτου γεννήσουν. Δυο περιπτωσεις.. ή ειναι βακτηριδιακής φύσεως, ή υπάρχει κάποιο παράσιτο Τα κόπρανα πως είναι? Τα έχεις παρατηρήσει? Η uv ειναι περισσοτερο για προληψη. Και να την βαλεις δεν θα δεις διαφορές. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα κόπρανα είναι φυσιολογικά.
Και εγώ πιστεύω κάτι (βακτήριο ή παράσιτο)χτύπησε το ρυθμιστή πλευστότητάς του... τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω? τα υπόλοιπα ψαρια κινδυνεύουν? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι η κοιλια πρησμενη ειναι λογικο να εχει προβλήματα με την κολυμβηση, χωρις να σημαινει οτι εχει πειραχτεί η νυκτική κύστη.
Το melafix ειναι ελαφρυ αντιβιοτικό. Μια πιθανη λυση ειναι να το απομονωσεις και να του κανεις θεραπεια με αντιβιοτικο, πχ furan-2, aquafuran, η bactopur, ακολουθωντας τις οδηγιες του εκαστοτε φαρμάκου. Επειδή ομως ειναι ηδη καταπονημενο υπαρχει περίπτωση να μην αντέξει. Οπως και να χει δυσκολα τα πραγματα... |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό φοβάμε, αν το απομονώσω δεν θα αντέξει , είναι καταπονημένο.
Αν παραμείνει με το ζευγάρι του και προσθέσω και βιταμίνες στο ενυδρείο ... ίσως να έχει περισσότερες πιθανότητες. Θα προσθέσω και την UV (αφού υπάρχει) Τα άλλα κινδυνεύουν? |
|
||||
|
||||
![]()
οτι ηταν να κολλησει κολλησε...
με πολυ τυχη ισως τα καταφερει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρρωστο Σκαλαρι και Μολυ | Lary80 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 29-08-04 19:16 |
Μονομαχος με πρησμενη κοιλια | dpan | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 03-12-03 00:58 |