|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Αν και στο ερώτημά μου έχω απαντήσει σε άλλους φίλους παλαιότερα, τώρα που έχω εγώ αυτή την απορία, έχω μπερδευτεί. ![]() Α) Τα υψηλά kelvin μπαίνουν μπροστά και τα χαμηλά πίσω ή το αντίθετο; Β) Επίσης θα ήθελα τις συμβουλές σας για το πως να ζευγαρώσω τις λάμπες και ποιό από τα δυο ζευγάρια να έχω για κύριο (περισσότερες ώρες). Έχω τις εξής τέσσερεις (4) λάμπες:
Περιμένω λοιπόν απόψεις... ![]() ![]() ΥΓ Η σκέψη η δική μου ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψηλα κελβιν συνηθως πανε μπροστα.
Με τη διαφορα θα αναβουν? |
|
||||
|
||||
![]()
Για ποιο λογο ψαχνεσαι για καλυτερο οπτικό η φωτοσυνθετικο αποτελεσμα;
Για φωτοσυνθεση ειναι και συναρτηση του τι φυτά εχεις και σε ποια σημεια μεσα στο ενυδρειο, οι λαμπες που έχεις καλυπτουν ολο το φασμα και αυτο ειναι οτι καλύτερο. Εγω ας πουμε που εχω κοκκινα φυτα τερμα πισω εχω βαλει εκει τις λαμπες ψυχρού φωτός.
|
||||
|
||||
![]()
Παρε δυο-τρεις-οσες χρειαζεσαι φτηνες λαμπες απο Καυκα.
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να συζητάμε επι μέρες για το αν πρέπει να μπούν με σειρά 1-2-3-4, 1-4-2-3 ή 4-3-2-1 αλλά
Παράθεση:
Για το ποιά λάμπα και με ποιά σειρά πρέπει να την βάλεις ώστε να πάρεις τα καλύτερα αποτελέσμα παίζει ρόλο τι φυτά έχεις και που και τι διαμόρφωση έχει ο βυθός του ενυδρείου (αν έχει επίπεδα). Ξεκίνα με αυτό το κριτήριο και μετά μπορείς να κάνει αλλαγές ώστε να πάρεις πιθανόν κάτι καλύτερο. Αλλωστε, ότι και να λέμε εμείς τώρα, τα φυτά σου τελικά είναι αυτά που θα μιλήσουν και θα σου δείξουν ποιά διαρρύθμιση προτιμούν περισσότερο ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εσύ τι λες μετά απ' αυτά;
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος μιλάς για τέσσερεις 24άρες λάμπες άρα 96 βατ συνολικά. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για παράδειγμα: ¶νοιγμα
Α ζεύγος: 8 ώρες Β ζεύγος: 4 ώρες ------------------------- Παράθεση:
Θέλω να έχω όσο είναι δυνατόν καλύτερο φωτοσυνθετικο αποτελεσμα. Οι λάμπες θα μπούν 2 μπροστά και 2 πίσω. Στη μέση φαντάσου πως είναι το σώμα του φωτιστικού. Κάτι σαν του ρίο. Τι πρωτείνεις; ![]() ------------------------- Έχω ήδη στην κατοχή μου τις 4 που προανέφερα, με τις δύο (Juwel Colour και Sera Plant Color) να δουλεύουν αυτή τη στιγμή.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 11-11-15 στις 19:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω τις ειχα ετσι juwel nature - juwel color μολις εβαλα την οσραμ αποφασισα να παω ετσι
Osram 6500 - juwel colour - juwel nature Αλλα για τον νλογω που ειπε ο john πιο πανω.. στη μεση και πισω εχω τα πιο δυσκολα και με εντονα χρωματα φυτα + ηθελα να αποφυγω οσο μπορω την green spot απο μπροστα. Εγω θα τις εβαζα απο πισω προς τα εμπρος Juwel colour - Sera plan -grolux - nature στην main σου να ειναι μια με υψηλα κελβιν και μια με χαμηλα εγω προτεινω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φωτιστικό Α Φωτιστικό Β Διάταξη Β1-Α1-Α2-Β2 Με αυτά τα δεδομένα, σκέφτομαι να μπούν ως εξής (από πίσω προς τα εμπρός): Juwel Nature - Sera Plant Color - Sylvania Grolux - Juwel Colour Με κύριο φωτιστικό το Β. Αυτό που με απασχολεί είναι η σειρά περισσότερο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μπούν ανάποδα; Δηλαδή με τον πρακάτω τρόπο (από πίσω προς τα εμπρός); Juwel Colour - Sylvania Grolux - Sera Plant Color - Juwel Nature ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σειρά υλικών | tsoum | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 18-02-12 23:05 |
Ενυδρεία εν σειρά !!! | naias | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 10-05-11 22:58 |
Ήρθε και η σειρά μου... RIO 300 | theok1200s | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 10-01-10 12:43 |