|
Αμαζόνιος και περίχωρα Γενική συζήτηση, παράμετροι νερού, κοινά είδη |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη που απασχολώ το Forum για πολλοστή φορά με ένα ζευγάρι τα σκαλάρια που έχω, αλλά είναι η έκτη φορά που γεννάνε και τίποτα δεν γίνεται. Τα αυγά χαλάνε.Αρχικά φαίνεται ότι ο αρσενικός δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Όμως στην τέταρτη γέννα γονιμοποιήθηκαν από από τα 200 περίπου αυγά τα 30. Μάλιστα η θηλυκιά μάζεψε με το στόμα της τα γονιμοποιημένα και τα απομάκρυνε από τα υπόλοιπα που χάλασαν. Ενώ είχε γεννήσει πάνω στον κατακόρυφο σωλήνα του φίλτρου, πήρε τα γονιμοποιημένα που είχαν βγάλει μάλιστα και ουρίτσες και τα μετέφερε σε ένα φύλο anubias. Τελικά όμως χάλασαν όλα. Έκτοτε στις επόμενες 2 γέννες δεν έγινε τίποτα. Οι φυσικοχημικές ιδιότητες του νερού είναι:
pH=7,2, KH=6, GH>7, NO2=0, NO3=10, Cl=0,8, θερμοκρασία 26 C. Μετρήσεις με Easy Test JBL. Όγκος νερού 95lt. Ψάρια: 1 ζευγάρι σκαλάρια, 3 tetra neon Επειδή ξέρω ότι υπάρχουν φίλοι στο forum που έχουν εμπειρία από γέννες μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει;
|
||||
|
||||
![]()
το προφιλ των ψαριων σου το εχεις διαβασει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως ο φίλος John99 μήπως μπορεί να πει τη γνώμη του:
------------------------- Γνωρίζω τα ψάρια. Κάνω ότι προβλέπεται.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νοτιοαμερικάνος : 19-09-13 στις 15:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οκ,καλη επιτυχια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως θα ήθελα μια γνώμη από κάποιον που έχουν γεννήσει τα σκαλάρια του και έχουν μεγαλώσει τα μικρά. Σ' αυτή τη περίπτωση πως ήταν οι ιδιότητες του νερού;
Προηγουμένως παρέλειψα να πω ότι έχω και TDS meter και pH meter. Φαίνεται ότι οι μετρήσεις συμπίπτουν. Δεν έχουν σημαντικές διαφορές. ------------------------- Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νοτιοαμερικάνος : 19-09-13 στις 15:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
παρακαλω
![]() το θεμα δεν ειναι τοσο το αν ειναι σωστες οι μετρησεις σου,αλλα το αν ειναι σωστες για τα ψαρια ![]() αν κοιταξεις το προφιλ τους, θα δεις οτι δεν ειναι.απο γεννες σε σκαλαρια δεν εχω εμπειρια,δεν ειπα οτι ειμαι εντελως ασχετος ![]() δευτερον,οι μετρησεις που κανεις με τα στικ μαλον δεν ειναι σωστες.(ποσο καιρο τα εχεις?) τριτον,δεν εχεις πει τιποτα αλλο για το ενυδρειο.το μονο που βλεπω στο προφιλ σου ειναι για ενα ενυδρειο 92 λιτρα,και αν ειναι σαυτο τα σκαλαρια,ειναι λαθος. πρωτα φτιαχνουμε περιβαλον και συνθηκες οπως πρεπει για τα ψαρια μας,και μετα ψαχνουμε τι αλλο μπορει να φταιει. δεν θα "χαλασω" αλλο το θεμα σου,θα περιμενω κιεγω να δω τις απαντησεις των πιο εμπειρων. φιλικα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
OK. Ευχαριστώ πάντως.
Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι έχω λάθος συνθήκες. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω πες μου.
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επισης τι σημαινει "δεν εγινε τιποτα"...εννοεις οτι δε γονιμοποιηθηκαν ?? η χαλασαν..και σε ποιο σταδιο? οι γονεις αεριζαν τα αυγα?? δωσε μας παραπανω πληροφοριες και για το ενυδρειο σου οπως σου επισημαναν και πιο πανω... υ.γ. προσωπικα παντως τη σκληροτητα θα την κατεβαζα κι αλλο ασχετα απο το θεμα με τα αυγα. και θα αφαιρουσα τα νεον εφοσον σε ενδιαφερει η αναπαραγωγη.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τρίτη γέννα με σκαλάρια και τίποτα!!! | Νοτιοαμερικάνος | Αμαζόνιος και περίχωρα | 9 | 19-09-13 18:00 |
Γέννα σκαλάρια! Απορίες!!! | Immortal | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 14 | 30-12-12 12:36 |
Πρωτη γέννα σκαλάρια!!Αποτυχια.... | dimitrisemm | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 02-09-10 16:24 |
Γέννα Σκαλάρια! | Xapns | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 44 | 05-05-10 08:31 |
Γέννα Σκαλάρια...Βοήθεια!!!! | *claire* | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 23-11-09 09:46 |